کد خبر : 144058
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 7 مارس 2019 - 13:40
-

تدبیر که نباشد واردات هزاران تن گوشت نیز اثر نمی‌کند

تدبیر که نباشد واردات هزاران تن گوشت نیز اثر نمی‌کند

به گزارش قائم آنلاین، رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن واردات گوشت گرم و سالانه ۱۳۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی در کشور توزیع می شود؛ در این میان مشخص نیست سهم استان مازندران از این حجم واردات چقدر است که هیچ از گوشت‌های وارداتی در مازندران نمی‌توان سراغ

به گزارش قائم آنلاین، رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن واردات گوشت گرم و سالانه ۱۳۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی در کشور توزیع می شود؛ در این میان مشخص نیست سهم استان مازندران از این حجم واردات چقدر است که هیچ از گوشت‌های وارداتی در مازندران نمی‌توان سراغ آورد.

مسئول تنظیم بازار در کشور چه می‌کند؟!.
چند ماهی از کمیابی گوشت و افزایش قیمت آن تا کیلویی ۱۱۰ هزار تومان می‌گذرد و این ماده مهم غذایی مدت‌هاست از سفره خانواده‌های ایرانی حذف شده است.

در کشورمان ستادی با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت وجود دارد که وظیفه و ماموریتش کنترل بازار و پیش‌بینی نیازهای کشور و اتخاذ تدابیر برای تامین نیازها از منابع داخلی و در نهایت از طریق واردات است.

صرف نظر از وجود دستگاه‌های عریض و طویل وزارتخانه‌ای که در امر تولید و تامین نیازهای کشور فعال و دخیلند، ستاد تنظیم بازار در این ارتباط نقش اساسی دارد و باید در قبال کم و کاست‌ها پاسخگو باشد.

اگر کشور در هر زمینه‌ای بویژه اقلام مورد نیاز روزمره مردم دچار مشکل و چالش شد، باید این ستاد مورد پرسش و مطالبه قرار گیرد.

زیان سودجویی نجومی‌طلبان از جسم و جیب مردم پرداخت می‌شود
نقش هریک از مواد غذایی بویژه پروتئین و گوشت قرمز در حفظ سلامت و نشاط جامعه بر کسی پوشیده نیست و کمبود آنها موجب بروز ضایعاتی می‌شود که آسیب‌های آن موجب اتلاف سرمایه و تهدید سلامت و ظهور بیماری‌های مختلف می‌گردد.

پرداختن به علل بروز کمبود گوشت قرمز و صادرات و قاچاق دام زنده مولد از کشور مورد نظر این نوشتار نیست، موضوع اصلی سطور ذیل توجه به لزوم تدبیر جدی عرضه عادلانه گوشت در استانها و شهرستان‌های کشور با نظارت دستگاه‌های مرتبط به‌خصوص ستاد تنظیم بازار و شخص رئیس این ستاد است.

قاسم حسن‌نژاد مدیر فروشگاه عرضه گوشت مطالب زیادی در دلائل بوجود آمدن شرائط کنونی را به خبرنگار بلاغ گفت که مورد نظر این گزارش نیست، وی از بالابودن غیرمتعارف قیمت گوشت و کاهش شدید مشتری‌های متوسط و ضعیف اظهار نگرانی کرد و عنوان داشت: حدود ۷۰درصد فروش ما بدلیل بالابودن قیمت گوشت کاهش یافته و خرید دام برای ما جهت ذبح و عرضه نیز توجیه اقتصادی ندارد.

گران‌ترین گوشت در تاریخ ایران
خانمی که خود را خانه‌دار معرفی کرد، از افزایش قیمت گوشت گلایه دارد و می‌گوید: در عمر ۴۵ساله خود چنین وضعی را ندیده بودم. اصلاً نمی‌توان نزدیک برخی از اقلام موردنیاز روزمره و از جمله گوشت قرمز و مرغ شد.

این خانم می‌افزاید: در رژیم غذایی ما ایرانیان مرغ و گوشت از جایگاه مهمی برخوردارند و نبود آنها موجب مشکلاتی می‌شود که انتظار ما مردم از دولت تدبیر این امور است.

