دشمن به دنبال بهرهگیری از ظرفیت شبکههای اجتماعی
به گزارش قائم آنلاین، گروههای مختلف ضد انقلاب امروز از بستر فضای مجازی و مشخصاً شبکههای اجتماعی به عنوان پر مخاطبترین رسانههای مورد علاقه نسل جوان و نوجوان برای دستیابی به طعمههای خود استفاده میکنند. تحریک برای اقدامات اعتراضی، فریب برای به کارگیری رد فعالیتهای میدانی، شبهه افکنی و بسیاری دیگر از برنامههای ضد انقلاب
به گزارش قائم آنلاین، گروههای مختلف ضد انقلاب امروز از بستر فضای مجازی و مشخصاً شبکههای اجتماعی به عنوان پر مخاطبترین رسانههای مورد علاقه نسل جوان و نوجوان برای دستیابی به طعمههای خود استفاده میکنند. تحریک برای اقدامات اعتراضی، فریب برای به کارگیری رد فعالیتهای میدانی، شبهه افکنی و بسیاری دیگر از برنامههای ضد انقلاب بر پایه همین بستر طراحی و در همین محیط نیز اجرا میشوند.
عناصر و سرپلهای گروههای ضد انقلاب از جمله منافقین، گروههای سلطنت طلب، اپوزسیونهای تک نفره در حالی که هزاران کیلومتر دورتر در کشورهای اروپایی پشت رایانههای خود نشستهاند، با فعالیت هدفمند در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی سعی در به دام انداختن مخاطبین شبکههای اجتماعی در درون ایران دارند.
این بستر فعالیت از چند جنبه مورد علاقه عوامل دشمن و ضدانقلاب است که بررسی برخی از آنها میتواند درک بهتر مسئله تمرکز سالهای اخیر دشمن برای ارتباطگیری از بستر شبکههای اجتماعی را روشن نماید.
دسترسی به نسل جوان و نوجوان
نسل جوان و نوجوان بنا به دلایل زیادی مورد علاقه گروههای مختلف ضد انقلاب و دشمن محسوب می شوند. نیروی جوانی و شوق و علاقه شرکت برای نقش آفرینی در اتفاقات سیاسی و اجتماعی، ماجراجویی حاصل از انرژی جوانی، تحریک پذیری احساسی و بسیاری دیگر از مؤلفه های ذاتی جوانان و نوجوانان در سایه اطلاعات و آگاهی کم نسبت به وقایع تاریخی و بی تجربگی از جمله ویژگیهای نسل جوان و نوجوان است که معمولاً بسترهای لازم برای فریب و هدایت از سوی عوامل دشمن را فراهم میکند.
این طیف سنی در میان مجموعه کابران فضای مجازی و شبکههای اجتماعی بسیار مورد علاقه عوامل دشمن و ضد انقلاب بوده و باعث میگردد تا بیشترین تمرکز دشمن برای تأثیرگذاری بر آنها انجام گیرد.
همچنین این رده سنی بیشترین حجم مخاطبین شبکه های اجتماعی و کاربران فضای مجازی را تشکیل میدهند و از این رو میتوان شبکه های اجتماعی را بستری مناسب برای دسترسی به نوجوانان و جوانان به حساب آورد.
بررسی رفتار سرپل های منافقین در شبکه های اجتماعی نشان میدهد که عموم محتواهای تولید شده و روشهای تحریک هیجان و جذب به گونهای طراحی شده اند که نسل جوان و نوجوان را تحت تأثیر قرار دهند.
معمولاً رنج سنیای که در این فضا در دام عوامل و عناصر منافقین قرار میگیرند نوجوانان کمتر از ۲۰ سال هستند که به دلیل تجربه بسیار کم، درک و آگاهی تاریخی محدود در برخی موارد به راحتی طعمه عوامل آموزش دیده دشمن میشوند.
