آیا مردم در تابستان ۹۸، خاموشیهای گسترده را تجربه خواهند کرد؟
به گزارش قائم آنلاین، بر اساس آمارهای موجود رشد مصرف برق به طور میانگین سالیانه حدود ۷ برآورد می شود که عمده آن در تابستان و به دلیل استفاده از سیستم های سرمایشی است. رویکرد وزارت نیرو برای تامین این کمبود انرژی معطوف به مدیریت مصرف و افزایش توامان ظرفیت نیروگاه حرارتی و تغییر آنها به سیکل
به گزارش قائم آنلاین، بر اساس آمارهای موجود رشد مصرف برق به طور میانگین سالیانه حدود ۷ برآورد می شود که عمده آن در تابستان و به دلیل استفاده از سیستم های سرمایشی است.
رویکرد وزارت نیرو برای تامین این کمبود انرژی معطوف به مدیریت مصرف و افزایش توامان ظرفیت نیروگاه حرارتی و تغییر آنها به سیکل ترکیبی است.
مدیریت مصرف در سال ۹۷ با تغییر ساعات اداری ت احدودی توانست میزان مصرف را تعدیل کند و به گفته رضا اردکانیان وزیر نیرو برای افزایش ظرفیت نیروگاههای حرارتی ۲۵ نیروگاه سیکل ترکیبی در تابستان ۹۸ وارد مدار خواهد شد.
حال این سوال پیش خواهد آمد که افزایش ظرفیت در کنار مدیریت مصرف میتواند به تابستانی بدون خاموشی منجر شود؟
مدیریت مصرف نیازمند الگوسازی از سوی رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی است
پرویز غیاث الدین دبیر سندیکای صنعت برق با اشاره به وضعیت شبکه توزیع برق در تابستان ۹۸ اظهار کرد: با توجه به رشد مصرف برق در کشور پیش بینی میشود، در تابستان پیک مصرف برق از ۵۹ هزار مگاوات عبور کند.
دبیر سندیکای صنعت برق با اشاره به کمبود برق در کشور تصریح کرد: در صورت عدم مشکل در نیروگاههای حرارتی، حدود ۸ هزار مگاوات کسری برق در شبکه خواهیم داشت.
وی با اشاره به مدیریت مصرف از سوی مصرف کنندگان بیان کرد: با توجه به زمانبر بودن ساخت نیروگاههای حرارتی، برای کمبود برق مورد نیاز، باید به سمت مدیریت مصرف و ایجاد الگوی مصرف برای مشترکان کشور حرکت کنیم.
غیاث الدین ادامه داد: افزایش ظرفیت نیروگاههای حرارتی و تبدیل وضعیت آنها به سیکل ترکیبی نیاز به سه سال زمان دارد و نمیتوان تنها با اکتفا به آن برای تابستان ۹۸ برنامه ریزی کرد، اما نباید از توسعه ظرفیتهای تولید برق در کشور غافل ماند.
دبیر سندیکای صنعت برق تصریح کرد: مدیریت مصرف نیازمند الگوسازی از سوی رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی است تا مردم به عنوان مصرف کننده ضمن رعایت الگوی مصرف، از وسایل پر مصرف مانند کولرهای گازی و ماشین لباس شویی در پیک مصرف خوداری کنند.
به گفته وی، تغییر ساعات اداری بخشی از برنامه مدیریت مصرف است که میتواند به میزان قابل توجهی از فشار بر شبکه توزیع بکاهد.
افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف به تنهایی کافی نیست
آرش نجفی رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با اشاره به کمبود برق در کشور اظهار کرد: با توجه به رشد مصرف برق در کشور، براساس برآوردهای موجود در تابستان ۹۸، ۸ هزار مگاوات کمبود برق خواهیم داشت و علی رغم تلاشهای وزارت نیرو در زمینه ساخت نیروگاهای جدید، افزایش راندمان، تغییر ترانسفورماتورها وکاهش تلفات، به نظر میرسد با کمبود برق در شبکه مواجه خواهیم بود که باید برای آن فکر اساسی کنیم.
رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی تصریح کرد: افزایش ظرفیت نیروگاهها تنها برای تامین برق تابستان، توجیه اقتصادی ندارد و ضمن مازاد انرژی، عدم فعالیت این نیروگاهها را در ماههای دیگر سال به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: در زمان پیک مصرف میتوان با ارائه مشوقهایی مانند تعرفه رایگان برای مصرف برق در ساعات ۱۲ شب تا ۶ صبح، مشترکان را به استفاده از وسایل برقی در این زمان راغب و از سوی دیگر با افزایش چند برابری برق در زمان پیک مصرف به شبکه توزیع کمک کرد.
به گفته وی، اولین گام در مدیریت مصرف نصب کنتورهای هوشمند است که میزان مصرف را در ساعات مختلف میسنجد و جامعه را به سوی مدیریت مصرف سوق میدهد.
نجفی با اشاره تغییر پیک مصرف برق در کشور بیان کرد: به دلیل افزایش دما در کشور، ساعات پیک مصرف از شب به بعد از ظهر تغییر کرده و تجمیع استفاده مردم از وسایل سرمایشی دلیل اصلی این تغییر زمان پیک است.
رئیس انجمن بهینه سازی مصرف انرژی با اشاره به فعالیت واحدهای تولیدی اظهار کرد: برخی از واحدهای اقتصادی مانند خشکشوییها و جوشکاریها برای فعالیت خود احتیاج به شدت برق بالایی دارند، میتوان با ایجاد مشوقهایی ساعات کاری آنها را از روز به شب تغییر داد.
وی با اشاره به نیاز صنعت برق به تعرفههای جدید بیان کرد: افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف به تنهایی نمیتواند به مدیریت مصرف منجر شود و نیاز است تعرفهها به صورت شناور برای همه مشترکان لحاظ شود.
نجفی ادامه داد: مدیریت مصرف نیازمند مشرکت همه مردم است و تفکیک جامعه به خوش مصرف و بدمصرف و افزایش تعرفه برخی از مشترکان، نمیتوانند کمک چندانی به مدیریت کند.
میزان رشد مصرف برق به طور متوسط بین ۶ تا ۷ درصد است
پیام باقری نایب رییس سندیکای برق ایران با اشاره به رشد جمعیت و افزایش مصرف، اظهار کرد: طی سالیان گذشته میزان رشد مصرف برق به طور متوسط بین ۶ تا ۷ درصد بوده است و در صورت عدم سرمایه گذاری و پیشی گرفتن تقاضا از عرضه شاهد افزایش خاموشیها در سطح کشور خواهیم بود.
نایب رییس سندیکای برق ایران با اشاره به سهم نیروگاههای برقابی تصریح کرد: ظرفیت نیروگاههای برقابی در کشور بین ۹ تا ۱۰ هزار مگاوات است و با توجه به بارشهای اخیر، نیروگاههای برقابی میتوانند سهم خود را از برق مورد نیاز تولید کنند، اما نباید به همین بخش بسنده کرد و نیاز است ظرفیت نیروگاههای حرارتی توسعه یابد.
وی بیان کرد: با توجه به رشد مصرف برق، پیش بینی میشود برای سال ۹۸ حدود ۸ هزار مگاوات کمبود برق در شبکه توزیع داشته باشیم که مطابق برنامه ریزیهای وزارت نیرو، ۵ هزار مگاوات آن از طریق افزایش ظرفیت نیروگاههای حرارتی و ۳ هزار مگاوات آن با استفاده از مدیریت مصرف تامین میشود تا از پیک تابستان ۹۸ بدون خاموشی عبور کنیم.
به گفته وی؛ پیک مصرف برق در تابستان ۹۷ به حدود ۶۰ هزار مگاوات رسید که نسبت به سال ۹۵ حدود ۱۰ هزار مگاوات افزایش داشت.
باقری با اشاره به رویکرد وزارت نیرو در مدیریت مصرف اظهار کرد: مدیریت مصرف انرژی بحثی دو سویه است و نیازمند زیر ساخت هایی مانند نصب کنتورهای هوشمند و توزیع تجهیزات کم مصرف از سوی وزارت نیرو و رعایت الگوی مصرف از سوی مشترکان است.
نایب رییس سندیکای برق ایران در پایان با بیان اینکه جامعه بدمصرفی در حوزه انرژی هستیم، بیان کرد: میزان مصرف برق در کشور سه برابر میانگین استاندارهای جهانی است که نشان از مصرف گرایی در جامعه دارد و این موضوع نیازمند الگوسازی از طریق رسانههای جمعی است.
برچسب ها :آزمون ، وزارت نیرو، برق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0