کد خبر : 144185
تاریخ انتشار : جمعه 8 مارس 2019 - 10:30
-

نرخ سود بانکی در سال ۹۸ چگونه تغییر خواهد کرد؟

نرخ سود بانکی در سال ۹۸ چگونه تغییر خواهد کرد؟

به گزارش قائم آنلاین، بانک مرکزی بیشترین نرخ سود سپرده کوتاه‌‌مدت در شبکه بانکی در سال ۹۷ را به میزان ۱۰ درصد و بیشترین نرخ سود بانکی ۱۵ درصد اعلام کرد اما فعالان بازار سرمایه ایران معتقدند بانک‌ها راه میانبری برای پرداخت سودهای بالاتر از سود تعیین‌شده به سپرده‌های بانکی پیدا کرده و مانع از

به گزارش قائم آنلاین، بانک مرکزی بیشترین نرخ سود سپرده کوتاه‌‌مدت در شبکه بانکی در سال ۹۷ را به میزان ۱۰ درصد و بیشترین نرخ سود بانکی ۱۵ درصد اعلام کرد اما فعالان بازار سرمایه ایران معتقدند بانک‌ها راه میانبری برای پرداخت سودهای بالاتر از سود تعیین‌شده به سپرده‌های بانکی پیدا کرده و مانع از اجرای واقعی دستورالعمل مذکور شدند.

اواخر سال ۹۶ به دلیل نوسان‌های بازار ارز، بانک مرکزی که در مقابل انتقادات نسبت به خروج سرمایه مردم از بانک‌ها به دلیل کاهش سود بانکی قرار داشت، تصمیم به انتشار اوراق سپرده ۲۰ درصد گرفت تا رغبتی در مردم ایجاد کرده و منابع بار دیگر جذب شبکه بانکی شود.
به نظر می‌رسد وقتی بانک‌ها با سقف سود ۱۵ درصدی، هنوز هم به مردم ۲۰ درصد سود می‌دهند تا مشتریان بیشتری جذب کنند، پس این احتمال هم وجود دارد که سود ۲۰ درصد رسمی همچنان در سال آینده نیز ادامه داشته باشد.
بررسی‌های میدانی از شعب بانک‌ها نشان می‌دهد وقتی مردم تمایلی برای سپرده‌گذاری با سود ۱۵ درصد ندارند و به ویژه برای مبالغ کلان سودهای بالاتررا طلب می‌کنند، بانک‌ها و موسسات اعتباری هم با تعیین حداقل مبلغ سپرده، نرخ سود بانکی را بعضا تا ۲۲ درصد هم در قالب طرح‌هایی که بانک در نظر گرفته بالا می‌برند.
در این میان بانک‌های خصوصی در طرح‌های خود برای سپرده‌های یکساله بالای ۱۰۰ میلیون تومان سود ۲۲ درصد را به عنوان بالاترین سود بانکی در سال ۹۷ در نظر گرفتند و عملا مصوبه شورای پول و اعتبار را نادیده گرفتند.
نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند باعث افزایش نقدینگی و بالا رفتن تورم خواهد شد
کامران ندری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ما در مورد تغییرات نرخ سود بانکی در سال ۹۸ می‌گوید: امیدوارم نرخ سود بانکی کاهش پیدا نکند، زیرا این موضوع منجر به افزایش نقدینگی و بالا رفتن تورم خواهد شد.
او ادامه می‌دهد: دو تعریف از نقدینگی وجود دارد؛ در تعریف اول اسکناس و مسکوک به اضافه سپرده‌های دیداری عنوان شده و در تعریف بعدی اسکناس و مسکوک به اضافه سپرده‌های دیداری همراه با سپرده‌های مدت‌دار که در تعریف دوم اگر رشد نقدینگی همراه با سپرده‌های بلندمدت شود، منجر به تورم خواهد شد و در صورتی که نرخ سود سپرده‌های بلندمدت کاهش پیدا کند منجر به رشد اسکناس و سپرده و در نهایت تورم خواهد شد.
ندری ادامه می‌دهد: با تغییراتی که در بازار ارز بوجود آمد، بانک مرکزی برای تمدید نرخ سود سپرده بلند مدت ۱۸ تا ۲۰ درصد تصمیم جدیدی اتخاذ نکرده و همه سپرده‌ها را با همان نرخ قبلی اعلام کرده است.
نرخ سود بانکی در ایران، معمولا بیش از تورم محاسبه می‌شود، چراکه در غیر این صورت نقدینگی بانک‌ها خالی از دست خواهد رفت. با این حساب پیش بینی کلی برای آینده نرخ سود بانکی و روند اقتصاد ایران و وضعیت رکود و تورم اینکه رشد اقتصادی بین ۲ تا ۵ درصد، نرخ تورم بین ۵ تا ۱۵ درصد، کاهش چشمگیر رکود شکل خواهد گرفت و نرخ سود بانکی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد در نوسان خواهد بود.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × دو =