کد خبر : 139450
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 5 فوریه 2019 - 9:55
-

تفاوت مصرف شیر برای افراد سرد مزاج یا گرم مزاج

تفاوت مصرف شیر برای افراد سرد مزاج یا گرم مزاج

به گزارش قائم آنلاین، سید مهدی میرغضنفری کارشناس طب سنتی، با بیان اینکه نوشیدن شیر با شکر، خصوصاً به صورت فرنی یا شیر برنج، چاق‌کننده است, اظهار کرد: مصرف شیر علی‌الخصوص در مزاج‌های گرم و خشک بسیار مفید است. مصرف زیاد و هر روز شیر، در بیماری‌های عصبی خصوصاً بیماری‌های ناشی از بلغم مضر است, شیر گرم، سریع هضم

به گزارش قائم آنلاین، سید مهدی میرغضنفری کارشناس طب سنتی، با بیان اینکه نوشیدن شیر با شکر، خصوصاً به صورت فرنی یا شیر برنج، چاق‌کننده است, اظهار کرد: مصرف شیر علی‌الخصوص در مزاج‌های گرم و خشک بسیار مفید است.

مصرف زیاد و هر روز شیر، در بیماری‌های عصبی خصوصاً بیماری‌های ناشی از بلغم مضر است, شیر گرم، سریع هضم است اما شیر سرد، هضم کندتری دارد لذا بهتر است شیر را گرم مصرف کرد.

شیرهایی که از سویا و مانند آن تولید می‌شوند، جایگزین مناسبی برای شیر دام نیستند, شیر نه‌تنها به عنوان غذا بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود, می‌توان شیر را به‌عنوان میان‌وعده نیز مصرف کرد به شرطی اینکه ۲ تا ۳ ساعت با وعده قبل و بعد خود فاصله داشته باشد در غیر این صورت باعث فساد شیر در معده شده و روند هضم را مختل می‌کند.

افرادی که مزاج‌شان گرم است با مقدار کمی شکر یا قند آن را مصرف کنند و افرادیکه مزاج سرد دارند, بهتر است شیر را به صورت گرم و به همراه عسل یا پودر زنجبیل یا خرما میل کنند, در طب سنتی مصرف همزمان آن با خوردنی‌های دیگر نظیر گوشت، تخم‌ مرغ، ماهی، سبزی‌ها، حبوبات، چیزهای شور، تند و ترش منع شده و شیر باید به تنهایی مصرف شود.

مصرف همزمان شیر به همراه کمی نان در یک وعده غذایی توصیه می‌شود و غذای کاملی را تشکیل می‌دهد, یکی از راهکارهای مقابله با آلودگی هوا، مصرف شیر است چون شیر نوعی پادزهر است (در گذشته نیز به افراد مسموم، شیر تجویز می‌کردند) و باعث افزایش دفع و پاکسازی روده و سیستم گوارشی می‌شود.

مصرف شیر به‌صورت شیر‌برنج و فرنی بسیار مورد توصیه طب سنتی است؛ امروزه برای اطفال هم توصیه به مصرف فرنی و حریره می‌شود, در طب سنتی عقیده بر این است که مصرف این مواد باعث طولانی شدن عمر و خوش‌رنگ شدن پوست و چهره می‌شود.

شیر تازه مقوی, چاق‌کننده و رشد‌دهنده است, از این رو برای اطفال، افراد در حال رشد، افراد بیمار، افراد مسن و زنان باردار توصیه می‌شود, شیر به دلیل رطوبتی که دارد به ایجاد حجم در بدن کمک می‌کند, مصرف موادی که دارای رطوبت ماندگار در بدن هستند, مثل شیر (آب رطوبت ماندگار نیست) در افرادی که لاغرند و امید به چاق‌شدن دارند (مزاج‌های خشک، افراد مسن یا دوره نقاهت پس از بهبود بیماری) یا در ورزشکاران (برای حجم دادن به ماهیچه) مفید است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج − 1 =