کد خبر : 152638
تاریخ انتشار : جمعه 3 می 2019 - 9:25
-

کارگران ستون خیمه اقتصاد کشورند

کارگران ستون خیمه اقتصاد کشورند

به گزارش قائم آنلاین، مناسبت اول می به‌عنوان روز کارگر بدین جهت نامگذاری شد که در چهارم ماه می سال۱۸۸۶، پلیس آمریکا به روی کارگران اعتصابی  آتش گشود که شماری کشته، عده‌ای مجروح و بعداً ۴ نفر نیز اعدام شدند. آنان خواستار  تعدیل شرایط کار و کاهش ساعات کار از ۱۰ به ۸ ساعت بودند.

به گزارش قائم آنلاین، مناسبت اول می به‌عنوان روز کارگر بدین جهت نامگذاری شد که در چهارم ماه می سال۱۸۸۶، پلیس آمریکا به روی کارگران اعتصابی  آتش گشود که شماری کشته، عده‌ای مجروح و بعداً ۴ نفر نیز اعدام شدند. آنان خواستار  تعدیل شرایط کار و کاهش ساعات کار از ۱۰ به ۸ ساعت بودند. قرار بود که اول ماه می  کاهش ساعات کار، به اجرا درآید که چنین نشد و در نتیجه، کارگران در گوشه و کنار  این کشور دست به تظاهرات زدند و در ۱۲۰۰ کارخانه و کارگاه، اعتصاب صورت گرفت. شمار  کارگران معترض در شهر شیکاگو بیش از سایر شهرها بود. با رسیدن اخبار مربوط به  کشتار و اعدام به سایر کشورها، در گوشه و کنار جهان مراسم یادبود برگزار و هر سال  هم تکرار شد که به‌تدریج اول ماه می، روز جهانی کارگر عنوان گرفت. این مراسم در  آمریکا و کانادا برگزار نمی‌شود.

در ایران اسلامی بجای یک‌روز، یک هفته برای  تجلیل از کارگران و تنیین نقش و جایگاه کارگر در نظر گرفته شده و هر ساله این یک  هفته برای تکریم کارگران برنامه‌های متعددی به اجراء در می‌آید.
هفته کارگر فرصتی برای بیان حقوق  کارگران به عنوان یکی از اقشار اصلی زحمت‌کش در جامعه و عوامل اصلی کار و تولید در  کشور است.

تأکید اسلام بر حفظ کرامت کارگران
در دین مبین اسلام  تأکید بسیاری بر حقوق کارگر شده و پیامبر اسلام(ص) دست کارگر را می‌بوسند که این اقدام نشان از جایگاه والای کارگر در دین  مبین اسلام دارد. براساس دستورات دین اسلام در مورد حقوق کارگر، یک کارفرما باید  در اسرع وقت، دستمزد وی را پرداخت کرده و کرامت او نیز حفظ شود اما متأسفانه  مناسبات اقتصادی امروز به گونه‌ای شده که کارگرانی که بیشترین زحمت را در اقتصاد کشور می‎کشند، عمدتاً در بدترین جایگاه و  موقعیت اقتصادی قرار دارند؛ وضعیتی که با آموزه‎های دین مبین اسلامی در مورد جایگاه  کارگر سازگار نیست.

کار بخشی بزرگ و زیربنایی ترین قسمت  زندگی انسان‌هاست؛ چرا که از کار می توان به جوهره درونی افراد پی برد و وقتی این جوهره درونی آشکار شود و استعدادهای بالقوه به منصه ظهور رسد می توان به حضور  جامعه ای پویا امیدوار بود و همین استعدادهای درونی اند که لازمه ایجاد یک زندگی  معقول و ایده آل برای انسان و انسانیت هستند.

کلید گشایش هر استعدادی در درون  انسان، کار است و وقتی با این کار گنجینه بسته، باز شود هر لحظه که کار تداوم  داشته باشد، این استعداد شکوفاتر می شود،‌این بدان معناست که همه وجود انسان باید روی  کار متمرکز شود حتی زمانی که به طور فیزیکی به کار نمی پردازد.  به عبارتی همیشه انسان باید روی  بهترین شکل انجام کار تفکر نماید تا هم از بهره وری برخوردار شود و هم موجب پیشرفت کار تا سطوح عالی باشد.

امامان و پیشوایان دین (علیهم السلام)، در سخن و در عمل، به کار و اشتغال تأکید داشته و از بیکاری به شدت دوری  کرده و از آن اجتناب داده‌اند.

مهم‌ترین مشکل کارگران ایرانی
در گفت و گو با بسیاری از کارگران، آنچه که مورد اجماع و اشتراک آنها بود، ثبات و امنیت شغلی و جلوگیری از واردات که منجر به تعطیلی واحدهای کارگری و تولیدی می‌شوند، است. در کنار این اولویت‌ها، درخواست‌های صنفی که عمده ناظر بر احقاق حقوق قانونی‌شان بود، مطرح می‌شد.

