کد خبر : 143520
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 مارس 2019 - 8:40
-

کارهایی که سیستم ایمنی را ضعیف می کنند

کارهایی که سیستم ایمنی را ضعیف می کنند

به گزارش قائم آنلاین، اما با چند تغییر جزئی در سبک زندگی تان می توانید سیستم دفاعی خود را در برابر بیماری ها، عفونت ها و … قوی نمایید. در اینجا شش مورد را برای تان می گوییم که می تواند ایمنی تان را ضعیف کنند. استفاده زیاد از داروهای ضد اسید معده به غیر

به گزارش قائم آنلاین، اما با چند تغییر جزئی در سبک زندگی تان می توانید سیستم دفاعی خود را در برابر بیماری ها، عفونت ها و … قوی نمایید. در اینجا شش مورد را برای تان می گوییم که می تواند ایمنی تان را ضعیف کنند.

استفاده زیاد از داروهای ضد اسید معده

به غیر از گره های لنفاوی گردن، بیشتر سیستم ایمنی بدن ما یعنی حدود ۷۰ درصد از آن، در روده و به شکل بافت لنف در سراسر سیستم گوارشی قرار دارد. بنابراین باید سعی کنیم از عواملی که به روده ها آسیب وارد می نمایند دوری کنیم تا سیستم ایمنی مان در امان بماند.

مصرف داروهای آنتی اسید معده مخصوصا انواع قوی آن ها، می توانند عوارض منفی برای سیستم ایمنی بدن داشته باشند. برخی از آنتی اسیدها مانند تامز، اسید را جذب می کنند، اما انواع قوی تر که به آنها مهارکننده های پروتون گفته می شودpH  معده را تغییر می دهند، در حالیکه pH  معده عاملی است برای ضدعفونی کردن تمام موادی که می خوریم. وقتی معده نتواند غذا را به اندازه کافی ضدعفونی کند، عفونت هایی وارد بدن می شوند که فشار زیادی بر سیستم ایمنی روده وارد می سازند.

چه باید کرد: توصیه می شود بیش از سه ماه از این داروها استفاده نکنید و بهتر است از شیوه های تغذیه ای برای کاهش علائم ناراحتی معده بهره ببرید، یعنی موادغذایی ای را که سبب بروز ریفلاکس معده می شوند، کنار بگذارید.مشکل دیگر اینکه مصرف مهارکننده های پروتون باعث کمبود برخی ویتامین ها می شود، زیرا بعضی از مواد مغذی نمی توانند در محیط اسیدی ضعیف جذب شوند. آنهایی که در درازمدت از این داروها استفاده می کنند، ممکن است دچار کمبود موادمغذی مانند ویتامین ب ۱۲، روی، ویتامین ث و آهن شوند که این کمبودها می توانند سیستم ایمنی بدن را مختل کنند.

استفاده از مسکن ها

علاوه بر آنتی اسیدها، برخی از داروها مانند استروئیدها و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی می توانند موجب آسیب مخاط روده و سندرم روده تحریک پذیر شوند که  در این حالت روده بسیار نفوذ پذیر خواهد شد. در نتیجه، عفونت ها و ذرات گوارش نشده ی غذا می توانند به دیواره روده راه پیدا کرده و وارد بدن شوند و در نهایت به سیستم ایمنی فشار وارد کرده و عملکرد مناسب آن را کاهش دهند.

چه باید کرد: استفاده همیشگی از داروهای مسکن موجب بروز مشکل می شود. اما یادتان باشد همیشگی به معنی هر روز خوردن نیست، بلکه به معنای به طور منظم و چند بار در هفته مصرف کردن است.

مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها

آنتی بیوتیک ها هم می توانند باعث تضعیف سیستم ایمنی گردند. زنانی که مکررا تحت درمان با آنتی بیوتیک قرار می گیرند، بیشتر در معرض مشکلاتی مانند عفونت دستگاه ادراری هستند.

مصرف زیاد این داروها برای طولانی مدت می تواند باکتری های مفید و مضر روده را نابود نماید. وقتی باکتری های مفید وجود نداشته باشند تا از مخاط روده محافظت کنند، دیواره ضعیف روده اجازه می دهد سموم جذب شوند و در نتیجه سیستم ایمنی ضعیف می شود.

چه باید کرد: اگر مدام عفونت دستگاه ادراری یا عفونت های مزمن دیگر دارید، توصیه می شود جایگزین های آنتی بیوتیک را امتحان کنید؛ مثلا در مورد عفونت دستگاه ادراری از پزشک تان بخواهید ویتامین ث یا مکمل های دیگری را برایتان تجویز کند که باعث اسیدی کردن ادرار شده و در نتیجه فضای سخت تری را برای رشد و بقای باکتری های ایجاد می کنند.

