کد خبر : 154732
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 می 2019 - 16:25
-

تغییرات اقلیمی؛ چالشی پیش‌ رو

تغییرات اقلیمی؛ چالشی پیش‌ رو

به گزارش قائم آنلاین، رسول همتی در گفت‌وگو ، اظهار کرد: از اول مهر پارسال تا ۲۱ اردیبهشت امسال، به طور متوسط ۳۵۳ میلی‌متر بارندگی داشتیم. این مقدار در مدت مشابه سال گذشته ۲۴۳ میلی‌متر و طی دوره آماری ۲۶۸ میلی‌متر برآورد شده است. از همین‌رو، می‌توان اذعان کرد که نسبت به پارسال ۴۶ درصد

به گزارش قائم آنلاین، رسول همتی در گفت‌وگو ، اظهار کرد: از اول مهر پارسال تا ۲۱ اردیبهشت امسال، به طور متوسط ۳۵۳ میلی‌متر بارندگی داشتیم. این مقدار در مدت مشابه سال گذشته ۲۴۳ میلی‌متر و طی دوره آماری ۲۶۸ میلی‌متر برآورد شده است. از همین‌رو، می‌توان اذعان کرد که نسبت به پارسال ۴۶ درصد و نسبت به دوره آماری ۳۲ درصد افزایش بارندگی داشتیم.

این مسئول ادامه داد: امسال بیشترین بارش از شهرستان‌های خدابنده و ایجرود به ترتیب با ۴۱۷ و ۳۹۷ میلی‌متر بارندگی گزارش شده است و کم‌ترین میزان بارش را نیز در زنجان با ۳۰۵ میلی‌متر شاهد بودیم. همچنین بیشترین میزان افزایش بارش نسبت به دوره آماری در شهرستان ایجرود با ۴۵ درصد افزایش و کم‌ترین میزان نیز در شهرستان سلطانیه با ۱۴ درصد افزایش بوده است.

وی افزود: از اول مهر پارسال تا ۲۱ اردیبهشت امسال در کل کشور ۱۵۶ میلی‌متر و در زنجان ۱۱۰ میلی‌متر افزایش بارش را شاهد بودیم. علاوه بر این، بنا به محاسبات دوره آماری، زنجان با ۸۵ میلی‌متر بیست و سومین استان در میزان افزایش بارش‌ها به‌شمار می‌رود.

همتی تصریح کرد: با توجه به بارندگی‌های اخیر، ابهامات و شایعاتی در خصوص آغاز دوره ترسالی و اتمام دوره خشک‌سالی در اذهان عمومی رواج یافته است ولی مطابق با نتایج به دست آمده، بارش در شمال‌غرب کشور به شکل معنی‌داری کاهش یافته است و بارش‌های ۵۰ سال گذشته (۱۳۴۷ تا ۱۳۹۷) شیب کاهشی حدود ۱٫۲۶ میلی‌متر در سال دارد.

سرپرست اداره‌کل هواشناسی استان زنجان یادآور شد: میانگین دمای کشور با شیب حدود ۴ دهم درجه سلسیوس بر دهه افزایش یافته و تبخیر و تعرق پتانسیل کشور نیز با شیب ۵٫۹ میلی‌متر بر سال افزایش یافته است. در همین راستا، در سطح استان زنجان وزش باد، چه از نظر سرعت و چه از نظر کیفیت دچار تغییر شده و نظم گذشته به نوعی با نابه‌هنجاری مواجه شده است، طوری که طی سال‌های گذشته افزایش وزش بادهای شدید و تمایل جهت‌ها از حالت غربی به جنوبی را شاهد بوده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: این موارد می‌تواند هر کدام یکی از چالش‌های پیش روی استان به ویژه شرایط زیست‌محیطی باشد. از این‌رو ضروری است که تغییرات اقلیمی با دید کارشناسی مورد بررسی و تامل قرار گیرد تا بتوان در حد امکان از رخداد آن‌ها جلوگیری کرد یا از شدت آن کاست. در غیر این صورت باید آمادگی مقابله با این بلایا را داشته باشیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 − 2 =