بسیاری از کارگران معتقدند که اسلام و رهبران دینی بویژه رهبر معظم انقلاب در حمایت از آنان سنگ تمام می‌گذارند اما این دولت است که با اتخاذ سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی، منافع کشور و کارگران را مورد تهدید قرار می‌دهد.
حسن محسنی، که بواسطه سیاست دروازه باز وارداتی دولت از کار بیکار شده، می‌گوید: ۱۶ سال در کارگاه کفاشی مشغول کار بودم و از کارم هم راضی بودم. با واردات بی‌رویه کفش کارگاه‌مان تعطیل شده و بنده باتفاق چند نفر دیگر بیکار شدیم.
وی در همین ارتباط افزود: در سطح کشور بسیاری از کارگاه‌ها و واحدهای تولید کفش به تعطیلی کشانده شد و همانند بنده هزاران نفر بیکار شدند که این به بهاء اشتغال برای بیگانگان بوجود آمد.

دولت لطفاً بجای حرف و شعارهای کارگری، برای کارگران کار کند

شجاع مجتبایی کارگر دیگری است که اظهار می‌دارد کارخانه‌ای که او در آنجا مشغول کار است، با ظرفیت زیر ۵۰درصد کار می‌کند بگونه‌ای که به سختی قادر به پرداخت حقوق کارگران است.

وی با اشاره به بی در و پیکر بودن دروازه وارداتی کشور، مشکل عمده جریان تولیدی کشور را وجود مافیای واردات می‌داند و می‌گوید: این مافیا نمی‌تواند با توجه به اینکه مثل ساعت منظم و مرتب در حال کار است، بدون حمایت دولت و یا شبکه‌ای گسترده در وزارتخانه‌های مختلف این گونه موفق کار کند و مملکت را به خاک فلاکت بنشاند.

این کارگر که دانش‌آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه است، می‌افزاید: نمی‌توان باور کرد که آقای رئیس جمهور حرف‌های این روزهایش در همدردی با مردم و کارگران و بیان اینکه من می‌دانم مردم در سختی اقتصادی و معیشتی بسر می‌برند، صادقانه بیان شود؛ چرا که او رئیس دولت و سیاستگذار کشور است و نمی‌شود قبول کرد که رئیس جمهور هم خودش کشور را به این روز سیاه رسانده باشد و هم برای مردم دلسوزی کند!.

به‌عمل کار برآید به سخنرانی نیست

یکی از فعالان اقتصادی که کارخانه تولیدی او تعطیل شده، عامل ورشکستگی بسیاری از واحدهای تولیدی را سیاست‌های دولت در نگاه به بیرون کشور می‌داند و می‌گوید: تمرکز بیش از حد آقای رئیس جمهور بر رفع تحریم و مذاکره منفعلانه با طرف‌های خارجی بویژه امریکا باعث شد تا رگ حیات اقتصاد کشور به نتائج بی‌حاصل این مذاکرات پیوند خورد و با شکست برجام اقتصاد کشور نیز نابود شد.

وی سیاست‌های بانکی و پولی دولت را دیگر عامل ورشکستگی صنعت و تولید برشمرد و گفت: بانک‌ها با وام و سودهای سوداگرانه به واحدهای تولیدی در شرائط فشار اقتصادی دولت فشار مضاعف و خردکننده وارد کردند که منجر به تعطیلی بسیاری از کارخانجات و واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران شد.

برخورد فانتزی و از سر سیری با اقتصاد مقاومتی و رونق تولید

مراد زمردی، کارشناس اقتصادی، اقتصاد مقاومتی را راهبرد عزت و خودکفایی کشور توصیف کرد و اظهار داشت: بنابر تجربه، اقتصاد مقاومتی تنها راه نجات اقتصاد یک کشور از تیول اقتصاد جهانی است که مهار اقتصاد جهانی در دست بزرگ سرمایه‌داران زالوصفت کشورهای سرمایه‌داری است.

وی با تعجب از سیاست دوگانه و غیرصادقانه دولت در برخورد با اقتصاد مقاومتی و رونق تولید، عنوان می‌دارد: واقعاً در حرف آقای رئیس جمهور از اقتصاد مقاومتی و حمایت از رونق اقتصادی و پیروی از رهنمودهای مقام معظم رهبری می‌گوید ولی در عمل دقیقاً مخالف این حرف‌ها عمل می‌کند. تفاوت حرف با عمل آقای رئیس جمهور برای ما که کار کارشناسی روی اقتصاد و شاخص‌ها انجام می‌دهیم، مثل روز روشن است و خواهش می‌کنیم که دولت و حامیان آقای رئیس جمهور به ما انگ سیاسی نزنند که این عملکرد دولت در حوزه اقتصاد و رهاکردن کشور در موضوع اقتصادی دیگر برای همگان آشکار است.

هفته کارگر را با تصمیم‌های خوب دولت بکام کارگران شیرین کنید
رسول واشقانی، کارگر در آستانه بازنشستگی، هفته کارگر را مناسبت خوبی برای اعلام تصمیم‌های خوب از سوی دولت دانست و گفت: دولت با اعتقاد صادقانه به نقش کارگران در سازندگی و پیشرفت کشور به این قشر وسیع و پرشمار توجه کند تا این بخش جامعه با خلاقیت و پشتکار و دلسوزی به نقش سازندگی خود بصورت شایسته عمل کنند.

وی وضعیت کنونی جریان کارگری را در شأن نظام جمهوری اسلامی و دیدگاه‌های رهبری ندانست و از دولت خواست تا با تکیه بر توانائی‌های کارگران به خودکفایی کشور بیاندیشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × یک =