کد خبر : 148363
تاریخ انتشار : شنبه 6 آوریل 2019 - 17:50
-

شهرداری تهران در دوران مدیریت اصلاح طلبان رکورد زد

شهرداری تهران در دوران مدیریت اصلاح طلبان رکورد زد

به گزارش قائم آنلاین، شهرداری تهران در سالی که گذشت روزگار جالبی را سپری کرد که می توان به عنوان یک رکورد نیز از آن یاد کرد. شهرداری در یکسال سه شهردار را به خود دید و حواشی قابل تاملی کنار این تغییرات کلی شهرداری تهران اتفاق افتاد. یک شهردار استعفا داد که حواشی آن

به گزارش قائم آنلاین، شهرداری تهران در سالی که گذشت روزگار جالبی را سپری کرد که می توان به عنوان یک رکورد نیز از آن یاد کرد. شهرداری در یکسال سه شهردار را به خود دید و حواشی قابل تاملی کنار این تغییرات کلی شهرداری تهران اتفاق افتاد. یک شهردار استعفا داد که حواشی آن مدت ها پس از کناره گیری هم در شورای شهر و مدیریت تهران وجود داشت. یک شهردار به سبب اینکه بازنشسته بود از بهشت خداحافظی کرد و شهرداری دیگری به صندلی بهشت تکیه زد که انتقادات بسیاری درباره عملکرد وی وجود دارد.

