کد خبر : 152517
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1 می 2019 - 23:35
-

جنگ سیاسی ایران و آمریکا چگونه پیش می‌رود؟

جنگ سیاسی ایران و آمریکا چگونه پیش می‌رود؟

به گزارش قائم آنلاین، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در توییتر خود به اظهارات جنگ‌طلبانه جان بولتون علیه ایران اشاره کرده و گفته امروز همه جهان به جنگ‌طلبی مزمن جان بولتون پی برده‌اند و نیازی به خواندن ۱۰ هزار کلمه گزارش نیویورک تایمز برای قانع شدن نیست ظریف گفته مردم ایران شاهد همکاری او

به گزارش قائم آنلاین، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در توییتر خود به اظهارات جنگ‌طلبانه جان بولتون علیه ایران اشاره کرده و گفته امروز همه جهان به جنگ‌طلبی مزمن جان بولتون پی برده‌اند و نیازی به خواندن ۱۰ هزار کلمه گزارش نیویورک تایمز برای قانع شدن نیست ظریف گفته مردم ایران شاهد همکاری او [بولتون] در کنار سایر اعضای گروه بی (شامل بولتون، بن سلمان و بنیامین نتانیاهو) با این فرقه تروریستی [سازمان مجاهدین خلق] در تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران بوده‌ایم.ظریف در این توییت به گزارشی از نیویورک تایمز که در ماه می‌سال ۲۰۱۸ به قلم نیلو تبریزی منتشر شده اشاره دارد. در این یادداشت، بولتون به عنوان طراح اصلی خروج آمریکا از برجام معرفی شده و گفته شده بولتون یکی از حامیان اصلی گروه مجاهدین خلق ایران است.نیویورک تایمز در این یادداشت سازمان مجاهدین خلق را معرفی کرده و نوشته مجاهدین خلق یکی از اولین گروه‌هایی است که در فهرست گروه‌های تروریستی آمریکا در سال ۱۹۹۷ قرار گرفت اما سال ۲۰۱۲ از فهرست خارج شد. در دهه ۱۹۷۰ (عملیات سازمان مجاهدین پیش از انقلاب) این گروه پشت پرده سوءقصد علیه جان شش آمریکایی و بمبگذاری در کارخانه‌های آمریکایی در ایران بود. پس از انقلاب نیز هدف اصلی این گروه سقوط نظام در ایران است.

 در ادامه نویسنده این یادداشت این سوال را مطرح کرده که چرا بولتون از چنین گروهی حاشیه‌داری حمایت می‌کند و انتصاب او به عنوان مشاور امنیت ملی رییس جمهور آمریکا چه معنایی دارد؟
 در این گزارش ویدئویی از اظهارات بولتون در نشست سالانه مجاهدین خلق نیز منتشر شده است. بولتون در این نشست می‌گوید: یک گروه اپوزیسیون نظام ایران وجود دارد که می‌تواند جایگزین این نظام شود و اعضای مرکزی این گروه اپوزیسیون امروز اینجا حضور دارند.
ایران و آمریکا سال‌هاست با یکدیگر  درگیری دارند و کاخ سفید بخشی از پروژه جنگ سیاسی ایران و آمریکا را با استفاده از ابزار سازمان مجاهدین خلق پیش می‎برد. هرچند این گروه در ایران مورد توجه مردم نیست اما همچنان کاخ سفید از آن به عنوان ابزار فشار بر حاکمیت استفاده می‌کند. بولتون گفته رفتار ایران هرگز تغییر نخواهد کرد و سقوط تنها راه تغییر رفتار این رژیم است و به همین دلیل است که قبل از ۲۰۱۹ ما این مراسم را در تهران جشن خواهیم گرفت. زیرا من از ده سال پیش تا امروز گفته‌ام که سیاست آمریکا باید سقوط رژیم در تهران باشد.
این جمله بولتون البته با پاسخ ظریف مواجه شده بود که گفته بود آمریکا چهل سال در تطبیق دادن سیاست با واقعیت شکست خورده و وقت آن است که در این سیاست اشتباه بازنگری کند.
در این ویدئو به برآورد وزارت خارجه آمریکا درباره تعداد اعضای مجاهدین اشاره شده و گفته در سال ۲۰۱۱ این گروه بین ۵ تا ۱۳ هزار عضو دارد. بیشتر اعضای این سازمان دراروپا و آمریکا ساکن هستند و بسیاری از کارشناسان معتقدند این گروه درون ایران نیز طرفداران چندانی ندارد.
در گزارش سال ۲۰۰۷ وزارت خارجه آمریکا آمده که اعضای مجاهدین خلق مجبور به طلاق ابدی شده‌اند و به طور هفتگی در جلسات شستشوی ایدئولوژیک مغزی شرکت می‌کنند.
این گزارش همچنین اشاره‌ای به گم شدن مسعود رجوی از سال ۲۰۰۳ تا کنون کرده، اما اشاره‌ای به اظهارات ترکی الفیصل مقام سابق اطلاعات عربستان که در نشست چند سال پیش این گروه از مرگ رجوی خبر داده بود، نکرده است.
نیویورک تایمز تاکید می‌کند جان بولتون تنها مقام کنونی در جهان نیست که از سازمان مجاهدین خلق به طور علنی حمایت می‌کند؛ رودی جیولانی وکیل شخصی ترامپ و آلن شاو وزیر حمل و نقل دولت او نیز از جمله کسانی‌اند که به طور علنی حامی مجاهدین هستند یا در نشست‌های مجاهدین شرکت کرده یا در آن سخنرانی کرده‌اند.
 محمدجواد ظریف در توییت خود مدارکی از دریافت ۴۰ هزار دلار توسط بولتون بابت سخنرانی در نشست مجاهدین خلق را منتشر کرده است.
سال گذشته همزمان با گردهمایی مجاهدین در پاریس، روزنامه بریتانیایی گاردین نیز گزارشی از پشت پرده این گردهمایی منتشر کرد. در این گزارش گاردین فاش کرد که بخش زیادی از مهمانان گردهمایی با وعده سفر توریستی رایگان در این تجمع شرکت کرده بودند.
 «بیل ریچاردسون» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل، «استفان هارپر» نخست‌وزیر سابق کانادا و «برنار کوشنر» وزیر خارجه سابق فرانسه از جمله مهمانان گردهمایی سال گذشته مجاهدین در پاریس بودند؛ همایشی که ادعای سوءقصد ایران علیه آن، روابط میان فرانسه و ایران را تیره کرده و منجر به کاهش سطح روابط دو کشور به سطح کاردار شد.

طبق گزارش گاردین، حدود ۴ هزار نفر با اتوبوس به پاریس آورده شدند و پرچم گروه مجاهدین خلق به دست آن‌ها داده شد یا از آن‌ها خواسته شد که کلاه‌های زردرنگی که نام مریم رجوی (سرکرده سازمان مجاهدین) روی آن‌ها نوشته شده بود را بر سر بگذارند. از این تعداد، نیمی از آن‌ها اتباع کشور‌های لهستان، چک، اسلوواکی، آلمان و سوریه بودند که در پاسخ به یک فراخوان فیس‌بوکی که وعده سفر به پاریس به همراه غذا و محل اقامت چند روزه را تنها در ازای ۲۵ یورو به آن‌ها داده بود، در این همایش شرکت کردند.

وزیر خارجه ایران در جریان سفر خود به نیویورک از طرح سه گانه بولتون، بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان برای سقوط نظام ایران پرده برداشت و گفته حداقل خواسته این گروه سقوط نظام در ایران است و آنها در نهایت به دنبال تجزیه کشورند.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × 5 =