کد خبر : 147211
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 28 مارس 2019 - 9:05
-

کدام روغن مناسب ماساژدرمانی است؟ + نکاتی که باید به آن توجه نمایید

کدام روغن مناسب ماساژدرمانی است؟ + نکاتی که باید به آن توجه نمایید

به گزارش قائم آنلاین، ماساژ و ماساژ درمانی مقوله ای است که سالیان سال قدمت دارد و در جهت درمان برخی از بیماری ها نیز از آن استفاده می شود. اما نکته ای که در این روش درمانی خودنمایی می کند وجود روغن های متعدد و مناسب ماساژ درمانی است که هر کسی از فواید

به گزارش قائم آنلاین، ماساژ و ماساژ درمانی مقوله ای است که سالیان سال قدمت دارد و در جهت درمان برخی از بیماری ها نیز از آن استفاده می شود. اما نکته ای که در این روش درمانی خودنمایی می کند وجود روغن های متعدد و مناسب ماساژ درمانی است که هر کسی از فواید و نحوه انتخاب این روغن ها اطلاعی ندارد.

نحوه عملکرد ماساژدرمانی

معمولا انواع ماساژ با یک مکانیسم مشابه بر روی بدن تاثیر می‌گذارند.

زمانی‌که ماهیچه بیش از حد فعالیت دارد تجمع مواد زاید از جمله اسیدلاکتیک می‌تواند باعث درد، گرفتگی و حتی اسپاسم عضلات شود.

ماساژ به طور عام و ماساژ سوئدی به طور خاص، گردش خون و جریان لنفاوی را بهبود می بخشد و مواد غذایی و اکسیژن تازه را به بافت‌های مزبور می‌رساند و به خروج مواد سمی و بهبودی کمک می‌کند.

همچنین عضلات در حال کشش می‌توانند به رگ‌های خونی و اعصاب فشار آورده وبا محدود کردن جریان خون باعث ایجاد درد شوند.

این مطلب را از دست ندهید: “ماساژ درمانی” چیست؟

با ماساژ منطقه مورد اثر، به تدریج فشار عضله بر اعصاب درگیر و درد را کاهش می‌دهد و همین مکانیسم در بهبود عضلات آسیب دیده با ماساژ موثر است.

علاوه بر این، ماساژ باعث افزایش اندروفین‌ها (نابود کننده‌های درد) و افزایش ترشح هورمون سروتونین (تعدیل کننده خلق و خوی) می‌شود همچنین ثابت شده که هورمون استرس (کورتیزول) را آزاد می‌کند.

به همین دلیل ماساژ اغلب به عنوان یک درمان تکمیلی برای افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها بر اثر استرس تضعیف شده توصیه می‌شود.

روغن‌های مناسب برای ماساژ درمانی

در ماساژ درمانی از انواع و اقسام روغن‌ها و لوسیون‌ها برای افراد استفاده می‌شود، اما سوالی که در این بین مطرح می‌شود این است که، کدام روغن خوب است و تاثیر بهتری دارد؟

روغن ماساژ باعث می‌شود دست فرد ماساژدهنده راحت‌تر برروی پوست حرکت کند.

روغن‌های بسیاری برای ماساژ درمانی وجود دارند، اما قطعا همه‌ی افرادی که به مراقبت از پوست خود اهمیت می‌دهند به‌دنبال روغن‌های گیاهی، کم چرب و کاملا طبیعی هستند.

روغن نارگیل

برخلاف تصور افراد که فکر می‌کنند روغن نارگیل یک روغن جامد و سنگین است، باید گفت که روغن نارگیل بسیار سبک، کم‌چرب و مایع است که برای ماساژ بسیار مناسب است. روغن نارگیل تقسیم شده حاوی تری‌گلیسیرید با زنجیره‌ی متوسط است (در زنجیره‌ی بلند تری‌گلیسیرید حذف شده است).

در نتیجه، روغن نارگیل تقسیم شده در مقایسه با روغن نارگیل معمولی چسبندگی بیشتری دارد و برای ماساژ‌های کوتاه‌مدت مناسب‌تر است و اغلب برای رفع تنش‌های عضلانی استفاده می‌شود.

روغن نارگیل تقسیم‌شده طول عمر بالایی دارد و در مقایسه با دیگر روغن‌ها ارزان‌تر نیز هست. روغن نارگیل برخلاف بسیاری از روغن‌های مورد استفاده در ماساژ راحت شسته می‌شود.

همچنین روغن نارگیل تقسیم‌شده عطر و بوی روغن نارگیل معمولی را ندارد و پیشنهاد می‌شود افرادی که به نارگیل حساسیت دارند، از روغن نارگیل برای ماساژ استفاده نکنند.