دنیایی که باشد نظارت نباشد، گیر مردم چیزی نمی‌آید
غلام‌عباس نظری، مغازه‌دار و خواربار فروش، عدم نظارت را عامل سوءاستفاده و فشار به مصرف‌کننده ذکر می‌کند و می‌گوید: ضمن آنکه دولت باید بر تعادل عرضه و تقاضا در مواد غذایی و اقلام مورد نیاز جامعه کنترل دقیق داشته باشد، دستگاه‌های نظارتی هم باید به بازرسی و نظارت بپردازند و با متخلفان و فرصت‌طلبان برخورد کنند نه اینکه مثل وضعیت کنونی که همه امور به حال خود رها شده‌اند و مردم بیچاره نمی‌دانند با درآمد ناچیز خود چگونه از عهده این حجم از افزایش قیمت‌ها بربیایند!.

فرشید حسینیان، مدیر مدرسه، ضمن انتقاد از روند لجام‌گسیخته قیمت‌ها و ناتوانی خانوارها از تهیه گوشت و مرغ، اظهار می‌دارد: اینکه مسئولان از دپوی مرغ و گوشت و واردات گسترده گوشت قرمز از کشورهای مختلف می‌گویند، پس چرا ما مازندرانی‌ها هیچ موردی از توزیع گوشت و مرغ را در شهرهای خود نمی‌بینیم. چرا قیمت گوشت در مازندران و بسیاری از استان‌ها همچنان ۱۱۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

دولت خلاصه در این مملکت چه می‌کند؟!
وی با اشاره به نقش دولت در تامین نیازهای اقلام مورد نیاز جامعه، افزود: مدت‌هاست که غیر از حرف‌های خوب و قشنگ چیز دیگری در عمل از دولت ندیدیم مثل اظهار همدردی آقای رئیس جمهور بامردم و اعتراف ایشان به مشکلات معیشتی جامعه که این ابراز همدردی هیچ مشکلی از مردم را رفع نمی‌کند و آقای روحانی باید با جهت‌دهی صحیح به وزرای خود نگذارد چنین مشکلات پیش‌پاافتاده‌ای برای مردم پیش بیاید تا پس از این همه مدت تازه بخواهد وجود بحران معیشتی را بپذیرد، از سوی دیگر وجود مشکلات و بحران معیشتی محصول ضعف عملکرد ایشان است.

 گوشت و… بهانه است، دولت در تعقیب چه هدفی است؟
اما آنچه که مهم است نوع برخورد دولت با مشکلات قابل بروز برای جامعه و پیش‌بینی آنها و اتخاذ تصمیم برای رفع مشکلات احتمالی و نظارت دقیق بر اجرای آن است. در زمینه تامین گوشت مورد نیاز کشور رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: درماه های جاری میزان تامین ارز واردات گوشت قرمز افزایش یافته است به طوری که میزان ثبت سفارش از ۱۲۰ هزار تن به ۲۶۰ هزار تن  رسیده که در کنار آن واردات دام زنده از کشورهای اروپایی و استرالیا و برزیل نیز انجام می‌شود.

علیرضا رفیعی پور گفت: براساس توافقات جدیدی که با سازمان دامپزشکی کشور برزیل صورت گرفته است قرار است که دام زنده نیز از این کشور واردات شود، همچنین با کشورهای اروپایی مانند رومانی توافق صورت گرفته تا از این کشورها نیز واردات صورت گیرد،با کشور ترکیه به عنوان مسیر واردات دام زنده توافق به امضا رسیده است تا نظارت‌های بهداشتی در این کشور صورت گیرد.

وی یادآور شد که واردات دام زنده که در سال پیش ممنوع بود، در سال جاری آزاد شده است همچنین میزان واردات گوشت قرمز همانطور که گفته شد بدون محدودیت در جریان است، در بخش تولید نیز ما تغییری در مقایسه با سال قبل نداشته ایم؛ بنابراین مواردی که در خصوص قیمت در بازار مشاهده می شود مربوط به تنظیم بازار است که از حوزه دامپزشکی خارج است.

خلاصه کلام

آنچه که از مسائل مطرح در موضوع گوشت قابل طرح است، نظارت دقیق بر توزیع آن در سراسر کشور می‌باشد بگونه‌ای که همه خانواده‌ها بتوانند به این حجم درخور توجه از واردات گوشت دست یابند نه آنکه در مازندران با جمعیت ۳میلیون و چهارصدهزار نفری نتوان حتی یک کیلو از این گوشت‌ها را یافت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج − 4 =