کره شمالی چگونه با عبرت از برجام فریب آمریکا را نخورد؟
به گزارش قائم آنلاین، ماجرای شکست مفتضحانه آمریکا در مذاکرات هانوی، ضربه مهلک جدیدی به این کشور وارد کرد و این اتفاق بر همگان آشکار کرد که واشنگتن مولفههای قدرت سخت و نرم را یکی یکی از دست میدهد. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، که علیرغم شان نازل کشورش در جهان، غرور و اعتماد به نفس
به گزارش قائم آنلاین، ماجرای شکست مفتضحانه آمریکا در مذاکرات هانوی، ضربه مهلک جدیدی به این کشور وارد کرد و این اتفاق بر همگان آشکار کرد که واشنگتن مولفههای قدرت سخت و نرم را یکی یکی از دست میدهد. «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا، که علیرغم شان نازل کشورش در جهان، غرور و اعتماد به نفس کاذبش را همچنان حفظ کرده است، در مذاکره با «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی، چیزی جز شکست و تحقیر عاید آمریکا نکرد و دست خالی به واشنگتن بر گشت.
در پی این اتفاق خوارکننده، رسانههای اصلی آمریکایی برای اینکه از بار سنگین این شکست کم کنند، طبق معمول انگشت اتهام را به سمت شخص ترامپ گرفتند و او را متهم به نا آگاهی از مسائل جهانی کرده تلاش کردند که غیرقابل اعتماد بودن آمریکا را در پشت ویژگیهای شخص ترامپ پنهان کنند. به عنوان مثال، روزنامه «واشنگتن پست» دیروز نوشت، علت شکست ترامپ در مذاکره با رهبر کره شمالی، دقیقاً بیانگر عدم آشنایی وی به این نوع مذاکرات است. این روزنامه در حالی میکوشد واقعیت را قلب کند که علت واقعی شکست مذاکرات، چیزی جز بیاعتمادی مطلق طرفهای کرهای به آمریکا نبوده است. اگر فرد هوشیاری مثل کیم جونگ اون هم مقابل ترامپ قرار نمیگرفت و اگر به جای ترامپ رئیسجمهور سابق آمریکا آن سوی میز مینشست، باز هم همان اتفاقی میافتاد که در هانوی روی داده است. ماجرای برجام تنها نمونه تازهای از بد عهدیهای آمریکا بود که جلوی چشم رهبر کره شمالی قرار داشته و او از این واقعه درس عبرت تازهای گرفته است.
همین درس عبرت باعث شد که کیم در قبال درخواست رئیسجمهور آمریکا مبنی بر برچیدن مراکز هستهای، از وی خواست که متقابلا همه تحریمها علیه کره شمالی را یکجا مرتفع کند. به عبارت دیگر، کیم به مرحلهای شدن رفع تحریمها روی خوش نشان نداد. چون به آمریکا مطلقا بیاعتماد است و نمیخواهد در دام واشنگتن بیفتد.
این رفتار کیم کاملا منطقی است و جای هیچ گله گذاری ندارد؛ هر فرد مبتدی هم میداند که نخستین چیز در هر مذاکره ای، وجود اعتماد متقابل است و همه میدانند که این ویژگی را نه ترامپ دارد و نه آمریکا. اتفاقا نشریه «فارین پالیسی» در ماجرای هانوی، تلویحا به این قضیهاشاره کرد. این نشریه نوشت، «کیم، جونگ، اون» در این مذاکرات ثابت کرد که فریب نخواهد خورد. وی حاضر نشد در قبال برچیدن همه سایتهای هستهای خود، فقط از بخشی از تحریمها علیه کره شمالی برچیده شود.
«ری یانگ هو» وزیر خارجه کره شمالی، روز پنجشنبه پس از نشست ناموفق ترامپ و کیم تصریح کرد که پیشنهاد دولت پیونگ یانگ مبتی بر لغو ۱۱ قطعنامه تحریمی علیه کره شمالی، کاملا منطقی است. وزیر خارجه کره شمالی همچنین گفت، هر چند آمریکا پیشنهاد مذاکرات مجدد در آینده را میدهد، اما پیشنهاد ما هرگز تغییر نخواهد کرد.ترامپ، که نماد یک آمریکایی بد عهد و غیرقابل اعتماد است، پس از مذاکره با رهبر کره شمالی و قبل از ترک هانوی، طی یک کنفرانس خبری گفت: کیم جونگ اون با تعطیلی سایت هستهای «یانگ بیون» به شرط لغو کامل تحریمها موافقت کرده، حال آنکه این مسئله به مذاق ما خوش نیامده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: گاهی لازم است از مذاکره خارج شد، آنها خواستههای زیادی داشتند و به همین دلیل، من تصمیم گرفتم که توافق نکنم چون معتقدم یک توافق بد بسیار بدتر از توافق نکردن است. البته نیاز به توضیح ندارد که منظور ترامپ، نوشتن « تسلیم نامه » است، نه «توافق نامه»!رهبر کره شمالی نیز پس از این دیدار در اظهاراتی که لحنی کمتر مثبت در مقایسه با صحبتهای روز قبلش داشت، در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره اینکه آیا به وجود توافق درست با آمریکا اعتقادی دارد یا نه، توضیح داد، هنوز زود است که بخواهیم قضاوت کنیم ولی نمیگویم که بدبین هستم.
گفتنی است دومین نشست سران میان کیم جونگ اون و دونالد ترامپ، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه گذشته به مدت دو روز در هانوی پایتخت ویتنام برگزار شد.
تحلیلگران معتقدند، رهبر کرهشمالی خوبی میداند که واشنگتن به دنبال به زانو در آوردن و خلع سلاح کامل کشورش است و در مقابل مشخص نیست که چه چیزی به دست میآورد. این متغیرها باعث شده تا پرونده کرهشمالی و آمریکا پیچیدهتر از قبل شود، چراکه وضعیت کاملاً مبهم است و هیچ گشایشی هم در کار نیست.
در هر حال، این موضوع که دیگر کسی در جهان باور نمیکند آمریکا در مذاکرات و در شعارهایی مثل دموکراسی، راست میگوید، این بزرگترین شکست برای آمریکا و کل دنیای غرب است و آگاهان و کارشناسان به خوبی دریافتهاند که آمریکا قدرت نرم خود را از دست داده و دیگر هیچ کشوری حتی هم پیمانان قدیمی آمریکا، به این کشور باور و اعتماد ندارند.
برچسب ها :کره شمالی ، ویتنام، برجام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0