کد خبر : 149146
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 11 آوریل 2019 - 18:20
-

آمریکا حامیان FATF را خلع سلاح کرد

آمریکا حامیان FATF را خلع سلاح کرد

به گزارش قائم آنلاین، ۷ غلط تاریخی درباره امیر انتظام در سازندگی سال، از جمله مطالب دیروز مطبوعات زنجیره‌ای بود. روزنامه اعتماد دیروز در گفت‌وگویی درباره سرنوشت FATF پس از قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی از سوی آمریکا، نوشت: «به نظرم نباید این مسائل را با یکدیگر خلط کرد. چراکه هر کدام

به گزارش قائم آنلاین، ۷ غلط تاریخی درباره امیر انتظام در سازندگی سال، از جمله مطالب دیروز مطبوعات زنجیره‌ای بود.
روزنامه اعتماد دیروز در گفت‌وگویی درباره سرنوشت FATF پس از قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی از سوی آمریکا، نوشت: «به نظرم نباید این مسائل را با یکدیگر خلط کرد. چراکه هر کدام مسیر خود را دنبال می‌کند. ضمن آنکه ما به‌خاطر فشارهای آمریکا، بحث FATF را دنبال نمی‌کردیم؛ بلکه با توجه به آنکه این گروه ویژه یک سازمان بین‌الدولی است و استانداردهایی به لحاظ روابط بانکی و پولی دارد، ما نیز سعی داشتیم جهت ارتقای شفافیت از این سازوکارها استفاده کنیم.»
روزنامه ایران نیز در یادداشتی نوشت: «در شرایط کنونی، بهترین هدیه به تندروها و دولت ترامپ از دست دادن خونسردی، خودزنی‌های غیرضروری از قبیل قهر با لوایح FATF، لبریز شدن کاسه «صبر استراتژیک» و مبادرت به اقدامات و اظهارات نسنجیده‌ای است که برای متفکران و دستگاه تبلیغاتی جریان جنگ‌طلب قابل بهره‌برداری است!»
آمریکا حامیان FATF را آچمز و خلع سلاح کرد؛ یکی از دلایل منتقدان همکاری ایران با FATF، تفاوت مصداق تروریست نزد ایران و آمریکا و دولت‌های اروپایی است. از آن رو که غربی‌ها، سپاه و گروه‌های مقاومت را مصداق تروریست به‌حساب می‌آورند. حامیان FATFاما در پاسخ می‌گفتند آمریکا تنها چند گروه را تروریستی می‌داند که نام سپاه در آنها وجود ندارد. حالا که آمریکا رسما نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده، می‌گویند نباید مسائل را با یکدیگر خلط کرد!
ادعای اینکه به‌خاطر فشارهای آمریکا، بحث FATF را دنبال نمی‌کردیم، در حالی است جماعت مدعی اصلاح‌طلبی تصریح می‌کردند که لزوم همکاری ایران با FATF و تصویب سی‌اف‌تی و پالرمو، گرفتن بهانه از دشمن است!
مدعیان اصلاح‌طلبی اصرار دارند مقابل دشمنان شفافیت داشته باشیم. چرا این شفافیت در داخل از سوی دولت اجرایی نمی‌شود؟
در ادامه یادداشت روزنامه ایران آمده است: «اما پرسش اینجاست که در برابر این اقدام خصومت‌آمیز آمریکا، ایران چه واکنشی می‌تواند از خود نشان دهد؟ اولین واکنش می‌تواند این باشد که ایران – در یک اقدام متقابل – نیروهای مسلح آمریکا را در فهرست سازمان‌های تروریستی خود قرار دهد و به دستگاه سیاسی و بدنه کارشناسی دستگاه نظامی آمریکا به وضوح این پیام را مخابره کند که از این پس با سربازان آمریکایی – در صورت دستگیری آنها در خاک ایران – به مثابه اعضای یک سازمان تروریستی برخورد خواهد کرد. این اقدام – که از هم‌اکنون مقدمات آن توسط وزارت خارجه و شورای عالی امنیت ملی مهیا شده – اقدامی قاطع اما مشروع و قانونی است و در راستای احقاق حقوق تضییع شده ایران قابل تفسیر است…»
پایان دادن به خویشتنداری نامحدود
روزنامه شرق دیروز در یادداشتی جالب توجه ضمن تحلیلی واقع‌گرایانه به این سؤال پاسخ داده که «چگونه آمریکا به خود جرات داد که از این خط قرمزها عبور کند؟»
این یادداشت برای رسیدن به پاسخ این سؤال نوشته: «ترامپ از زمان به قدرت رسیدن تابوهایی را زیر پا گذاشت که پیش از این، حتی تصورش هم دشوار بود؛ چون این تلقی وجود داشت که با شکسته شدن آنها، وضعیت از کنترل خارج شده و آمریکا به شدت متضرر خواهد شد؛ تابوهایی مانند خروج آمریکا از برجام، اعمال تحریم‌های حداکثری، شایعه دستور ترامپ به ناوهای آمریکایی برای هدف قرار دادن قایق‌های ایرانی در خلیج‌فارس، انتقال سفارت به بیت‌المقدس، به‌رسمیت شناختن بلندی‌های جولان به‌عنوان سرزمین [رژیم‌اشغالگر] اسرائیل و در نهایت قرار دادن سپاه در لیست گروه‌های تروریستی.»