استعفای آقای استعفا از شهرداری تهران
«محمدعلی نجفی» در سال گذشته که به پست شهرداری تهران رسید با انتقادات بسیاری مواجه شد. ماجرای کیش رفتن وی در سال گذشته مورد انتقاد افکارعمومی قرار گرفت. در زمان زلزله تهران همه به دنبال شهردار وقت تهران بودند. وی حتی در جلسه ستاد بحران هم حضور پیدا نکرد. اما در پایان سال موضوع استعفای وی مطرح شد.
این موضوع بلافاصله از سوی برخی از اعضای شورای شهر تکذیب شد. نجفی مطرح کرد که مریض است و دیگر توانایی حضور در این پست را ندارد. هرچند که پیشتر وی چند پست دیگررا به سبب مریضی نصف و نیمه رها کرده بود.
اما اعضای اصلاح طلب شورای شهر تهران پافشاری می کردند که حتما نجفی شهردار بماند. با همه این اوصاف نجفی شهرداری تهران را ترک گفت تا به مساله مداوای خود بپردازد. اما بعدها تصاویری توسط همسر دومش در فضای مجازی منتشر شد. وی بیان کرد که عاشق شدیم و ازدواج کردیم.
بعد از انتشار این خبر فاطمه دانشور عضو سابق شورای شهر به صحبت های همسر دوم نجفی در ایسنتاگرام واکنش نشان داد و گفت: همان بهتر که نجفی استعفا کرد.
افشانی شهرداری که بازنشسته بود!
پس از نجفی مدت ها پست شهرداری تهران خالی بود. پروسه انتخاب شهردار هم مانند نوبت قبل با گزینه های متعدد و غربالگری آن صورت گرفت. اما بیشتر روی چند گزینه ای که شورای شهری ها بر روی آن اقبال داشتند رقابت صورت گرفت اما در این میان با توجه به اینکه رقابت شورای شهر تهران بیشتر یک رقابت سیاسی حزبی بود اعضای حزب اعتماد ملی توانستند «محمد علی افشانی» را به عنوان گزینه مطرح در شورا معرفی کنند و افشانی توانست با رای اکثریت شهرداری تهران شود.
پس از اینکه افشانی شهردار تهران شد عکسی که نشان می داد وی و برخی از مقامات شهر فارس با گل های از ریشه کنده شده به استقبال پیکر شهدای حادثه منا در سال ۹۴ رفته بودند، منتشر شد و برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی از افشانی خواستند لااقل با گل های تهران مهربان تر باشد.
پس از مدتی اما دیری نپایید که با تصویب قانون منع بکارگیری بازنشستگان زمزمه برکناری افشانی هم مطرح شد. البته نمایندگان مجلس بیان کردند که پیشتر اعضای شورای شهر با وجود اینکه می دانستند افشانی بازنشسته است اما متاسفانه بازهم اقدام به انتخاب وی به عنوان شهردار کردند.
اعضای شورای شهر و همچنین اصلاح طلبان مجلس سعی کردند طی جلسه ای با دور زدن قانونی که خود مجلسی ها تصویب کرده بودند افشانی را در صمت خود ابقا کنند. اینکه اعضای فراکسیون امید به عنوان نماینده مجلس اقدام به دور زدن قانون می کردند بسیار جالب بود. با فشار افکارعمومی و افشا شدن چنین نشستی اما برخی از نمایندگان مجلس این کار را نادرست دانستند و پروژه حمایت اصلاح طلبان از افشانی شکست خورد و وی مجبور به ترک این پست شد. البته افشانی سعی کرد خود را در این پست ابقا کند که در برابر قانون و فشار افکارعمومی نتوانست دوام بیارد.
حناچی؛ شهرداری که با جنجال به بهشت آمد 
«پیروز حناچی» سومین شهردار تهران طی یک سال با سخنانی درباره واردات مدیر خارجی جنجال ساز شد. حناچی که ماجرای مختلف درباره بیماری اش، برادرش که از جمله گروهک منافقین بود و … با مشکل روبرو شده بود با یک صحبت جنجالی حضور خود در این سمت را بیشتر حاشیه دار کرد.
در ابتدای حضور حناچی در پست شهرداری تهران فیلمی از وی منتشر شد که بیان می کرد باید مدیر خارجی وارد کنیم.
«پیروز حناچی» در این فیلم اظهار می کند: «برای این کار ما به بهترین متخصصان شهری نیاز داریم. مگر ما برای تیم ملی نمی رویم مربی خارجی می گیریم. شهرسازی کشور از تیم ملی کشور کمتر است؟ ما باید قبول کنیم که خیلی از تجربیات را نداریم. ما باید قبول کنیم که تجربه منطقه ای در مقیاس کلانشهر را به طور کامل نداریم. ما تجربیاتی که لیست می کند سیاست های اقتصادی را با سیاست های تعادل منطقه‌ای در دانشگاه تجربه نکردیم.»
همین موضوع مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت و حناچی مجبور به پس گرفتن آن شد.
از جمله حواشی انتخاب حناچی رقابت وی با «عباس آخوندی» وزیر مستعفی راه و شهرسازی بود. آخوندی که بسیار مورد انتقاد افکارعمومی خصوصا در حوزه بدرفتاری اش با پروژه مسکن مهر قرار گرفته بود نتوانست معاون پیشین خود را شکست دهد و حناچی شهردار تهران شد.
پولی شدن بزرگراه ها و تونل های کشور از جمله حواشی دیگر شهرداری تهران پس از حضور حناچی بود. یکی از خبرگزاری ها از طرحی خبر داد که برخی از تونل هایی که در دوره قالیباف ساخته شده بود با نظر شهرداری و شورای شهر پولی می شود.
