کد خبر : 154367
تاریخ انتشار : شنبه 11 می 2019 - 18:10
-

واردات محصولات با نیاز آبی بالا به صرفه‌تر از تولید آن است

واردات محصولات با نیاز آبی بالا به صرفه‌تر از تولید آن است

به گزارش قائم آنلاین، مصطفی معروف پور در گفت‌وگو ، با اشاره به اینکه بعضی از محصولات نیاز آبی بالایی دارند و با قیمت فروش آن هم خوانی ندارد، اظهار کرد: یک عدد هندوانه بسیار بیشتر از قیمت فروش خود آب و مواد معدنی مصرف می‌کند. وی افزود: برخی میوه‌ها چند برابر قیمت فروش، منابع

به گزارش قائم آنلاین، مصطفی معروف پور در گفت‌وگو ، با اشاره به اینکه بعضی از محصولات نیاز آبی بالایی دارند و با قیمت فروش آن هم خوانی ندارد، اظهار کرد: یک عدد هندوانه بسیار بیشتر از قیمت فروش خود آب و مواد معدنی مصرف می‌کند.

وی افزود: برخی میوه‌ها چند برابر قیمت فروش، منابع طبیعی و کود مصرف کرده‌اند.

استاد گیاه پزشکی دانشگاه کردستان، با بیان اینکه وارد کردن بعضی محصولات کشاورزی بسیار به صرفه تر از تولید آن در کشور است، تصریح کرد: هندوانه، چغندر و سایر محصولات با نیاز آبی بالا را می‌توان از کشورهای دیگر وارد کرد، اما واردات آب از کشورهای خارجی غیرممکن است.

وی عنوان کرد: ما منابع آبی و خاکی خود را از دست می دهیم تا محصولی با قیمت بسیار کمتر از هزینه خود مواد آبی و معدنی مصرفی تولید کنیم.

معروف پور با اشاره به اینکه مسئله اصلی کشور آب است و تولید محصولات با نیاز آبی زیاد خطرناک واقع می شود، ادامه داد: به دلیل استفاده کشاورزان از روش های آبیاری ناصحیح، آب بیشتری برای تولید یک محصول مشابه نسبت به یک کشاورز خارجی که از روش های نوین استفاده می کند مصرف می شود.

وی با بیان اینکه کشت‌هایی با نیاز آبی زیاد، حال و روز دریاچه ارومیه را وخیم کرده است، خاطرنشان کرد: به طور مثال، تولید چغندر قند در استان آذربایجان غربی ممنوع شده و جهادکشاورزی به کشاورزان تولیدکننده چغندر قند برای کشت نکردن این محصول پول می‌دهد.

استاد گیاه پزشکی دانشگاه کردستان گفت: تولید محصولات با نیاز آبی زیاد با درنظر گرفتن عدم استفاده کشاورز از روش های نوین آبیاری، در کشوری که خود با خشکسالی دست و پنجه نرم می کند به صرفه نیست.

وی با بیان اینکه کارشناسان کشاورزی در زمینه کنترل آفات، استفاده از سموم و روش های نوین کشت محصولات تخصص به‌روز دارند، اظهار کرد: کشاورزان باید به طرف روش‌های کشت و آبیاری نوین حرکت کنند و به کارشناسان کشاورزی و گیاه پزشکی در این خصوص اعتماد کنند.

معروف پور افزود: کشاورزان اگر روش‌های نوین کشاورزی را جایگزین نکنند، قطعا در تولید و فروش محصولات خود دچار مشکل می‌شوند.

وی در پایان با اشاره به اینکه زندگی انسان باید در تعامل با اکوسیستم محل زندگی خود باشد، یادآور شد: حشرات میلیون‌ها سال بر روی زمین سکونت دارند و با فکر تقابل و ریشه کن کردن حشرات نمی توان انتظار برداشت محصول مناسب، سالم و به صرفه‌ای داشت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × 5 =