کمکرسانی فوری به خسارتدیدگان
به گزارش قائم آنلاین، سیلاب در حالی در ششمین روز خود با مردمان مناطق سیلزده مازندران دست و پنجه نرم میکند که مسئولان کشوری یکی پس از دیگری می آیند و وعدهها میدهند تا شاید مرهمی بر مشکلات آنان در ابتدای سال نو شود. ۲۷ اسفند ۹۷ یعنی سه روز مانده به پایان سال و
به گزارش قائم آنلاین، سیلاب در حالی در ششمین روز خود با مردمان مناطق سیلزده مازندران دست و پنجه نرم میکند که مسئولان کشوری یکی پس از دیگری می آیند و وعدهها میدهند تا شاید مرهمی بر مشکلات آنان در ابتدای سال نو شود.
۲۷ اسفند ۹۷ یعنی سه روز مانده به پایان سال و آمادگی مردم برای خریدهای نوروزی بوده که ناگهان عوارض طبیعی ابتدا مناطق مرکزی و شرقی مازندران و سپس استان همجوار گلستان را در نوردید.
خسارات ابتدا به مناطق در قالب طغیان رودخانه، ریزش کوه، مسدود شدن راههای دسترسی و سبب همراه با بارش شدید برف در ارتفاعات بوده که نتیجه آن قطعی آب، برق، گاز و تلفن بسیاری از مشترکان در شهرهای مرکزی مازندران بوده است.
مازندرانیها اگرچه به مردمان میهمان نواز شهره بوده و در ایام نوروز باید میزبان مسافران باشند به دلیل بلایای طبیعی در آب و سیلاب گرفتار شده که کانون سیلاب در شهرهای مازندران سیمرغ و میاندورود بوده است.
سیلاب سبب تخریب بسیاری از سردهنهها شده که تلاش نیروهای امدادی و راهداری برای بازگشایی مسیرهای روستاییان همچنان ادامه دارد.
حضور نیروهای جان برکف بسیجی و سپاه کربلای مازندران بسیار پرشور بوده و مردم همواره در کنار این سبزپوشان و خاکستری پوشان التیام بیشتری گرفتند.
پس از گذران پنج روز از وقوع سیلاب در مازندران، روز گذشته اسماعیل نجار معاون وزیر کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران کشور سفری به مازندران داشته و از مناطق سیل زده شرق و مرکز استان بازدید کرد.
ارائه تسهیلات به سیلزدگان
اسماعیل نجار در حاشیه بازدید از مناطق آسیب دیده سیل زده شرق مازندران در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در پی وقوع سیلاب در نقاطی از این استان دولت خصوصا شخص رئیس جمهور و معاون اول وارد کار شدند و با حساسیت موضوع را دنبال کردند، گفت: در جریان اقدامات اولیه انجام شده مشکلات این استان قرار گرفتند و مبلغی را برای مدیریت استان قرار دادند.
وی افزود: در دیگر بخشها نیز پس از برآورد انجام شده از سوی مدیران به سازمان مدیریت بحران منعکس و در اختیار دولت قرار میگیرد تا تامین اعتبار صورت گیرد.
نجار با اعلام اینکه طبق هماهنگیهای صورت گرفته مقرر شد در بخش امور روستایی جهت احداث هر واحد مسکونی تخریب شده و یا رطوبتی برداشته و قابل تعمیر نبوده بالغ بر ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات با بهره چهار درصد اختصاص یابد، گفت: بالغ بر ۱۵۰ میلیون ریال جهت تسهیلات معیشتی و ۵۰ میلیون ریال تسهیلات معیشتی بلاعوض به خانوادههای آسیب دیده سیلاب ارائه میشود.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه تخصیص این تسهیلات ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون ریال بوده که پس از آخرین جلسه تصحیح شد و مقرر شد تا مبالغ جدید به دولت داده شود، گفت: پس از ارائه مبلغ در صورت مصوبه دولت ۱۰۰ میلیون ریال وام بلاعوض را اختصاص دهد و ۱۵۰ میلیون ریال با سود چهار درصد تسهیلات معیشتی اختصاص یابد.
وی خاطرنشان کرد: پرداخت این تسهیلات با موافقت دو بانک ملی و مسکن از روز شنبه سوم فروردین آغاز میشود. پس از چند روز بارش باران، هوای آفتابی امروز و فردا این فرصت را برای نیروها ایجاد میکند تا برای خارج کردن آب سرعت عمل بیشتری داشته باشند.
نجار ادامه داد: تلاش تمام نیروهای امدادی بر این است تا به سرعت این آبها را از مناطق خارج و به سمت دریا هدایت کنند.
