وی ادامه داد: در شرایطی که صحبت از توزیع یک کالا یا یک ارز با نرخ خاص مطرح شود، گروهی از افراد خاص یا افرادی که امکان به دست آوردن رانتی خاص را دارند در اقتصاد ظهور کرده و به سودجویی میپردازند. در چنین شرایطی تمام حمایتی که بنا بوده به قشری خاص برسد نیز عملاً به سودجویان تعلق میگیرد. از این رو حمایتی هم اگر به صورت توزیع کوپنی برخی اجناس قرار است صورت گیرد نه برای همه که باید برای گروههای خاص تعریف شود.
این فعال بخش خصوصی با اشاره به معضلاتی که چند نرخی شدن ارز در طول ماههای گذشته به وجود آورده، توضیح داد: اگر ارز تک نرخی باشد، دولت و سایر بخشها میتوانند برای حمایت از گروههای آسیبپذیر، برنامهریزیهای لازم را انجام داده و در آن راستا گام بردارند اما وقتی ارز چند نرخی است، سودجویان با استفاده از منابعشان اقدام به دریافت ارز ارزان و فروش کالا با نرخ آزاد میکنند و این موضوع قطعاً کمکی به شرایط بازار نخواهد کرد.
لاهوتی ادامه داد: بنده قطعاً با تک نرخی شدن ارز موافق هستم زیرا امکان به وجود آمدن برخی رانتها و سودجوییها را از بین میبرد اما اینکه برای جبران شرایط اقتصادی سیاستهایی همچون توزیع کوپن برای تمام اقشار جامعه اجرایی شود، قطعاً ممکن نیست.
به گزارش ایسنا، ابتدای هفته جاری نمایندگان مجلس در ادامه بررسی جزئیات بودجه ۱۳۹۸ با اختصاص ۱۴ میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی و دارویی با نرخ ارز ترجیحی در سال آینده موافقت کرده و مصوب کردند که دولت از کوپن الکترونیکی برای تأمین کالاهای اساسی استفاده کند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0