روغن جوجوبا

روغن جوجوبا در واقع نوعی موم است که از بذر گیاه جوجوبا گرفته می‌شود. برخلاف دیگر روغن‌ها چرب نیست و  استفاده از روغن جوجوبا برای اکثر افراد پیشنهاد می‌شود، زیرا به دلیل ویژگی‌های آنتی‌باکتریایی یک محافظ مناسب برای جلوگیری از جوش و آکنه است.

روغن جوجوبا ماندگاری بالایی دارد و خیلی زود فاسد نمی‌شود، بنابراین اگر به صورت مداوم ماساژ نمی‌کنید، بهتر است از این روغن استفاده کنید.

سرعت جذب روغن جوجوبا بسیار بالاست و برای رایحه‌درمانی نیز بسیار مناسب است و روغن جوجوبا بو و عطر تحریک‌کننده‌ای ندارد و به همین خاطر موجب بروز حساسیت پوستی و آلرژی در افراد نمی‌شود.

یک نکته: روغن جوجوبا به سرعت جذب می‌شود؛ بنابراین ممکن است مجبور شوید مجدد از آن استفاده کنید یا با یک روغن دیگر ترکیب کنید و باید به این نکته توجه داشته باشید که روغن جوجوبا در مقایسه با دیگر روغن‌های ماساژ قیمت بالاتری دارد.

روغن آفتاب‌گردان

روغن آفتابگردان یک روغن سبک است که بعد از استفاده پوست‌تان چرب نمی‌شود و  روغن آفتاب‌گردان از تخمه آفتابگردان گرفته می‌شود و این روغن حاوی اسیدلینولئیک (یک اسید چرب ضروری)، اسید پالمتیک و اسیداستریک است که همه از ترکیبات پوست سالم هستند.

مقدار اسیدلینولئیک با افزایش سن در پوست کاهش می‌یابد، همچنین استفاده از صابون‌های سخت و پاک‌کننده‌های قوی نیز می‌تواند میزان این اسید را در پوست به شدت کاهش دهد.

روغن آفتاب‌گردان خیلی زود فاسد می‌شود، بنابراین بهتر است از خرید بسته‌های بزرگ خودداری کنید و در جای خنک نیز نگهداری کنید.

ریختن یک یا دو کپسول ویتامین E. در بسته‌های روغن آفتاب‌گردان موجب افزایش ماندگاری روغن می‌شود.

افرادی که به گیاه آفتاب‌گردان حساسیت دارند، بهتر است روغن آن را نیز مصرف نکنند.

روغن بادام

روغن بادام شیرین یکی از روغن‌های ماساژ بسیار محبوب است. روغن بادام شیرین از بادام زرد گرفته می‌شود.

این روغن نسبتا سبک است و این امکان را به درمانگر می‌دهد که راحت‌تر ماساژ بدهد، روغن بادام شیرین سریع جذب می‌شود، اما سرعت جذب آن به حدی نیست که نیاز به استفاده مجدد باشد.

در مقایسه با دیگر روغن‌ها، روغن بادام شیرین قیمت مناسب‌تری دارد، روغن بادام شیرین معمولا پوست را تحریک نمی‌کند، البته افرادی که به بادام خوراکی حساسیت دارند، بهتر است از مصرف روغن آن نیز خودداری کنند.

روغن هسته‌ی زردآلو

روغن هسته‌ی زردآلو در رنگ و بافت شبیه روغن بادام، ولی اندکی گران‌تر است، روغن هسته‌ی زردآلو سرشار از ویتامین E است و به همین خاطر در مقایسه با روغن‌های دیگر، دیرتر فاسد می‌شود و ماندگاری بیشتری دارد، روغن هسته‌ی زردآلو مانند روغن بادام جذب سریعی دارد و به همین خاطر بعد از استفاده افراد احساس نمی‌کنند، پوست‌شان چرب شده است. این ویژگی باعث شده می‌شود از این روغن برای ماساژ استفاده شود.

افرادی که به آجیل حساسیت دارند، می‌توانند روغن هسته‌ی زردآلو را جایگزین روغن بادام شیرین کنند.

روغن آووکادو

روغن آووکادو از میوه‌ی آووکادو گرفته می‌شود، روغن آووکادو روغنی سبزرنگ و سنگین است و معمولا با سایر روغن‌های ماساژ مانند روغن بادام شیرین مخلوط می‌شود و هزینه‌ی روغن آووکادو تقریبا دو برابر هزینه‌ی روغن بادام شیرین است و افرادی که به شیره‌ی گیاهان حساسیت دارند، ممکن است به روغن آووکادو نیز حساسیت داشته باشند.