معاون وزیر کشور با اشاره به بارش بی سابقه باران در استانهای شمالی بویژه مازندران و گلستان، گفت: این سیلاب به بیش از شش هزار واحد مسکونی شهری و روستایی مازندران آسیب وارد کرد.
وی از رفع کامل مشکل خطوط آب، برق، گاز و مخابرات مناطق سیل زده مازندران خبرداد و گفت: تعدادی کمی از روستاهای استان بخاطر رانشی بودن راه دسترسی هنوز با پاره ای مشکلات در این زمینه مواجه هستند.
معاون وزیر کشور گفت: همچنین در این سیلاب، تصفیهخانه آب شرب برخی شهرهای مازندران از جمله بابل، بابلسر، فریدونکنار و سوادکوه از مدار فعالیت خارج شد که باید هرچه سریعتر این مشکل رفع شود.
*بازدید رئیس مجلس از مناطق سیلزده مازندران
در ششمین روز پس از سیلاب علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز با حضور در استان مازندران از مناطق سیل زده شرق استان بازدید کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این بازدیدها از خسارات سیلاب به بخش روستایی، خانههای مردم و راههای استان بازدید کرد.
لاریجانی ابتدا به همراه استاندار مازندران از مزارع ، محورها و واحد های مسکونی مردم نکا که بر اثر سیل و سیلاب تخریب شد بازدید کزد.
لاریجانی تاکنون از روستاهای دنگسرک نکا و مسیرهای این منطقه از جمله روستای حسن آباد و تجن لته میاندورود بازدید کرده است .
سیلاب پنج روز گذشته به شهرستانهای سیمرغ، ساری و میاندرود، نکا، قائمشهر، چالوس، نوشهر، بابل، بهشهر، بابلسر، جویبار، آمل، سوادکوه و گلوگاه خسارت وارد کرده است.
لاریجانی که در راس هیئتی برای بررسی وضعیت کمک رسانی به خسارت دیدگان و بررسی ابعاد خسارت ناشی از سیل به شرق مازندران سفر کرد، در ابتدا شاعری نماینده مردم شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی گزارش مفصلی از خسارات وارده به بخش های تولیدی، صنعتی، مسکونی، کشاورزی و زیرساختی در شهرستان های نکا، بهشهر و گلوگاه ارائه کرد و گفت: خسارت فراوانی به این بخش ها وارد شده که پس از جمع بندی نهایی به دولت اعلام خواهد شد.
وی خسارت وارده به بخش کشاورزی شرق مازندران را بالغ بر ۱۸۰میلیارد تومان شامل خسارت به اراضی زراعی، باغ ها و تاسیسات آبیاری و دامداری، سردهنه ها، کانال های انتقال آب و صنایع تبدیلی و تکمیلی اعلام کرد.
لاریجانی پس از آشنایی با ابعاد گسترده خسارت های وارده به منطقه شرق مازندران، دستور پیگیری های لازم را به مسوولان ذیربط صادر کرد و خواستار پرداخت فوری خسارت به بیمه شدگان شد.
رییس مجلس شورای اسلامی بعد از بازدید از مناطق سیل زده شهرستان نکا و میاندورود از مناطق آسیب دیده روستاهای فرح آباد شمالی شهرستان ساری، جویبار و سیمرغ بازدید کرد.
ارائه بستههای حمایتی مجلس برای فعال شدن اشتغال کشاورزی آسیب دیده
رئیس مجلس شورای اسلامی در بازدید از مناطق سیلزده شهرستان جویبار از ارائه بستههای حمایتی بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت برای فعال شدن هرچه سریعتر اشتغال کشاورزی آسیب دیده از سیل اخیر خبر داد.
علی لاریجانی در بازدید از مناطق سیلزده شهرستان جویبار گفت: سیلی که در روزهای اخیر استان مازندران را درگیر کرده خسارتهای جانی زیادی نداشت ولی به بخش مسکن روستایی و اشتغال مردم این استان که کشاورزی، دامداری و شیلات خساراتی وارد شده است. وی با بیان اینکه باید بخش اشتغال کشاورزی مردم مورد حمایت قرار داد اظهار کرد: استاندار باید برآوردی از خسارت وارده به این بخش را انجام دهد تا بستههای حمایتی بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت برای افراد خسارت دیده ارائه شود تا اشتغال آنان هرچه سریعتر فعال شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی به موضوع اعتبار رودخانههای مازندران اشاره و عنوان کرد: قسمتی از رودخانهها به دلیل مسائل کشاورزی بسته شده یا به هردلیل مسدود یا محدود شدند باید از نظر اجرایی بررسی و بازگشایی شود.
لاریجانی همچنین در این بازدید بر لایروبی رودخانهها تأکید کرد.