حناچی درباره این طرح گفت: « موضوع پولی‌شدن تردد از تونل‌ها در حوزه‌های کارشناسی مطرح است و لزومی ندارد مباحثی که در حوزه کارشناسی در حال بررسی هستند را در رسانه‌ها مطرح کنیم.»
وی افزود: « ممکن است در حوزه کارشناسی نظراتی مخالف این پیشنهاد باشد و برخی موافق؛ اما زمانی این موضوع عملیاتی می شود که شهردار تهران لایحه را به شورا ارسال کرده، شورا نیز آن را بپذیرد و عوارض برای تردد از تونل های پایتخت آن تعیین شود که هیچ کدام از این اتفاقات نیفتاده است.»
دوچرخه سواری که نیم هزارم مسئله حمل و نقل شهری را حل نمی کند!
موضوع دیگری که درباره حناچی مطرح شده است تمرکز وی بر طرح دوچرخه سواری در تهران است که برخی آنرا نمایشی می نامند و حتی اعضای شورای شهر از جمله «محسن هاشمی» رئیس شورای شهر تهران نیز به آن انتقاد کرده است.
محسن هاشمی دربار این طرح بیان کرد: «مساله ساده است. ما می‌خواهیم آلودگی هوا و ترافیک کم شود. خب راه حل چیست؟ حدود ۱۸ میلیون سفر در شهر داریم که باید با سیستم‌های غیرآلاینده مثل مترو انجام شود که می‌توان ۱۰ میلیون سفر را با مترو و پنج میلیون سفر را با اتوبوس الکتریکی انجام داد؛ اما می‌بینیم که برخی‌ها به جای توسعه مترو در خیابان دوچرخه‌سواری می‌کنند و این درحالیست که سهم دوچرخه نیم در هزار است و حالا ۱۰ میلیون سفر را رها کرده‌اند و به نیم در هزار چسبیده‌اند و این درحالیست که تونل و ایستگاه مترو آماده است و باید آن را تجهیز کنیم اما به دوچرخه‌سواری در خیابان مشغولند.»
این موضوع حتی مورد انتقاد «غلامحسین کرباسچی» شهردار تهران در دوره اصلاحات نیز قرار گرفت.
کرباسچی درباره دوچرخه سواری حناچی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «ای کاش اقای حناچی بجای دوچرخه صبح زود بدون ترافیک با ماشین می رفت در دفتر کارش و پیگیر و تلاش می کرد که زودتر صدها واگن معطل مانده مترو به خطوط مترو ملحق شوند که صدها هزار مسافر مترو راحت تر و سریعتر برسند و دهها هزار اتومبیل کمتر بیرون بیایند.»
تهدید اعضای شورای برای برکناری حناچی 
از جمله حواشی دیگر دوران مدیریت حناچی می توان به نامه تهدید آمیز یکی از اعضای شورای شهر تهران « محمد جواد حق شناس» که مطالبات سیاسی جناحی در آن مطرح بود اشاره کرد.
حق شناس در نامه خود آشکار نوشت: « شورای شهر اصلاح‌طلب شهرداری را انتخاب کرده است تا نماینده این شورا و رأی‌دهندگان آن در اداره امور شهر باشد اما شهرداری که به دلیل شهرت و گذشته صلاح طلبیش انتخاب شده بلافاصله در چرخشی عجیب، خود را وام‌دار انتخاب و رأی‌دهندگان ندانسته  و در رویکردی عجیب همصدا با افراط‌گرایان علیه اصلاح‌طلبان و در انتصابات، خود را جزیره‌ای مستقل و خودمختار می‌داند و برخلاف رأی و نظر شورای شهر عمل می‌کند و حتی منتظر اعلام نتیجه استعلام خود نمی‌ماند.»
شهردار پایتخت درباره اختلاف بر سر انتصابات با اعضای شورای شهر تهران گفت: مشکلاتی در انتصابات با اعضا شورای شهر نداریم. البته قطعا دو‌نفر مشابه هم فکر نمیکنند. همین الان که در اینجا نشستیم چهار شهردار عوض شده واین تغییرات و آن قدری هم که لازم است ادامه پیدا خواهد کرد.
پس از وی، حجت نظری یکی دیگر از اعضای شورای شهر تهران حناچی را تهدید به استیضاح در صحن شورا کرد.
جالب اینجاست که هر دو این نفر از اعضای حزب اعتماد ملی هستند که پیشتر در شهردار شدن محمد علی افشانی شهردار سابق تهران نقش داشتند.
افتتاح تکراری پروژه ای که در دوران قالیباف کلید خورده و افتتاح شده بود!
یکی دیگر از حواشی شهرداری تهران را در دوره شهرداری حناچی افتتاح مجدد خط هفت مترو تهران بود که پیشتر توسط محمد باقر قالیباف راه اندازی شده بودو بعد از ورود اصلاح طلبان به شورای شهر پنجم این خط به بهانه عدم ایمنی سازی متوقف شد. این درحالی است که امروز گفته می شود عیوبی که اصلاح طلبان برای آن چندین و چند ماه این خط را متوقف کردند پس از راه اندازی مجدد برطرف نشده است.
جالب تر اینکه اصلاح طلبان با افتتاح این طرح سعی کردند برای خود بیلان و کارنامه کاری دست پا کنند و درواقع با دستاورد کاری قالیباف برای خود نمایش مدیریت و افتتاحیه بپا کرده اند.
به هرجهت شهرداری تهران در دوران حضور اصلاح طلبان در شورای شهر تهران با حواشی زیادی روبرو شده است که نشان از مشکلات مضاعف مدیریتی در این روزهای پایتخت دارد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × 1 =