کره‌ی کاکائو

کره‌ی کاکائو یک روغن غنی با عطر متمایز است، کره‌ی کاکائو در دمای اتاق به صورت جامد بوده و چون خیلی چرب است، معمولا برای استفاده و ماساژ با روغن‌های دیگر مخلوط می‌شود.

روغن هسته‌ی انگور

در برخی موارد، روغن دانه‌ی انگور یک روغن بسیار عالی است و  روغن دانه‌ی انگور هیچ بو و عطر خاصی ندارد، روغن هسته‌ی انگور خیلی چرب نیست و به همین خاطر در گروه روغن‌های سبک قرار می‌گیرد.

روغن آجیل شمع

کندل نات یا آجیل شمع یک روغن سبک است که سریع جذب می‌شود و این روغن بومی هاوایی است و برای انواع پوست از پوست چرب گرفته تا پوست آسیب‌دیده و پوستی که دچار آفتاب سوختگی شده مناسب است.

روغن زیتون

اکثر مردم با روغن زیتون به عنوان یک روغن مناسب برای پخت‌وپز آشنا هستند، ولی نمی‌دانند که از روغن زیتون برای ماساژدرمانی نیز استفاده می‌شود، روغن زیتون چسبندگی و چربی بالایی دارد و به خاطر عطر و بوی متفاوت آن معمولا برای پخت‌وپز استفاده می‌شود و مردم تمایل کمتری به استفاده از آن به عنوان روغن ماساژ دارند.

مطالعات انجام شده برروی روغن زیتون و روغن آفتاب‌گردان نشان می‌دهد که استفاده از روغن زیتون به صورت موضعی هیچ تأثیری برروی لایه اپیدرم پوست ندارد، این درحالی است که نمی‌توان تأثیر فوق‌العاده‌ی روغن آفتاب‌گردان را بر روی بهبود لایه‌ی اپیدرمی پوست نادیده گرفت.

روغن کنجد

در علم آیورودا (طب سنتی و بومی هندوستان)، از گیاه کنجد برای تغذیه، سم زدایی و درمان بیماری‌های مزمن مرتبط با اضطراب، ضعف سیستم گردش خون، یبوست، نفخ شکم و خشکی بیش از حد پوست استفاده می‌شود، برای ماساژ روزانه معمولا از روغن کنجد استفاده می‌شود.

روغن کنجد، روغنی با چربی ترانس بالاست که جذب سریعی ندارد و به همین خاطر استفاده از آن برای ماساژ موجب چربی پوست می‌شود، از این رو ممکن است با روغن‌هایی که چربی ترانس پایین‌تری دارند، مخلوط شود. نوع تصفیه‌نشده‌ی آن عطر و بوی بسیار تندی دارد.

شی باتر

شی باتر از دانه‌ی یک درخت که بومی آفریقاست، گرفته می‌شود، شی باتر (کره‌ی شیا) در دمای اتاق به حالت جامد است، شی باتر همانند کره‌ی نارگیل یک کره‌ی نسبتا سنگین است و چون جذب پایینی دارد، استفاده از آن موجب چرب‌شدن پوست نیز می‌شود، به همین دلیل به تنهایی برای ماساژ استفاده نمی‌شود  از این روغن برای ماساژ کل بدن استفاده نمی‌شود و معمولا با انواع دیگر روغن‌های ماساژ مخلوط می‌شود، اگر فکر می‌کنید ممکن است به این روغن حساسیت داشته باشید، بهتر است قبل از استفاده حتما آن را تست کنید.

روغن جوانه‌ی گندم

روغن جوانه‌ی گندم به تنهایی برای ماساژ مناسب نیست، اما می‌توان آن را با روغن‌های دیگر ترکیب کرد و روغن جوانه‌ی گندم سرشار از ویتامین E است.

ژل ماساژ، کرم‌ها و لوسیون‌ها

مراکز ماساژدرمانی اغلب به‌جای استفاده از انواع روغن‌ها از کرم‌ها، ژل‌ها و لوسیون‌هایی استفاده می‌کنند که به صورت کاملا تخصصی و خاص برای این منظور فراوری و تولید شده‌اند.

نکاتی که در زمان ماساژدرمانی باید به آن توجه نمایید!

در آخری این موضوع را مدنظر قرار دهید که اگر قرار است به مراکز ماساژ درمانی مراجعه کنید، حتما از نداشتن آلرژی و حساسیت به روغن ماساژ مورداستفاده و مواد به‌کار رفته در کرم‌ها و ژل‌ها مطمئن شوید.

اگر بعد از انجام ماساژ بدن‌تان نسبت به روغن ماساژ یا هر ماده‌ی دیگر واکنش نشان داد، حتما با پزشک خود مشورت کنید. قبل از انجام ماساژ اسم روغن ماساژ را بدون رودربایستی از فرد ماساژ دهنده بپرسید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × 4 =