عربستان سراغ مشتریان نفتی بزرگ ایران رفت
به گزارش قائم آنلاین، هیأت سعودی که مدیران ارشد آرامکو در آن حضور دارند روز پنجشنبه در راستای تور آسیایی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی وارد پکن شدند. وی در جریان این سفرها تاکنون متعهد شده است ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در پاکستان انجام دهد و به دنبال سرمایهگذاری بیشتر در صنعت پالایش هند
به گزارش قائم آنلاین، هیأت سعودی که مدیران ارشد آرامکو در آن حضور دارند روز پنجشنبه در راستای تور آسیایی محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی وارد پکن شدند. وی در جریان این سفرها تاکنون متعهد شده است ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در پاکستان انجام دهد و به دنبال سرمایهگذاری بیشتر در صنعت پالایش هند است.
محمد بن سلمان در سفر به چین با شیء جین پینگ، رئیس جمهور چین دیدار کرد که حضور پررنگ در خاورمیانه یکی از اهداف اصلی سیاست خارجی وی را تشکیل میدهد با این حال چین در رابطه با این سفر جزئیات چندانی را منتشر نکرد.
سه منبع آگاه به رویترز اظهار کردند آرامکوی سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت جهان است در جوینت ونچری با شرکت نورینکوی چین، تفاهمنامهای برای ساخت یک پروژه پالایشگاه و پتروشیمی در استان لیااونینگ امضا میکند.
همچنین انتظار میرود آرامکو طرح کسب سهم حداقلی در شرکت ژیجیانگ پتروکمیکال را که تحت کنترل گروه هلدینگ ژیجیانگ رونگ شنگ قرار دارد، نهایی کند. شرکت ژیجیانگ پتروکمیکال سرگرم ساخت یک مجتمع پالایشگاه و پتروشیمی در استان شرقی ژیجیانگ است.
این سرمایهگذاریها کمک خواهد کرد عربستان سعودی جایگاه خود به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به چین را بازیابد. این کشور در سه سال گذشته جایگاه مذکور را به روسیه واگذار کرده است. آرامکو درصدد است از طریق امضای توافق تأمین نفت با پالایشگاههای چینی غیردولتی، سهم بازار خود را تقویت کند.
این توافق پس از تفاهمنامهای صورت میگیرد که آرامکو در اکتبر برای سرمایهگذاری در پروژه ژیجیانگ امضا کرد. در این پروژه پالایشگاهی برای فرآوری ۴۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام و تأسیسات پتروشیمی مرتبط در شهر ژوشان برنامهریزی کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، چین به دلیل روابط نزدیکی که با ایران دارد، باید در روابطش با ریاض محتاطانه گام بردارد. رئیس جمهور چین چهارشنبه در دیدار با یک مقام ایرانی تاکید کرده بود تمایل چین برای روابط نزدیکتر با ایران فارغ از اوضاع بینالمللی، تغییری نکرده است.
هند اولویت شماره یک سرمایهگذاری انرژی عربستان
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی نیز چهارشنبه هفته جاری اعلام کرد عربستان سعودی به دنبال تحکیم روابط نفتی خود با هند است که به اولویت شماره یک سرمایهگذاری خارج از این کشور تبدیل شده است.
امین ناصر، مدیرعامل آرامکوی سعودی نیز اظهارات مشابهی داشت و عنوان کرد این شرکت در جست و جوی فرصتهای بیشتر در بخش نفت هند است که انتظار میرود رشد آن در سالهای آینده قوی بماند. فالح و ناصر در هیأت همراهی کننده بن سلمان در سفر هفته جاری وی به دهلی نو حضور داشتند.
یکی از بزرگترین پروژههای بالادستی که در هند سرمایهگذاری شده، پالایشگاه راتناگیری است که یک مجتمع پالایش و پتروشیمی با ظرفیت ۶۰ میلیون تن در سال در غرب هند است.
این مجتمع مشترکا توسط شرکتهای ایندین اویل، هندوستان پترولیوم و بهارات پترولیوم ساخته میشود و شرکتهای آرامکو و ادنوک مشترکا توافق مقدماتی را برای داشتن سهم در این پروژه امضا کرده اند.
با این حال برخی از تحلیلگران اظهار کردهاند که این پروژه به دلیل تکمیل نشدن فرآیند خرید زمین، ممکن است دچار تأخیر شود.
عربستان سعودی با حضور قوی در بخش پایین دستی هند میتواند از موقعیت خود در این کشور که سریعترین نرخ رشد اقتصادی را در آسیا دارد دفاع کند. این کشور در چند سال گذشته بزرگترین صادرکننده نفت به هند بوده است و حجم صادراتش گاه به گاه نوسان پیدا میکرد. واردات نفت هند از عربستان سعودی همزمان با افت واردات از ایران به دلیل تحریمهای آمریکا، رشد مستمری داشته است.
به گفته مدیرعامل آرامکو، هند حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز نفت از عربستان سعودی وارد کرده است. تعهد مالی آرامکو در بخش پایین دستی هند ممکن است مبارزه برای سهم بازار در این مصرفکننده بزرگ آسیایی را تشدید کند.
پایگاه خبری ” اس اند پی گلوبال پلاتس آنالیتیکس” انتظار دارد رشد تقاضا برای محصولات نفتی هند در سال ۲۰۱۹ به حدود ۲۶۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با ۱۹۵ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ افزایش پیدا کند.
طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، ظرفیت پالایش سالانه هند حدود ۲۳۲ میلیون تن است که فراتر از تقاضای سالانه ۲۰۰ میلیون تن است و انتظار میرود تا سال ۲۰۴۰ به ۴۵۸ میلیون تن برسد.
وزارت نفت هند اعلام کرده است هند برای تأمین تقاضای سالانه در سال ۲۰۴۰ به حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز ظرفیت پالایش نیاز خواهد داشت.
برچسب ها :عربستان،ولیعهد،پتروشیمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0