دانهبندی رسوبات سیل مطالعه شوند
به گزارش قائم آنلاین، مراد سپهوند در گفتوگو ، اظهار کرد: در دیمزارهای شیبدار دیده میشود که شدت بارندگی خاک را از قسمتهای شیبدار بالایی کنده و همراه هرز آب بخشهای مسطح اراضی رسوب داده است. وی با بیان اینکه شخم در جهت شیب عامل اصلی این امر است، افزود: گاهی اوقات رسوب بالادست گیاه
به گزارش قائم آنلاین، مراد سپهوند در گفتوگو ، اظهار کرد: در دیمزارهای شیبدار دیده میشود که شدت بارندگی خاک را از قسمتهای شیبدار بالایی کنده و همراه هرز آب بخشهای مسطح اراضی رسوب داده است.
وی با بیان اینکه شخم در جهت شیب عامل اصلی این امر است، افزود: گاهی اوقات رسوب بالادست گیاه زراعی پاییندست را نیز پوشانده و این مورد در مزارع گندم و جو دیم دیده میشود.
سپهوند بیان کرد: اگر گیاه بهطور کامل با رسوب پوشانده نشده میتوان با کود سرک آن را تقویت کرد در غیر این صورت بهتر است پس از جمعآوری قلوهسنگها و سنگریزههای درشت زمین را شخم زد و در آن کشت بهارهای مثل نخود انجام داد.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان خاطرنشان کرد: بعضی از اراضی که حالت غرقاب دارند در صورت فروکش آب باید مورد بازدید قرار گرفته و عمق و دانهبند رسوبات مشخص شوند.
وی با بیان اینکه اگر عمق رسوبات کم باشد پس از جمعآوری اجزای درست، رسوب شخم زده و با خاک اصلی مخلوط میشود، ادامه داد: افزایش تا ۵۰ تن در هکتار کود حیوانی پوسیده برای احیای اراضی پیشنهاد میشود.
سپهوند با یادآوری اینکه این وضعیت در اراضی دشتهای سیلاخور و چغلوندی مشاهده میشود، اضافه کرد: اراضی حاشیه کشکان، ویسیان، معمولان و پلدختر از نظر ضخامت و دانهبندی رسوبات متفاوتتری هستند.
عضو هیئتعلمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به اینکه باید ضخامت و دانهبندی رسوبات مشخص شود تا تصمیم نهایی گرفته شود، افزود: بخش مهمی از رسوبات لای و شن ریز و متوسط بوده که در سطح نیز دارای مقادیری سنگ، سنگریزه درشت و قلوهسنگ هستند.
وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از اراضی حاشیه رودخانهها ضخامت رسوبات کم و با یک شخم مشکل برطرف میشود.
سپهوند گفت: در بعضی اراضی تمامی خاک سطحی در اثر نیروی سیلاب کنده و انتقال داده شده بهطوریکه لایههای زیرین خاک پدیدار شدهاند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان اظهار کرد: باید با در نظر گرفتن خصوصیات افقهای پدیدار شده نسبت به احیای اراضی با شخم و افزایش کود حیوانی و سبز اقدام کرد.
برچسب ها :کشاورزی، لرستان، رسوبات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0