کد خبر : 154756
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 می 2019 - 18:25
-

یکی از مأموریت‌های دانشگاه، گره گشایی از مشکلات کشور است

یکی از مأموریت‌های دانشگاه، گره گشایی از مشکلات کشور است

به گزارش قائم آنلاین، محمد جواد حیدری دبیر انجمن علمی دانشجویی کشوری فناوری اطلاعات سلامت با اشاره به اینکه انسان از بدو خلقت همیشه در معرض آسیب‌های جدی ناشی از بلایای طبیعی بوده است، اظهار داشت: پدیده‌های خطر آفرین طبیعی نظیر سیل، زلزله و … در طول تاریخ، زندگی انسان‌ها را تحت تأثیر قرار داده

به گزارش قائم آنلاین، محمد جواد حیدری دبیر انجمن علمی دانشجویی کشوری فناوری اطلاعات سلامت با اشاره به اینکه انسان از بدو خلقت همیشه در معرض آسیب‌های جدی ناشی از بلایای طبیعی بوده است، اظهار داشت: پدیده‌های خطر آفرین طبیعی نظیر سیل، زلزله و … در طول تاریخ، زندگی انسان‌ها را تحت تأثیر قرار داده و اثرات غیر قابل جبرانی به همراه داشته‌اند. کشور عزیزمان ایران نیز به واسطه موقعیت جغرافیایی، تنوع و گستردگی اقلیمی یکی از کشورهای آسیب پذیر جهان است، به طوری که از ۴۵ نوع بلایای طبیعی که در جهان به ثبت رسیده ۳۵ نوع آن در کشور ما به وقوع پیوسته و آن را جز ۱۰ کشور اول بلاخیز دنیا قرار داده است.

وی در ادامه افزود: وقوع این نوع بحران‌ها، امری طبیعی است و راه گریزی از آن نیست و همه کشورها در معرض وقوع آن قرار دارند؛ اما آنچه که غیر طبیعی است این است که دانشگاه‌ها، مراکز آموزشی و مراکز پژوهشی دغدغه و مسئولیتی در این خصوص نداشته باشند. در کشوری که سالانه با مشکلات و چالش‌های متعددی از جمله سیل، زلزله و سایر بلایای طبیعی دیگر مواجه است، توجه به مدیریت مخاطرات و بحران‌ها اهمیت بسیار زیادی پیدا می‌کند و دانشگاه‌ها نیز باید در مواجهه با بحران‌های کشور، نقش به سزایی داشته باشند.

این دانشجوی فعال با تاکید بر اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران، دانشجو باید بارزتر از دانشجویان دیگر نقاط دنیا، نقش داشته باشد، خاطر نشان کرد: درست است که همه ملت‌ها و جوان‌ها به کشور و سرنوشت و ملتشان علاقه مندند، اما فرق است بین نظامی که بر اساس انقلاب مردمی و متکی به اراده و احساس عامه مردم بنا شده و حرکت کرده و نظامی که این چنین نیست.

دبیر انجمن علمی دانشجویی کشوری فناوری اطلاعات سلامت اضافه کرد: در این نظام مردمی، دانشجویان که طبقه پیشرو و پیشاهنگ و زبده و بانشاط پیکره اجتماع هستند، باید در سازندگی آینده و ترسیم حرکت عمومی جامعه، بیش از اقشار دیگر، نقش و اثر داشته باشند. قشر دانشجو به عنوان یک قشر روشن، متحرک، فعال و آگاه است که در جامعه زیست می‌کند و وظایف و مسئولیت‌های زیادی دارد.

حیدری درباره وظایف دانشجو و دانشگاه توضیح داد: یکی از مأموریت‌های اصلی دانشگاه خارج از رسالت‌های علمی آن در جامعه، به عنوان قوه عاقله که قدرت مشورتی کشور به حساب می‌آید، گره‌گشایی از مشکلاتی است که در کشور ایجاد می‌شود. بدیهی است که مدیریت بحران یکی از مسائل بسیار مهم کشورمان است و دانشگاه نمی‌تواند در مورد این موضوع بسیار مهم و راهبردی بی تفاوت باشد.

وی تاکید کرد: پویش ملی «بهار همدلی» یک حرکت عظیم هوشمندانه در جهت کاهش آلام مادی و معنوی آسیب دیدگان سیل‌های اخیر در کشور است. چرخه مدیریت بحران شامل “پیشگیری، آمادگی، مقابله، بازسازی و بازتوانی” می‌شود. چرخه‌ای که غفلت در هر کدام از این بخش‌ها می‌تواند ناهماهنگی‌هایی در مراحل دیگر ایجاد کند. بازسازی شامل کلیه اقدامات لازم و ضروری پس از وقوع بحران است که برای گذراندن وضعیت عادی به مناطق آسیب دیده است. بازتوانی نیز شامل مجموعه اقداماتی است که جهت بازگرداندن شرایط جسمی، روحی و روانی و اجتماعی آسیب دیدگان به حالت طبیعی به انجام می‌رسد.

این دانشجوی فعال درباره نقش جامعه علوم پزشکی در مدیریت بحران بیان داشت: جامعه علوم پزشکی کشور با تشکیل این پویش که هدف آن ساخت واحدهای مسکونی کاملاً تخریب شده در مناطق سیل زده کشور است، قدم در فاز بازسازی و بازتوانی بحران سیل اخیر نهاده است که به نوع خود حرکتی گسترده و عظیم به شمار می‌رود که در صورت موفقیت فاکتورهای برشمرده آن، نقش پررنگی در بازسازی و بازتوانی بحران مذکور خواهد داشت.

حیدری با دعوت از جامعه علوم پزشکی برای پیوستن به این پویش گفت: از تمام جامعه علوم پزشکی کشور شامل اساتید، متخصصان حوزه سلامت و دانشجویان دعوت می‌کنم که ضمن پیوستن به پویش «بهار همدلی»، در حرکت رو به جلوی این موج عظیم و هوشمندانه، مشارکت لازم را داشته باشند. بی شک هر گام کوچک شما در گشودن گره فرو بسته نیازمندان و آسیب دیدگان با استقبال رحمتی وسیع از جانب آنکه تار و پود زندگی در دستان توانای اوست مواجه خواهد شد و با ستایش فرشتگان رحمتش بدرقه خواهد گشت که در کتاب آسمانی‌اش در سوره آل عمران آیه ۹۲ می‌فرماید: «هرگز به حلقه نیکوکاران در نمی‌آیید مگر آنکه از آنچه دوست می‌دارید به دیگران ببخشایید.»

به گزارش مفدا، وی در پایان اظهار داشت: از خداوند می‌خواهم نگاه مهربانش، بدرقه راه همه کسانی باشد که با قلم، یا با قدم، همراه روزهای سخت نیازمندان و مرهمی بر زخم‌ها و دردهایشان هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج + دوازده =