کد خبر : 139690
تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 فوریه 2019 - 14:45
-

از علت تا درمان سرما خوردگی کودکان

از علت تا درمان سرما خوردگی کودکان

به گزارش قائم آنلاین، بسیاری از مادران جوان با دیدن اولین سرماخوردگی کودکشان ناراحت و نگران می شوند.  کودکی که سرما خورده است به سختی نفس می کشد، احساس ناراحتی می کند و ممکن است غذا نخورد. اما اگر بیماری او یک سرماخوردگی معمولی باشد، جای نگرانی نیست چون راه های زیادی برای کاهش ناراحتی

به گزارش قائم آنلاین، بسیاری از مادران جوان با دیدن اولین سرماخوردگی کودکشان ناراحت و نگران می شوند.  کودکی که سرما خورده است به سختی نفس می کشد، احساس ناراحتی می کند و ممکن است غذا نخورد. اما اگر بیماری او یک سرماخوردگی معمولی باشد، جای نگرانی نیست چون راه های زیادی برای کاهش ناراحتی او وجود دارد. هر کودکی ممکن است در اولین سال زندگیش حدود ۸ بار سرما بخورد.

چه چیزی باعث سرماخوردگی می شود؟

سرماخوردگی یعنی عفونت دهان، بینی و گلو که توسط انواع مختلف ویروس ها تولید می شود. سیستم ایمنی بدن نوزادان هنوز در حال تکامل و پیشرفت است و به همین دلیل تا حد زیادی در معرض سرماخوردگی هستند.

وقتی کسی عطسه یا سرفه می کند، تعداد زیادی ویروس به هوا می فرستد که ممکن است از طریق تنفس وارد بدن دیگران شود. همین طور تماس جسمی می تواند عامل انتقال سرماخوردگی باشد. پس همواره موقع عطسه و سرفه دهان و بینیتان را بپوشانید و دست هایتان را بعد از تماس با بینی و دهانتان بشویید.

سرماخوردگی بر نوزادان چه اثری دارد؟

هر یک از علایم زیر می تواند نشانه وجود سرماخوردگی معمولی در کودک شما باشد:

-تب تا ۳۸ درجه

– قرمزی چشم ها

– درد گلو

– آبریزش بینی

– گرفتگی بینی و دشواری تنفس

– بی اشتهایی

– ناآرامی و بی قراری

– تورم غدد لنفاوی زیر بغل، گردن و پشت سر

اگر کودک شما دچار گرفتگی بینی باشد، ممکن است نتواند به خوبی نفس بکشد و به همین دلیل در غذا خوردن با مشکل مواجه شود. معمولاً کودکان تا سن چهارسالگی قادر به فین کردن نیستند، بنابراین لازم است در تخلیه بینی به او کم کنید.

احتمالاً گرفتگی بینی باعث خواهد شد کودک شما چندین بار از خوب بیدار شود. بنابراین شاید ناچار شوید بیدار بمانید و مراقبش باشید.

معمولاً سرماخوردگی کودکان ظرف ۱۰ روز بهبود پیدا می کند. سرماخوردگی نوزادان خیلی کوچک ممکن است تا دو هفته طول بکشد.

وظیفه ما هنگام سرماخوردگی کودکمان چیست؟

سرماخوردگی کودک شما معمولاً  خود به خود رفع می شود، اما شما می توانید با رعایت نکات زیر به او کمک کنید:

– کودک شما حتما باید به اندازه کافی استراحت کند.

– به او شیر بیشتری بدهید. اگر از شیر خشک استفاده می کنید یا استفاده از غذاهای جامد را شروع کرده اید، می توانید به او آب هم بدهید. با این کار تب او کاهش پیدا خواهد کرد.

– کودکان زیر چهار سال نمی توانند فین کنند. بنابراین با تمیز کردن بینی اش به تنفس او کمک کنید. همین طور می توانید مقداری وازلین به داخل سوراخ های بینی او بمالید تا از هرگونه التهاب و سوزش جلوگیری شود.

– می توانید برای پایین آوردن تب کودک به او ایبوپروفن یا پاراستامول بدهید، البته به این شرط که سن او کمتر از سه ماه نباشد. اگر در مورد میزان مجاز این داروها مطمئن نیستید، به اطلاعات روی بسته قرص توجه یا یه یک پزشک یا داروساز مراجعه کنید. شاید چیزهایی راجع به رابطه مصرف پاراستامول و بیماری آسم یا خس خس سینه کودکان شنیده باشید. پس مراقب باشید.

– اگر گرفتگی بینی نوزاد به او اجازه نمی دهد که به راحتی غذا بخورد، قطره بینی می تواند به او کمک کند. این قطره ها را می توانید از داروخانه خریداری کنید. ۱۵این قطره را  دقیقه قبل از هر وعده غذایی داخل هر دو سوراخ بینی او بچکانید.

– تنفس بخار آب هم می تواند به رفع گرفتگی بینی کمک کند. ولی هرگز کودک خود را در نزدیکی آب داغ قرار ندهید چون ممکن است پوست او را بسوزند. می توانید کودکتان را به حمام ببرید، آب داغ را از شیر یا دوش باز کنید، و مدتی آنجا بنشینید. یادتان باشد که بعد از بیرون آمدن از حمام باید به او لباس های خشک بپوشانید.

اگر کودکتان به گرفتگی بیماری مبتلا شده ولی هیچ یک از علایم دیگر سرماخوردگی را ندارد، ممکن است چیزی در بینی او گیر کرده باشد. حتی نوزادان کوچک هم ممکن است اجسام را به صورتشان نزدیک کنند و یا در بینیشان قرار دهند.

اگر کودک شما کمتر از ۶ سال سن دارد، خودسرانه به او داروهای سرفه یا سرماخوردگی ندارید چون می تواند عوارض جانبی به دنبال داشته باشد.

در چه صورتی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر کودک شما کمتر از سه سال سن دارد، به محض دیدن علایم بیماری به پزشک مراجه کنید.

اگر کودک شما بیشتر از سه ماه سن دارد، می توانید برای اطمینان از اینکه بیماری او یک سرماخوردگی معمولی است، به پزشک مراجعه کنید.

در موارد زیر مشورت با یک پزشک ضروری است:

-اگر سرماخوردگی او ظرف ۵ روز بهبود پیدا نکرده است.

– اگر تب او از ۳۸ درجه بیشتر شده است.

– اگر نمی تواند به خوبی نفس بکشد.

– اگر سرفه اش خوب نمی شود.

– اگرهنگام سرفه خلط سبز، زرد یا قهوه ای رنگ در دهانش مشاهده می شود.

چگونه از بیماری کودک جلوگیری کنیم؟

– شیر مادر یکی از بهترین عوامل مراقبت از سلامت کودک است چرا که آنتی بادی ها و مواد شیمیایی درون خون مادر را به کودک منتقل می کند.

– سعی کنید کودکتان را از هر کسی که سرفه می کند یا به سرماخوردگی مبتلا است دور نگه دارید.

– اگر شما یا همسرتان سیگاری هستید، حتما آن را ترک کنید، و کودکتان را به جاهایی که دود سیگار وجود دارد نبرید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × چهار =