کد خبر : 147867
تاریخ انتشار : دوشنبه 1 آوریل 2019 - 22:25
-

سطح آب در گلستان، ۸۰ سانتی‌متر کاهش پیدا کرد

سطح آب در گلستان، ۸۰ سانتی‌متر کاهش پیدا کرد

به گزارش قائم آنلاین، بعد از گذشت ۱۳ روز از وقوع سیل در گلستان و آب گرفتگی برخی از مناطق این استان، در آخرین اقدامات انجام گرفته توسط نیروهای امدادی، نیروهای مردمی و سپاه نینوا در استان گلستان شرایط مدیریت سیل و آبگرفتگی شهر وضعیت بهتری پیدا کرد.   انفجار در دهانه رودخانه قره سو

به گزارش قائم آنلاین، بعد از گذشت ۱۳ روز از وقوع سیل در گلستان و آب گرفتگی برخی از مناطق این استان، در آخرین اقدامات انجام گرفته توسط نیروهای امدادی، نیروهای مردمی و سپاه نینوا در استان گلستان شرایط مدیریت سیل و آبگرفتگی شهر وضعیت بهتری پیدا کرد.

 

انفجار در دهانه رودخانه قره سو سرعت خروج آب را بیشتر کرد

سردار حسین معروفی فرمانده سپاه نینوای استان گلستان در خصوص آخرین وضعیت مناطق سیل زده این استان و روند اقدامات عمرانی برای تخلیه آب از شهرهای آق قلا و گمیشان در استان گلستان، اظهار داشت: در این منطقه دو رودخانه «گرگانرود» و «قره سو» وجود دارد که رودخانه گرگانرود چندین سال است لایروبی نشده و درون آن پوشش گیاهی متراکمی وجود داشت و دهانه آن نیز به دلیل برآمدگی، مسدود بود و در روزهای اول ۲۰ سانتی متر بیشتر آب را منتقل نمی کرد که پس از حضور فرمانده کل سپاه و دستور ایشان، ماشین آلات و تجهیزات عمرانی ارتش و سپاه در این منطقه مشغول شدند و دهانه رودخانه باز شد.

وی افزود: رودخانه دیگری نیز بنام «قره سو» وجود دارد که از بالای تقی آباد و گرگان و نهایتا کردکوی وارد می‌شود و از طریق بندر ترکمن به دریا می ریزد که روز گذشته دهانه ورودی این رودخانه به دریای خزر با انفجار گروه تخریب نیروی زمینی سپاه باز شد.

سردار معروفی ادامه داد: کانالی نیز که از شهر کردکوی وارد این رودخانه می شود روز گذشته توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه پاکسازی شد و الان ورودی آب این منطقه به دریا تقریبا دو برابر شده است.

برش جاده کردکوی به بندرترکمن برای تخلیه آب

فرمانده سپاه نینوای استان گلستان با اعلام اینکه قرار است قسمت بالای جاده کردکوی به بندرترکمن با نظر شورای تامین برش داده شود، گفت: اگر این جاده برش داده شود چند روستا از زیر آب رها خواهند شد و آب نیز مستقیما به دریا خواهد رفت البته راه ارتباطی از سمت بندرگز برقرار خواهد بود که این عملیات امروز صورت خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه کار لایروبی سه کانال در ورودی منطقه گمیشان بین سپاه و ارتش تقسیم شده است، تصریح کرد: مهندسی سپاه در حال پاکسازی کانال ها در داخل شهر است که سرعت آب خوب است.

سردار معروفی افزود: تالابی در جنوب منطقه وجود دارد که باعث کندی حرکت آب به سمت دریا شده است و امکان انتقال دستگاه بیل مکانیکی به آنجا نیز وجود ندارد که به همین دلیل در شب های گذشته حدود ۱۰۰ نفر از نیروهای بسیجی منطقه با بیل دستی از صبح تا شب کانال‌هایی را برای سرعت بخشیدن به انتقال آب ایجاد کردند.

فرمانده سپاه نینوای استان گلستان همچنین در خصوص کنترل آب‌های ورودی از بالادست به حوزه آق قلا، خاطرنشان کرد: با دستور ویژه فرمانده کل سپاه، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) در بالای سد وشمگیر مستقر شده است و در حال تلاش برای جلوگیری از ورود آب سرریزها به آق قلا با ایجاد کانال های انحرافی هستند.

وی ادامه داد: رودخانه قدیمی نیز در منطقه وجود دارد که هم اکنون در حال کانال زنی عمیق هستیم تا بخش عمده‌ای از آب ورودی به گرگانرود از طریق این رودخانه به سمت دشت هدایت شود.

سردار معروفی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت بهتر شده و سطح آب در آق قلا و گمیشان در حال کاهش است، اظهار داشت: در بخشی از منطقه گمیشان که دچار آب گرفتگی شده نیز ۸ دستگاه پمپ مستقر کرده ایم و این پمپ ها در حال انتقال آب به کانال اصلی هستند.

بزرگترین اقدام جهادی مهندسی سپاه در کانال مرکزی گمیشان

سرهنگ پاسدار رجبعلی فرامرزی، معاون مهندسی سپاه نینوا در گفت و گو با خبرنگار دانا از بزرگترین اقدام جهادی مهندسی سپاه در کانال مرکزی (ملت) گمیشان برای هدایت آب به سمت دریا خبر داد.

فرامرزی درباره نحوه انجام این پروژه جهادی گفت: حفر کانال هدایت سیلاب ، ظرف مدت ۲۴ ساعت با همت جهادی مهندسی گروه ۴۵جوادالائمه و مهندسی سپاه نینوا گلستان صورت گرفت .

وی درباره نتیجه ایجاد این کانال مرکزی گفت: آب انباشته شده در ۵ کانال اطراف گمیشان به سمت دریا هدایت و ۸۰ سانتیمتر از سطح آب منطقه کاسته می شود.

معاون مهندسی سپاه نینوا افزود: تجربه ی ۸ سال  دفاع مقدس در  مهار سیل گلستان به کار گرفته شد.

خدمت رسانی درمانی به بیش از ۵۳ هزار نفر در آق قلا

سردار حسین معروفی، فرمانده سپاه نینوا  گلستان از بهره‌مندی ۵۳ هزار سیل‌زده آق‌قلا از بیمارستان صحرایی سپاه خبر داد.

وی درباره خدمات رسانی این بیمارستان گفت: بزرگترین بیمارستان صحرایی سپاه تحت عنوان شهید شوشتری از ۵ فروردین در منطقه  آق قلا مستقر شده که تا کنون به ۴۴۵۰۰ نفر خدمت رسانی داشته است

فرمانده سپاه نینوا  همچنین از استقرار بیمارستان صحرایی در سیمین شهر خبرداد و افزود: بیمارستان صحرایی نیروی دریایی سپاه مستقر در سیمین شهر از تاریخ ۸ فروردین تا کنون بیش از ۷۹۰۰ نفر خدمت رسانی داشته است

سردار معروفی اظهار کرد: مدت ارائه خدمت بیمارستان صحرایی یک هفته است که با توجه به شرایط این خدمات هنوز ادامه دارد و امیدواریم با هماهنگی در چند روز آینده این خدمات دهی را به سمت مردم  گمیشان ببریم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × سه =