افرادی که در معرض آنفولانزای خوکی هستند
به گزارش قائم آنلاین، چند روزی است که خبر شیوع آنفولانزای خوکی در ایران به تیتر یک رسانهها تبدیل شده و واکنشهای زیادی را دربرداشته است؛ این خبر باعث ایجاد نگرانی در بین مردم، کنجکاوی و حساسیت بیشتر آنها درباره علل ایجاد این بیماری و راهکارهای پیشگیری از آن شده است. به دلیل موج ایجاد
به گزارش قائم آنلاین، چند روزی است که خبر شیوع آنفولانزای خوکی در ایران به تیتر یک رسانهها تبدیل شده و واکنشهای زیادی را دربرداشته است؛ این خبر باعث ایجاد نگرانی در بین مردم، کنجکاوی و حساسیت بیشتر آنها درباره علل ایجاد این بیماری و راهکارهای پیشگیری از آن شده است.
به دلیل موج ایجاد شده و تشویش مردم، مسئولان وزارت بهداشت در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان به شدت این شایعه را تکذیب کردند و به مردم اطمینان و قوت قلب دادند که هیچ مشکل و نگرانی در این مورد وجود ندارد.
محمدمهدی گویا مدیر بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار کرد: شیوع آنفولانزای خوکی در کشور شایعه است و صحت ندارد؛ خوشبختانه کشور از نظر بهداشت و درمان و بیماریهای واگیر تحت کنترل کامل است.
وی افزود: در حال حاضر آنفولانزای نوع H3N2 در کشور شایع است که این بیماری مشکل خاصی را برای مردم ایجاد نمیکند و افراد با رعایت نکات بهداشتی و درمانی ساده مانند تماس نداشتن با بیماران و مراقبتهای معمولی دچار مشکل خاصی نمیشوند.
مدیر بیماریهای واگیر وزارت بهداشت شیوع آنفولانزا در فصل زمستان را طبیعی دانست و گفت: شیوع بیماری آنفولانزا در فصل زمستان یک مسئله کاملاً عادی است و مردم باید بیشتر از قبل دستهای خود را با آب و صابون شستشو دهند و برای جلوگیری از پخش ویروس در هنگام سرفه و عطسه، از دستمال شخصی استفاده کنند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به کاهش شیوع آنفولانزا نسبت به سال گذشته اظهار کرد: در سال جاری، شدت بیماریزایی آنفلوانزا کمتر بوده است، هر چند در بعضی از کشورها آنفلوانزای H۱N۱ شایع بوده و این موضوع امری غیر معمول و غیر طبیعی نیست.
وی با اطمینان به مردم درباره رصد ویروس آنفولانزا در کشور به صورت شبانهروزی گفت: خوشبختانه در سال جاری، هیچ اتفاق خاصی در رابطه با افزایش روند این بیماری در کشور رخ نداده است و جای نگرانی نیست. هر چند تا پایان فصل سرما ممکن است شاهد موج دیگری از آنفلوانزا باشیم و این امر قابل پیش بینی نیست.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: تمامی تمهیدات لازم برای مواجهه با همه گیری آنفلوانزا از ابتدای فصل سرما تاکنون اندیشیده و به کار گرفته شده است.
همچنین ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت درباره شیوع آنفولانزای خوکی در ایران اظهار کرد: وجود آنفلوآنزای خوکی در ایران شایعه است؛ به طور معمول سه نوع ویروس آنفلوآنزای فصلی در فصل سرما در همه جهان شایع میشوند که نوع H1N1 آن که به آنفلوآنزای خوکی معروف است در حال حاضر در ایران وجود ندارد.
حال با اطمینان از اینکه آنفولانزای خوکی در کشور وجود ندارد و مسئولان وزارت بهداشت با رصد شبانه روزی این ویروس از سلامتی مردم ایران محافظت میکنند؛ بد نیست کمی راجع به این بیماری و چگونگی ایجاد و عوارض آن آشنا شویم تا به راهکارهای پیشگیری از بیماری آگاهی پیدا کنیم. برای این منظور با مسعود مردانی عضو کمیته کشوری آنفولانزا گفت وگو کردیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید
مهمترین علائم آنفولانزای خوکی
مسعود مردانی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فوق تخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته کشوری آنفولانزا درباره علائم آنفولانزای خوکی اظهار کرد: علائم این بیماری کاملا شبیه آنفولانزای فصلی است و هیچ تفاوتی با آن ندارد؛ نشانهها شامل شروع ناگهانی تب، لرز همراه با درد بدن، دردهای استخوانی و عضلانی، عطسه و سرفه است.
