کد خبر : 153570
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 7 می 2019 - 23:20
-

وقفه در هسته معاملات بازار سرمایه

وقفه در هسته معاملات بازار سرمایه

به گزارش قائم آنلاین، تیرداد احمدی در گفت‌وگو ، در پاسخ به این پرسش که دلیل رکوردشکنی‌های بورس در روزهای گذشته و کاهش بیش از ۸۰۰۰  واحدی در روز جاری چیست، گفت : نوسان شاخص بورس طبیعی است و نباید از افزایش ۵۰۰۰ واحدی در یک روز خوشحال شد و یا از کاهش ۸۰۰۰ واحدی

به گزارش قائم آنلاین، تیرداد احمدی در گفت‌وگو ، در پاسخ به این پرسش که دلیل رکوردشکنی‌های بورس در روزهای گذشته و کاهش بیش از ۸۰۰۰  واحدی در روز جاری چیست، گفت : نوسان شاخص بورس طبیعی است و نباید از افزایش ۵۰۰۰ واحدی در یک روز خوشحال شد و یا از کاهش ۸۰۰۰ واحدی شاخص در یک روز ناراحت باشیم.

به گفته وی امروز مشکل و چالش اصلی بازار سرمایه افت شاخص بورس نیست بلکه ایرادات مستمر و دائم سیستم معاملاتی و هسته معاملات است.

این کارشناس بورسی گفت: سامانه معاملات حتی در تالار حافظ برای کارگزاران بورس به درستی کار نمی کند و در برخی زمانهای بازار سامانه قابل مشاهده نیست یا با تاخیر کار می‌کند.

به گفته احمدی حتی نماد معاملاتی تاصیکو( صدر تامین )بعد از ساعت معاملات در بازار معاملات خرید و فروش شد، و هسته مرکزی معاملات کشش ندارد و نمی‌تواند به همه تقاضاها و عرضه‌ها پاسخ بدهد.

وی گفت: زیرساخت لازم و کافی برای سامانه معاملات بورس به صورت آنلاین وجود ندارد و امیدوارم مدیریت جدید شرکت مدیریت فناوری بورس تهران اقدامات عاجل جهت رفع مشکلات را در دستور کار قراردهند.

این کارشناس بورسی در مورد این‌که چرا روزهایی که یک باره شاخص کل ۵۰۰۰ واحد رشد می‌کند و یا در روز جاری که شاخص کل ۸۰۰۰ افت می‌کند چه دلیل خارجی وجود دارد که معامله‌گران تصمیم به خرید یا فروش می‌گیرند، گفت: هیچ کس نمی‌تواند به صورت کامل بگوید که چرا دیروز شاخص ۵۰۰۰ هزار واحد مثبت شد و یا امروز ۸۰۰۰ واحد منفی شد و نباید از این‌که شاخص یک روز مثبت می‌شود، خوشحال باشیم و اگر روزی شاخص منفی شد ناراحت شویم.

به گفته این کارشناسان، برخی از معامله‌گران می‌ترسند و قدرت ریسک کمتری دارند که این کار به هیجان بازار اضافه می‌کنند و لذا عده‌ای زمانی که شاخص رشد می‌کند، با خوش بینی نسبت خرید می‌کنند، اما به محض این‌که شاخص افت می‌کند با نگاه بدبینانه نسبت به فروش اقدام می نمایند.

وی تصریح کرد: آینده بازار بورس در ۶ ماه آینده مثبت است لیکن سرمایه‌گذاران و سهامداران می باید با واقع بینی و افزایش مطالعه و بررسی دقیق عملکرد شرکتها و صورتهای مالی نسبت به معاملات اقدام نمایند.

احمدی تأکید کرد: هر خط معاملات که برای سهام‌های مختلف ۵۰ یا ۱۰۰ هزار سهم تعریف می‌شود، باید افزایش پیدا کند و درسهامی که با افزایش سرمایه قیمت سهم رقیق شده، ولی همچنان هرخط وارد شده در سیستم سقف ۱۰۰هزار سهمی دارد مانند بانک تجارت و بانک صادرات و یا سایپا و ذوب آهن ، تعداد سهام در هر خط سفارش برخی از سهام افزایش پیدا کند.

به گفته این کارشناس بورسی مثلاً قیمت سهام بانک تجارت که حدود ۴۲ تومان است، اگر کسی بخواهد ۲۰۰ میلیون تومان سهام بانک تجارت خریداری کند، هر ۱۰۰ هزار سهم یک خط معاملاتی است که برای این تعداد باید ۵۰ بار سفارش وارد سامانه معاملات ، درحالی‌که می‌توان خط معاملاتی برای این شرکت را افزایش داد تا تعداد مراجعه به سامانه برای معامله کاهش یابد.

این کارشناس اقتصادی در مورد این‌که دلایلی که در دنیای واقع وجود دارد و بر بورس اثر می‌گذارد و این‌که چرا اقتصاد در رکود به سر می‌برد، اما ظرف هفته گذشته بورس رکوردشکنی می‌کرد، گفت: بعضی از اخبار را بازار پررنگ یا کم رنگ می‌کند و نسبت به آن هیجانی عمل می‌کند و عکس العمل بیشتر یا کمتر از تاثیر واقعی خبر انجام می‌دهند، اما به صورت کلی باید بگوییم، اگر دیروز ۵۰۰۰ واحد شاخص مثبت شد و امروز شاخص ۸۰۰۰ واحد افت کرد، این طبیعت بازار است و نباید از نوسانات طبیعی بازار زیاد نگران شویم.

وی در پایان پیشنهاد کرد: اصلاح  تعداد سهام در هر خط معاملات برای شرکتهای پرمعامله با قیمت سهام پایین از صد هزار سهم به یک میلیون سهم  و اصلاح ساختار در سامانه معاملات بورس می‌تواند به بازار کمک شایانی داشته باشد و فارغ از نوسانات روزمره می باید به تقویت زیرساختهای بازار سرمایه و تامین بستر معاملاتی سالم و شفاف برای زنجیره ذینفعان اقدام نماییم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سیزده − 1 =