نویسنده در ادامه افزوده است: «آمریکا همه این کارها را انجام داد. بدون آنکه هیچ اتفاق ناخوشایندی رخ دهد. اگر این تابوها با موفقیت شکسته شدند چرا دونالد ترامپ نباید تابوهای دیگری را که می‌توانند ایران را ضعیف‌تر کنند، در هم بشکند؟»
سپس نکته قابل تاملی در ادامه مطرح شده که قابل توجه کسانی است که موافق پیوستن ایران به FATF هستند: «تصور کنید که در گام بعدی نهاد ریاست جمهوری ایران را به بهانه تامین مالی سپاه به عنوان یک نهاد تروریستی به رسمیت بشناسد یا مواردی از این دست انجام دهد.»
چنان‌که می‌دانید یکی از لوایح ۴قلوی FATF که بیش از بقیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، لایحه پیوستن به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم است. حال که آمریکا یک نهاد رسمی و قانونی از کشورمان را قلدرمآبانه در لیست گروه‌های تروریستی قرار داده آن وقت با پیوستن ما به CFT چگونه باید به مقابله با تأمین مالی تروریسم (البته از دید آمریکایی‌ها) برویم؟ یعنی ما باید با دست خود به جنگ نهادهای کشور خودمان برویم.
یادداشت مذکور در پایان نوشته است: «قرار دادن سپاه در لیست تروریسم وزارت خارجه آمریکا… آزمونی برای سنجیدن میزان تحمل ایران در پیش بردن ایده‌های بسیار خطرناک‌تر است. اکنون زمان آن فرا رسیده که با ترسیم خطوط قرمز پیامدهای زیاده‌روی در پیگیری سیاست‌های ضدایرانی را به آنها یادآوری کنیم.»
«هیچ کاری نکردن» را برگزیده‌اند!
روزنامه شرق همچنین، در گزارشی که به نفت و تحریم و دور زدن تحریم‌ها اختصاص داشت، ابتدا به موضوع دور زدن تحریم‌ها پرداخت.
چنان‌که می‌دانیم تحریم‌های ظالمانه غرب و خاصه آمریکا علیه ایران در حالی است که کشورمان هیچ گاه به دنبال سلاح‌های کشتار جمعی نامتعارف نبوده و هر آنچه اکنون در صنعت هسته‌ای ما وجود دارد، آن چیزهایی است که مطابق قوانین بین‌المللی حق همه کشورها دانسته شده، اما همین را هم آمریکا و شرکای اروپایی‌اش تاب نیاوردند. تاسف‌بارتر اینکه حتی وقتی در برجام کشورمان پذیرفت به کمتر از حد تعیین شده در قوانین بین‌المللی راضی شود و همه آنچه ۱+۵ خواسته بودند، به اجرا درآورد باز هم آمریکا دبه کرد و زیر میز زد. در چنین شرایطی است که کشور برای مقابله با این تحریم‌های ظالمانه و برای دور زدن آن ناچار به روش‌هایی روی می‌آورد که گاه در آن لازم باشد برخی قوانین بین‌المللی یا داخلی را نادیده انگاشت.