پنهان سازی هویت شخصی و تشکیلاتی
سابقه سیاه و مملو از جنایت گروههای ضد انقلاب مانند منافقین سبب میشود همواره در ارتباطگیریهای خود با داخل کشور به منظور فریب و بهکار گیری افراد، در مرحله اول از هویتهای جعلی و پوششهایی غیر از تشکیلات خود استفاده کنند.
شبکه های اجتماعی این فرصت را به خوبی در اختیار عوامل و سرپلهای ضدانقلاب قرار میدهد تا با پنهانسازی هویت خود به ارتباطگیری با افراد مختلف بپردازند.
شبکههای اجتماعی به دلیل امکان استفاده از هویتهای غیر واقعی و ساختگی، درواقع بستر مناسبی برای فریب محسوب میشوند، حال اگر مخاطب این عملیات فریب افرادی با سن و سال پایین و ناآگاه نسبت به آسیبهای موجود در این فضا باشند نیز کمک قابل توجهی به عوامل دشمن میشود تا راحتتر به جذب و هدایت سوژههای خود بپردازند.
استفاده از هویتهای ساختگی و مستعار که اتفاقاً جذابیتهای لازم برای جذب کاربران عموماً جوان شبکههای اجتماعی در آن لحاظ شده است، به عوامل دشمن کمک میکند تا راحتتر با این طیف از کاربران ارتباط برقرار کرده و آنها را برای اقدامات غیر قانونی و حتی خطرناک مجاب کنند.
برخی از جوانان فریب خورده که در اثر ارتباط با عوامل دشمن در شبکههای اجتماعی برای اقدامات ایذایی و خرابکاری مجاب شدهاند، هیچگاه نمیدانستهاند که با عوامل یک گروه ضد انقلاب مرتبط بودهاند یا حتی در مواردی مشاهده میشود که نوجوان یا جوان فریب خورده هیچ سابقه آشنایی قبلی با گروهک یا جریانی که با آن مرتبط شده را ندارد.
امکان استفاده از پوشش برای فریب سوژهها
عوامل تشکیلاتی گروهکهای ضد انقلاب گاهی در گام اول با بهکارگیری پوششهای متنوع و ظاهراً قانونی مانند خبرنگار، فعال حقوق بشر، فعال حقوق زنان و حقوق کودکان و امثالهم با سوژههای خود در شبکههای اجتماعی مرتبط میشوند. این افراد به بهانه فعالیت برای مقابله با یک ناهنجاری اجتماعی یا کمک به قشری خاص اعتماد سوژههای خود را جلب کرده و آنها را برای همکاری مجاب میکنند.
در این بین ناآگاهی مخاطبین جوان شبکه های اجتماعی نسبت به موضوعات مختلف سیاسی و اجتماعی به کمک عوامل دشمن آمده و باعث میشود تا اهداف خود را راحتتر پیش ببرند.
برخی از کابران فریب خورده شبکههای اجتماعی در تمام مدت ارتباط با عوامل دشمن در فضای مجازی تصور میکردهاند که اقدامی قانونی و حتی مفید برای جامعه انجام میدهند.
به صورت مصداقی در مورد منافقین موارد بسیاری وجود دارد که سرپل نفاق در مرحله اول و در مواردی تا پایان فعالیت بر روی سوژه، هیچ اشارهای به عضویت خود در گروهک نفاق را نکرده و با آرم و پرچمی پوششی اقدام به ارتباطگیری نموده است.
یا در مصداقی دیگر سرپل با سوءاستفاده از ناآگاهی سوژهاش سعی کرده با اطلاعاتی غلط و تحریف شده تعریفی غیر واقعی از گروهک مذبور ارائه داده و از این طریق سوژهاش را برای همکاری مجاب نماید. سوژه فریب خورده نیز هیچگاه نمیدانسته که برای یک گروه تروریستی فعالیت کرده است، در غیر این صورت هیچگاه حاضر به این همکاری نمیشده است.
