کد خبر : 140107
تاریخ انتشار : شنبه 9 فوریه 2019 - 9:20
-

بیماران قلبی در هوای سرد این نکات را رعایت کنید

بیماران قلبی در هوای سرد این نکات را رعایت کنید

به گزارش قائم آنلاین، بالا بودن فشار خون یکی از عوامل پرخطر ابتلای افراد به سکته قلبی محسوب می شود و تحقیقات صورت گرفته نیز حاکی از آن است که دمای سرد هوا با بالا رفتن فشار خون در ارتباط است. بنابراین هوای سرد به ویژه زمستان، فشار خون را به خصوص در افراد سالمند

به گزارش قائم آنلاین، بالا بودن فشار خون یکی از عوامل پرخطر ابتلای افراد به سکته قلبی محسوب می شود و تحقیقات صورت گرفته نیز حاکی از آن است که دمای سرد هوا با بالا رفتن فشار خون در ارتباط است.

بنابراین هوای سرد به ویژه زمستان، فشار خون را به خصوص در افراد سالمند بالا برده و آن ها در معرض خطر سکته قرار می دهد.

البته دلایل دقیق بالا رفتن فشار خون در هوای سرد کاملاً مشخص نیست، ولی محققان بر این باورند که سردی هوا باعث انقباض عروق و غلیظ شدن خون شده و همین امر باعث می شود که خون سخت تر به سراسر بدن پمپاژ شود.

بررسی ها نشان می دهد که فشار خون افراد در فصول سرد سال نسبت به فصول گرم سال، حدود پنج درجه افزایش می یابد.

به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند برای کاهش خطر بروز سکته، افراد به خصوص سالمندان این نکات را در فصول سرد سال رعایت کنند:

درها و پنجره های منزل را محکم کنید و دمای اتاق را بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد نگه دارید.

اگر سابقه فشار خون بالا دارید، حتماً در این فصول تحت نظر پزشک فشار خون را کنترل کنید.

غذاها یکی از عوامل گرم شدن بدن محسوب می شوند. سعی کنید در زمان سرما از غذاهای گرم استفاده کنید و مصرف چربی های اشباع و نمک را به حداقل برسانید و مایعات گرم بنوشید.

در صورت امکان سعی کنید فعالیت بدنی خوبی داشته باشید و در صورت فعالیت در فضای باز حتماً از کلاه، دستکش و لباس ها و کفش های گرم استفاده کنید.

لازم به یاد آوری است عوامل خطری همچون فشارخون، دیابت، قندخون و… به عنوان علت‌های اصلی بروز سکته قلبی می باشند. همچنین عدم تحرک و غذاهای چرب به همراه مصرف سیگار و الکل و استرس‌ها از عوامل اصلی بروز بیماری‌های عروق کرونر است.

بیماران قلبی در هوای سرد پیاده روی نکنند

مبتلایان به بیماری‌های قلبی -عروقی از پیاده روی طولانی مدت در هوای سرد خودداری کنند.

همانطور که گفته شد، با شروع فصل سرد سال میزان بروز حملات قلبی در مبتلایان به عارضه قلبی افزایش می یابد. از این رو این افراد از پیاده روی های طولانی مدت در هوای سرد، به خصوص در سطوح شیب دار با شیب زیاد خوداری کنند.

راه رفتن برای این افراد در هوای سرد، به ویژه در جهت مخالف با وزش باد خطرناک است. انقباض عروق اندام از جمله عروق کرونر (عروق خونرسان به عضله قلب) از عوارض هوای سرد است که سبب افزایش نیاز عضله قلب (میو کارد) به اکسیژن می شود.

این افزایش نیاز به اکسیژن سبب تشدید بیماری های عروق کرونر و افزایش خطر سکته قلبی می شود.

از این رو به مبتلایان به بیماری های عروق کرونر توصیه می شود از پیاده روی در هوای سرد خودداری کنند و در صورت نیاز ضمن پوشش مناسب به ویژه در ناحیه دهان، به هنگام خروج از منزل، قرص های زیر زبانی نیتروگلیسیرین را به همراه داشته باشند.

آلودگی هوا در سرما، مشکل را دو برابر می کند

سرما سبب پدیده اینورژن (وارونگی هوا) می شود. افزایش میزان آلاینده های هوا در هوای تنفسی از عوارض وارونگی هواست که باعث می شود میزان مونوکسیدکربن و دی اکسید کربن در هوای استنشاقی (سمی) افزایش و میزان اکسیژن کاهش یابد.

بدین ترتیب میزان اکسیژن رسانی به بافت های بدن از جمله عضله قلب کمتر و در نتیجه شیوع دردهای قفسه سینه (آنژین صدری) و خطر بروز آنفارکتوس میوکارد (سکته قلبی) افزایش می یابد.

مبتلایان به بیماری های قلبی، هنگام افزایش میزان آلودگی هوا در حد هشدار و اضطرار، از منزل خارج نشوند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 − پانزده =