شرق در بخشی از گزارش خود متذکر می‌شود: «…هرگونه اقدامی برای دور زدن قوانین خارجی که در اکثر موارد نیازمند دور زدن قوانین داخلی نیز هست به معنای آن خواهد بود که مدیر متخلف روزی به دادگاه فراخوانده خواهد شد[!]»
این گزارش سپس تصریح دارد: «در چنین شرایطی می‌توان درک کرد که چرا مدیران دولت روحانی این روزها کمتر جنب و جوشی از خود نشان می‌دهند و بسیاری از آنها که شرکت‌ها و موسسات تحت تحریم را مدیریت می‌کنند «هیچ کاری نکردن» را برگزیده‌اند.» در این مورد باید گفت که به قول مولوی «هر کسی از ظن خود شد یار من»؛ آنچه در این سطرهای اخیر ذکر شد یعنی فراخوانده شدن مدیر متخلف به دادگاه. باید گفت این همان کاری است که دولت تدبیر و امید با روی کار آمدن خود انجام داد و متاسفانه به تسویه حساب‌های سیاسی پرداخت. در رابطه با به کارگیری عنوان «مدیر متخلف» باید گفت که در حقیقت مدیری با مختصاتی که گفته شد متخلف نیست چرا که او قانون را برای منافع کشور و مردمش دور زده البته به شرط آنکه در این بین دستش نلرزیده باشد و جیبش به پول حرام‌آلوده نشده باشد.
نکته دیگر اینکه از موضوعی که در این یادداشت به آن‌اشاره گردیده استفاده شده تا توجیهی برای کم‌کاری یا کار نکردن‌های مدیران راحت‌طلب و زیاده‌خواه آورده شود.
عملکرد غیرقابل قبول دولت در کنترل قیمت‌ها
روزنامه همدلی دیروز در گزارشی نوشت: «ماراتن قیمت‌ها در بازارهای دلالی و واسطه‌گری همچنان ادامه دارد. به نظر می‌رسد سرنوشت اقتصاد ایران در سال ۹۸ نیز همچون سال‌های گذشته با نوسان قیمت‌ها در این بازارها گره خورده باشد… به تجربه ثابت شده است نوسان قیمت‌‌ها در بازار ارز به راحتی می‌تواند کنترل معیشت دهک‌های درآمدی جامعه را به دست ‌گیرد. تحلیل‌گران اقتصادی می‌گویند، براساس برآوردها، نرخ ارز در سال جاری، رقمی در حدود ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان در نوسان خواهد بود.» این روزنامه زنجیره‌ای در ادامه با‌اشاره به عملکرد ضعیف تیم اقتصادی دولت نوشت: «گفته می‌شود آنچه موجب شده است شاهد نوسانات بازار و بالا رفتن نرخ ارز و طلا باشیم، عدم اجرای اصلاحاتی است که می‌توانست مانع افزایش تدریجی نرخ باشد.» متاسفانه دولت در حوزه اقتصادی به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی ارائه نکرده است. دولت همچنان تمامی تخم مرغهای خود را در سبد برجام و FATF چیده و به اجرای اقتصاد مقاومتی، کم توجهی می‌کند.
بسته‌های اقتصادی‌تان را به نتیجه برسانید
روزنامه سازندگی دیروز در مطلبی با عنوان «مرد بسته‌های اقتصادی دولت» نوشت: «بسته‌‎هایی که دولت روحانی از سال ۹۲ تا به الان طراحی کرده است، تقریبا بی‌نتیجه مانده است. البته که نوبخت، مرد اعلام بسته‌های اقتصادی دولت برای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی، درباره بسته رونق تولید جزییاتی ارائه نداده است، اما اگر قرار است مانند بسته‌های قبلی باشد، همین ابتدای کار مشخص است که جواب نمی‌دهد. دو سال از دولت دوم روحانی گذشته است و تنها دو سال مهلت تا اجرا و به نتیجه رساندن بسته‌ها در دولت دوازدهم زمان باقی است.»
۷ غلط تاریخی درباره امیر انتظام در سازندگی سال
روزنامه سازندگی دیروز نقد عباس سلیمی نمین بر مطلبی که درباره عباس امیر انتظام در سازندگی سال آورده شده را منتشر کرد. در نوشته سلیمی نمین ۷ غلط تاریخی در مطلب سازندگی متذکر و روایت صحیح آن آمده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده − نه =