کد خبر : 146118
تاریخ انتشار : دوشنبه 18 مارس 2019 - 17:30
-

چگونه بدون ترقه بازی هیجانات چهارشنبه سوری را تخلیه کنیم؟

چگونه بدون ترقه بازی هیجانات چهارشنبه سوری را تخلیه کنیم؟

به گزارش قائم آنلاین، محمد باقر حسنوند روانشناس کودک در خصوص تخلیه هیجانات بدون خطر در چهارشنبه سوری اظهار کرد: در ارتباط با ترقه بازی در چهارشنبه سوری و مولفه‌های هیجان (واکنش عاطفی) باید این مطلب را توضیح دهیم که هیجان سه مولفه فکری (شناختی)، فیزیولوژیکی (بدنی) و رفتاری دارد؛ تپش قلب، بی‌قراری، سردی و گرمی دست و

به گزارش قائم آنلاین، محمد باقر حسنوند روانشناس کودک در خصوص تخلیه هیجانات بدون خطر در چهارشنبه سوری اظهار کرد: در ارتباط با ترقه بازی در چهارشنبه سوری و مولفه‌های هیجان (واکنش عاطفی) باید این مطلب را توضیح دهیم که هیجان سه مولفه فکری (شناختی)، فیزیولوژیکی (بدنی) و رفتاری دارد؛ تپش قلب، بی‌قراری، سردی و گرمی دست و پا از جمله علائم بدنی هیجان هستند.

وی افزود: شادی، غم، خشم و ترس چهار دسته اصلی هیجان‌ها هستند.

این روانشناس تصریح کرد: نوجوانان و جوانان برای تخلیه هیجانات خود باید ورزش و تحرک بدنی داشته باشند، همچنین آن‌ها می‌توانند با توجه به استعداد‌ها و علایق فردیشان فعالیت‌هایی را انجام دهند و از انرژی خود برای پرورش خلاقیت و ایده پردازی استفاده کنند.

حسنوند گفت: اگر هیجانات به درستی هدایت شوند، منجر به تولید و نوآوری می‌شوند و در صورتی که هیجانات با روش‌های صحیح تخلیه نشوند، تجمع پیدا می‌کنند و به رفتار‌های پرخاشگرانه تبدیل می‌شوند.

وی افزود: استفاده از مواد محترقه و نارنجک‌ها ابزار مناسبی برای تخلیه هیجانات نیست و استفاده از مواد محترقه در لحظه می‌تواند هیجانی را تولید کند که این هیجان همراه با ترس، برون ریزی خشم و احساس رها شدگی است.

این روانشناس گفت: هیجان ناشی از مصرف مواد محترقه به صورت کوتاه مدت اضطراب را کاهش می‌دهد و احساس لذت تولید می‌کند، اما در ادامه این شیوه تخلیه هیجانات می‌تواند باعث افزایش اضطراب و آسیب رسیدن به خود فرد، دیگران و اموال عمومی شود.

حسنوند تصریح کرد: صدای بلند مواد محترقه در کودکان می‌تواند موجب افزایش ترس و اضطراب شود، کودکان معمولاً در مراسم چهارشنبه آخر سال (چهارشنبه سوری) بی قرار هستند و گریه می‌کنند، بنابراین حضور والدین در کنار کودکان می‌تواند موجب کاهش اضطراب آن‌ها شود.

وی افزود: حضور نوجوانان و جوانان در جمع‌های دوستانه می‌تواند احتمال انجام رفتار‌های پر خطر را در مراسم چهارشنبه سوری افزایش دهد، بنابراین خانواده‌ها باید نوجوانان و جوانان را به سمت تخلیه صحیح هیجاناتشان سوق دهند.

این روانشناس تصریح کرد: خانواده‌ها می‌توانند در کنار هم جمع شوند و با انجام برخی بازی‌های سالم به جشن و شادی بپردازند، به عنوان نمونه، بازی مقاومت در ایستادن روی یک پا، از کودک می‌خواهیم که بایستد و با دست راست، پای چپش را بالا بگیرد و به حالت ثابت روی پای راست بایستد. در مرحله بعد با دست چپ، پای راستش را می‌گیرد و روی پای چپ می‌ایستد.

این روانشناس خاطر نشان کرد: از دیگر بازی‌هایی که با آن می‌توان بدون خطر چهارشنبه سوری شادی داشت بازی مچ گرفتن است، به این صورت که کودکان با توجه به سن و جثه دو به دو مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند و مچ گیری می‌کنند و هر فرد سعی می‌کند مچ دست طرف مقابل خود را بخواباند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده − چهار =