علائم آنفولانزای خوکی در چه کسانی شدیدتر است؟
وی درباره علائم این بیماری گفت: علائم این بیماری در افرادی که سطح ایمنی بدنشان کاهش یافته و یا افراد مبتلا به نقص ایمنی، همچنین افراد مبتلا به لوسمی، لنفوم و HIV+، افرادی که از داروی کورتون با دوز فوق فیزیولوژیک استفاده میکنند یا رادیوتراپی انجام دادهاند، شدیدتر است.
مردانی درباره افرادی که بیشتر درمعرض خطر این بیماری قرار دارند، اظهار کرد: افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار، افراد چاق و دارای BMI بالای ۴۰، افراد مبتلا به نارسایی کلیه که همودیالیز میشوند یا پیوند کلیه انجام دادهاند و افرادی که پیوند قلب و ریه انجام دادهاند؛ بیشتر در معرض این آنفولانزا قرار میگیرند.
عضو کمیته کشوری آنفولانزا علائم بیماری در سنین مختلف متفاوت دانست و بیان کرد: علائم این بیماری در سنین مختلف یکسان نیست؛ به طور مثال ناتوانی در شیرخوردن، ضعف، بیحالی و تب از علائم این بیماری در یک نوزاد شیرخواره است؛ در حالی که در یک فرد میانسال کاهش سطح هوشیاری، تب و بدن درد شایع ترین علائم هستند.
پس از آشنایی با شایعترین علائم آنفولانزای خوکی، برای آگاهی از روشهای پیشگیری و درمان آن با حمید عمادی متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید
چگونه میتوان از آنفولانزا پیشگیری کرد؟
حمید عمادی متخصص بیماریهای عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مهمترین راهکارهای پیشگیری از آنفولانزا اظهار کرد: اولین و مهمترین روش پیشگیری از آنفولانزا تزریق واکسن است که در اواخر شهریور و اوایل مهر وارد بازار میشود؛ تزریق این واکسن برای تمام افراد بلامانع است ولی برخی از افراد حتما باید از این واکسن استفاده کنند.
وی افزود: زنان باردار، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، ریوی، کلیوی و خونی زمینهای، افراد دیابتی و مبتلایان به HIV+، همچنین افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، شیمی درمانی انجام میدهند یا داروهایی مصرف میکنند که سیستم ایمنی را ضعیف میکند، پرسنل بهداشتی بیمارستان اعم از پزشک، پرستار، نظافتچی و کارمند جزو افرادی هستند که حتما باید تزریق واکسن را در اولویت قرار دهند.
عمادی تاکید کرد: تزریق واکسن آنفولانزا در افراد چاق با BMI بالای ۴۰ اهمیت چند برابر دارد، زیرا بیماری آنفولانزا برای این افراد بسیار خطرناک است و میتواند منجر به مرگ شود.
این متخصص بیماریهای عفونی درباره درمان این بیماری بیان کرد: این بیماری در اکثر موارد خود به خود بهبود پیدا میکند و در موارد خطرناک و ابتلای افراد در معرض خطر باید درمان دارویی به طور جدی پیگیری شود؛ درمان دارویی آنفولانزا تنها با یک کپسول به نام اوسلتامیویر است که اگر سریعا استفاده شود اثربخشی خوبی در درمان بیماری خواهد داشت.
وی درباره درمان غیردارویی آنفولانزا گفت: بهترین روش درمان غیردارویی این بیماری استراحت، مصرف مایعات گرم، خواب کافی و غذای مناسب و مقوی است؛ البته نکته مهم و قابل توجه این است که کم خوابی، خستگی، گرسنگی و سرما باعث تشدید بیماری خواهد شد.
عمادی گفت: در حال حاضر آنفولانزا با منشا خوکی از بین رفته است و آنفولانزای شایع در فصل زمستان نگرانی زیادی را ایجاد نمیکند زیرا جز در موارد و افراد خاص، این بیماری خود به خود و با استراحت و مصرف مایعات گرم بهبود پیدا میکند.
برچسب ها :آنفولانزا، ویروس،اوسلتامیویر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0