کد خبر : 141982
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 19 فوریه 2019 - 18:35
-

پذیرش FATF هیچ نکته مثبتی برای ایران ندارد

پذیرش FATF هیچ نکته مثبتی برای ایران ندارد

به گزارش قائم آنلاین، پرویز داودی در پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با‌اشاره به معطل کردن کشور در برجام، اظهارداشت: ما در دوران برجام دیدیم که حتی یک سرمایه‌گذاری هم انجام نشد. اما الان موضوع FATF مطرح می‌شود که می‌گویند ما باید آن را بپذیریم تا بتوانیم مبادلات بانکی انجام دهیم، درحالی که پذیرش FATF

به گزارش قائم آنلاین، پرویز داودی در پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با‌اشاره به معطل کردن کشور در برجام، اظهارداشت: ما در دوران برجام دیدیم که حتی یک سرمایه‌گذاری هم انجام نشد. اما الان موضوع FATF مطرح می‌شود که می‌گویند ما باید آن را بپذیریم تا بتوانیم مبادلات بانکی انجام دهیم، درحالی که پذیرش FATF مشکلات ما را افزایش خواهد داد.

وی افزود: پذیرش FATF کوچک‌ترین مشکل ما را نیز برطرف نخواهد کرد و هیچ نکته مثبتی را برای ما نخواهد داشت، اما در عوض آمریکایی‌ها بارها گفته‌اند که ایران با پذیرش این سازوکار مالی، دست ما را برای تکمیل بسته تحریم‌ها باز می‌گذارد و عملا پذیرش FATF می‌تواند دقت تحریم‌ها را برای آمریکا افزایش دهد و اصطلاحاً آنها می‌توانند در تحریم نقطه‌زنی کنند.

به همین دلیل پذیرش FATF اصلا به صلاح ایران نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در ۵-۴ سال اخیر رشد اقتصادی خوبی نداشتیم، افزود: این موضوع موجب شد تا مردم ما دچار تحریم نیز بشوند. این موضوع مربوط به تحریم نیز بوده است. در حال حاضر رکود و بیکاری در کشور ما بسیار بالاست و سرمایه‌گذاری جدید در کشور نداریم و از همه مهم ‌تر ضریب جینی در کشور نیز بالا رفته که این موضوع در بخش شهرنشینی بیشتر است.

داودی درباره نرخ تورم، گفت: تا سال گذشته دولت توانسته بود نرخ تورم را کنترل کند، اما با توجه به سیاست‌های اقتصادی که از سال پیش در نظر گرفت و به خصوص موضوع ارز خارجی، کنترل نرخ تورم از دست دولت خارج شد.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با‌اشاره به علت ایجاد وضعیت بد اقتصادی در کشور ادامه داد: مهم‌ترین علت، نگاه دولت‌مردان ایران به بیرون از کشور است که برای این موضوع باید حتما به نگاه به داخل تبدیل شود و موضوع دیگر جنگ اقتصادی و تحریم‌هاست که متأسفانه دولت شرایط جنگ اقتصادی را درک نکرده و بودجه‌ای که در مجلس در حال تصویب است، متناسب با تحریم و جنگ اقتصادی نیست.

داودی اضافه کرد: بحث قاچاق و مشکلات پولی از دیگر مواردی است که باید به آن‌اشاره کرد، زیرا ساختار ارزی کشور ساختار مناسبی نیست و در کنار آن روند کند پروژه‌های عمرانی و فساد اقتصادی نیز بر این مشکلات دامن زده است.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد،گفت: اگر نرخ بنزین را افزایش دهیم قادر نیست این حجم عظیم از نقدینگی را جذب کند. حتی اگر قیمت دلار را هم صدها برابر کنید باز هم مشکلات حل نمی‌شود. زیرا به علت ساختار معیوب نظام بانکی، بانک‌ها دوباره حجم نقدینگی را افزایش داده و به رقم سه هزار هزار میلیارد تومان و حتی بیشتر افزایش می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در ماه‌های اخیر دولت از ارائه آمار اقتصادی خودداری کرده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 − 19 =