*دستور وزیر صنعت برای تامین ارزاق مناطق سیل زده
وزیر صنعت گفت: ارزاق و نیازهای عمومی مردم در مناطق سیل زده شمال باید با تدبیر جدی تامین و در صورت نیاز از ستاد مرکزی درخواست کمک شود.
رضا رحمانی تاکید کرده است: خسارت وارده به واحدهای تولیدی سریع گزارش شود و تشکلهای کشوری در عمل به مسئولیت اجتماعی مردم سیل زده را یاری کنند.
در متن ابلاغی وزیر آمده است: مدیران کل سازمانهای صنعت، معدن و تجارت و مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی استانهای گلستان، مازندران، سمنان و خراسان شمالی با توجه به وقوع سیل در برخی شهرها و روستاهای استانهای شمال شرق کشور و خسارت به هموطنان عزیز و واحدهای صنعتی و تولیدی انتظار است تمام تلاش و مساعی خود را برای تهیه ارزاق و نیازهای عمومی مردم سیل زده به کار گرفته و با گزارش نیازمندیها به ستاد مرکزی و دریافت کمکهای لازمه، خسارت وارده به واحدهای تولیدی در اسرع وقت اعلام گردد.
سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانهای یاد شده موظفند ضمن عمل به موارد فوق، نسبت به همکاری همه جانبه با اصناف و مساعدتهای حداکثری در حمایت از تولید واحدهای خسارت دیده مد نظر قرار دهند.
از تشکلهای مرتبط اعم از اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و خانه صنعت، معدن و تجارت و همچنین واحدهای تولیدی نیز تقاضا دارم در عمل به مسئولیتهای اجتماعی خویش و به نمایش گذاشتن روح نوع دوستی، مردم سیل زده را یاری کنند.
*امدادرسانی هلال احمر به ۱۱هزار نفر از سیل زدگان
مدیرعامل جمعیت هلال احمرمازندران از امدادرسانی این جمعیت به بیش از ۱۱هزارنفر از سیل زدگان در مناطق مختلف استان خبرداد.
مجتبی اکبری با اشاره به متاثر شدن ۱۲شهرستان استان از بحران سیلاب اخیر گفت: به محض دریافت هشدار هواشناسی و مدیریت بحران استان مبنی بر خطر احتمال وقوع سیلاب در مناطقی از مازندران ، به تمامی عوامل امدادی و تیمهای واکنش سریع اعلام آماده باش کامل دادیم.
اکبری گفت: بعداز دریافت خبر وقوع سیلاب در مناطق مختلف استان و درخواست کمک مردم ،عوامل امدادی هلال احمراستان با تمام توان عملیاتی و پشتیبانی به کمک متاثرین از این حادثه شتافتند و تا کنون به بیش از ۱۱هزارنفر در قالب دوهزار و ۷۰۰ خانوار خدمات لازم را ارائه نمودیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمراستان با اشاره به گستردگی حادثه و تقدیر از هم افزایی بسیاری از دستگاههای اجرایی در فرایند مدیریت بحران و ارائه خدمات موردنیاز گفت:جمعیت هلال احمر استان مثل همیشه براساس وظیفه سازمانی و انسانی خود پیشتاز امدادرسانی به حادثه دیدگان بوده است و با بکارگیری انواع تجهیزات امدادی تا پایان عملیات و عادی شدن شرایط در مناطق آسیب دیده در کنارمردم خواهد ماند و از ارائه هیچگونه کمک و خدمتی دریغ نخواهد کرد.
اکبری درباره خدمات ارائه شده جمعیت هلال احمر استان تصریح کرد:تخلیه آب از ۸۸۵واحدمسکونی،اسکان اضطراری ۲۹۵نفر و رهاسازی ۵۱۰دستگاه خودرو از جمله خدمات ارائه شده به مردم آسیب دیده بوده است.
وی افزود:توزیع ۲۲هزار قرص نان،۱۵هزارکیلو برنج،۳هزار و یکصد تخته پتو،دوهزار و ۲۰۰بسته غذایی،دوهزارو ۵۰۰بطری روغن،هزارو۳۰۰تخته موکت،هزارو۳۰۰قوطی کنسرو ،۱۸۰کیلو خرما و هفت هزار و ۸۰۰ باکس آب معدنی و توزیع صدها بسته بهداشتی و شوینده ازجمله اقلام توزیع شده جمعیت هلال احمراستان در میان سیل زدگان بوده است.
وی گفت: به موازات ارائه خدمات موردنیاز به هم استانیهای سیل زده در مناطق مختلف استان، طرح امدادونجات و ایمنی و سلامت مسافرین نوروزی نیز با مشارکت بیش از ۳هزار نفر از نجاتگران و جوانان و داوطلبان عضو جمعیت هلال احمر با بالا ترین کیفیت در سراسر استان در حال اجراست.
برچسب ها :مجلس ،شورای اسلامی، استاندار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0