زیاده روی در پاکسازی گوارش

گاهی تلاش های شما برای تغذیه سالم می تواند نتیجه معکوس داشته باشد. دانشمندان دریافته اند افرادی که رژیم لاغری سخت می گیرند، رژیمی که کربوهیدرات بسیار پایین دارد یا از نظر کالری خیلی محدود است، خودشان را در معرض بیماری مکرر قرار می دهند، زیرا این نوع رژیم ها از نظر برخی ویتامین ها و مواد معدنی مانند روی، سلنیوم، و منیزیم کمبود داشته و این در حالی است که با تغذیه متعادل و متنوع می توان این مواد را در اختیار بدن گذاشت.

حتی رژیم های معروفی چون رژیم پالئو یا پاکسازی های مکرر روده و معده مثلا با انواع آب میوه ها نیز می تواند خطر ابتلا به بیماری ها را بالا ببرد.

چه باید کرد: اگر تغذیه کاملی داشته باشید، آب میوه ها و سبزیجات سبز آسیبی به شما نمی زند. اما آنهایی که برای لاغری و چربی سوزی مدام از این شیوه پاکسازی استفاده می کنند، مواد مغذی فراوانی را از دست می دهند. سعی کنید تمرکزتان روی تغذیه متعادل بوده و چربی های سالم را که هم برای پوست مفید است و هم برای سیستم ایمنی، فراموش ننمایید.

سفرهای شغلی زیاد

خیلی از آنهایی که سفرهای شغلی مکرر دارند، می گویند احساس خستگی و بی انرژی بودن برای شان همیشگی شده و سیستم ایمنی شان ضعیف است. دلیل اصلی این است که این اشخاص در هواپیما و هتل در معرض میکروب ها و آلاینده هایی هستند که بدن شان به آنها عادت ندارد. سایر عوامل همچون نداشتن خواب کافی، خارج شدن از برنامه تغذیه و روتین عادی زندگی نیز بر تضعیف سیستم ایمنی تاثیر دارد.

چه باید کرد: محققان توصیه می کنند سعی کنیم حتی در سفر هم پایبند برنامه هایتان باشید. از آنجایی که ورزش و تحرک بدنی باعث تقویت سیستم ایمنی می شود، هر روز حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه ورزش کنید و سعی کنید تا جایی که می توانید تغذیه خوبی داشته باشید.

چمدان یا کوله تان را پر از غذاهای سالم کرده و اسنک هایی با خود داشته باشید که برای سیستم ایمنی مفید هستند مانند نارنگی، آجیل و یا حتی شکلات تلخ که منبع خوبی از منیزیم می باشند.

تنها بودن

مطالعات نشان می دهند تنها بودن برای طولانی مدت می تواند تاثیرات مخربی روی سیستم ایمنی داشته و بیماری های زیادی را بوجود آورد. تنهایی همیشگی از نظر بیولوژیکی، سیستم ایمنی را تغییر می دهد و موجب می شود سلول های این افراد بیشتر در معرض التهاب قرار گرفته و دفاع ضعیف تری در برابر عفونت های ویروسی داشته باشند.

چه باید کرد: به گفته پژوهشگران این امکان وجود دارد که در اتاقی شلوغ تنها باشید و برعکس، ممکن است کسی در اطراف تان نباشد، اما ارتباط خوبی با دیگران داشته باشید و احساس تنهایی نکنید، مثل دوستان و اعضای خانواده مان که در شهرهای دور از ما هستند. بنابراین در تحقیقات، به جای درنظر گرفتن وضعیت فیزیکی تنها بودن، احساس ارتباط داشتن با دیگران مورد ارزیابی قرار می گیرد.

به همین دلیل، صرفا شرکت داشتن در برنامه های اجتماعی و اجبارا ارتباط برقرار کردن با دیگران، مشکل تنهایی را برطرف نمی کند. برای کاهش احساس تنهایی، باید احساس امنیت در کنار دیگران را پرورش دهیم تا احساس ناامنی و ترس را که دلیل احساس تنهایی است از خود دور نماییم.

هر چند این موضوع پیچیده است، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تمرین های کاهش استرس مانند یوگا با وجود اینکه دقیقا تنهایی را هدف نمی گیرند، اما می توانند با کمکی که به احساس آرامش بیشتر می کنند، باعث شوند افراد تنها بیشتر احساس امنیت و ارتباط کرده و از احساس تنهایی رها شوند. در نتیجه این تمرین ها تاثیری چشمگیری روی سیستم ایمنی دارند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × 5 =