عبور از کنترلهای امنیتی و قانونی
ارتباطگیری عوامل دشمن در شبکههای اجتماعی با افراد داخل کشور، پیش از ظهور و گسترش پدیده فضای مجازی، فرآیندی بود که باید با عبور از موانع قانونی و کنترل کننده و نظارتی جامعه صورت میگرفت. این موضوع فرصتهای بسیاری را از عوامل دشمن میگرفت و فعالیت آنها را در فریب و به کارگیری افراد با محدودیت روبه میساخت.
به عنوان مثال عوامل گروههای دشمن و ضد انقلاب در مواردی نیاز به ورود به کشور برای ایجاد ارتباط نزدیک و فیزیکی با سوژههای خود داشتند که در بسیاری از موارد یا ریسک چنین اقدامی را نمیپذیرفتند یا امکان مؤفقیت با حضور فیزیکی و میدانی در داخل کشور بسیار پایین بود.
اما امروز فضای مجازی و شبکههای اجتماعی امکان ارتباط عوامل دشمن را با کاربران فضای مجازی بر روی تلفنهای همراه و رایانههای شخصی ایجاد کرده و سرپلهای ضد انقلاب میتوانند با روشهای فریب امکان ارتباط مستقیم را با کاربران عموماً جوان و ناآگاه فضای مجازی ایجاد کنند.
این ارتباط در حالی صورت میگیرد که عامل ضد انقلاب یا سرویسهای اطلاعاتی دشمن از فاصله چند دههزار کیلومتری از خارج کشور با افراد مختلف در داخل کشور ارتباط برقرار کرده و با روشهای فریب و اقناعسازی افراد را بهکارگیری میکنند.
عدم کنترل کافی خانوادهها
با وجود گسترش روز افزون فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در فضای جامعه و همچنین آسیبهای فراوان این فضا برای کاربران نوجوان و جوان، همچنان مراقبتها و کنترلهای خانوادهها در مورد این پدیده، در سطح قابل قبولی رشد نکرده است. در بسیاری از موارد حتی والدین در مورد تبعات و آسیب های این فضا اطلاعات صحیحی ندارند و به دور از حساسیتهای لازم فرزندان خود را برای استفاده از این محیطها آزاد میگذارند.
کنترل و نظارتهای انجام شده در خانوادهها در این فضا بیشتر محدود به محتوای پورنوگرافی بوده و عموماً این مسئله را به عنوان تنها آسیب فضای مجازی میشناسند. این در حالی است که ابعاد تهدیدات و آسیبهای این فضا بسیار فراتر و گسترده تر از مسائل جنسی است و گاهی یک نوجوان در این فضا به دلیل مرتبط شدن با عوامل دشمن و به شکلی نادانسته دست به اقداماتی مجرمانه از مصادیق اقدام علیه امنیت ملی میزند! عدم آشنایی کافی خانوادهها در این مورد سبب میشود که کمترین حساسیت و کنترلهای لازم را نسبت به فعالیت فرزندان خود نیز نداشته باشند و حتی بعد از ایجاد تبعات قضایی و امنیتی برای فرزند شان نیز به درستی از ابعاد مسئله مطلع نباشند.
به طور کلی امروزه شبکههای اجتماعی در فضای مجازی با همه فرصتهای مطلوب اقتصادی، ارتباطگیری برای فعالیتهای مثبت و مطلوب اجتماعی، خبررسانی و روشنگری، کاهش بسیاری از رفت و آمدهای شهری با به کارگیری صحیح از این تکنولوژی و… بستری برای سوءاستفاده دشمن را نیز فراهم کرده است که موضوعی نوظهور بوده و هنوز متناسب با رشد این پدیده، اطلاع رسانی در مورد آسیبهای آن رشد نکرده است. باید بدانیم که نوجوانان و جوانان بسیاری امروز در این فضا در معرض آسیبهای جدی قرار داشته و دشمن نیز از همه توان ظرفیت های خود برای استفاده از این فضا استفاده میکند.
برچسب ها :انقلاب،فضای مجازی،عناصر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0