کد خبر : 155093
تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 می 2019 - 16:55
-

زنجان در مسیر بهبود منابع ژنتیکی مولد قرار دارد

زنجان در مسیر بهبود منابع ژنتیکی مولد قرار دارد

به گزارش قائم آنلاین، حسین جعفری در گفت‌وگو ، با اشاره به وجود ۹ نهالستان با مساحت ۵۲ هکتار در سطح استان و تولید سالانه ۸۶۵ هزار اصله انواع نهال، اظهار کرد: استان به عنوان یکی از قطب‌های تولید بذر ارقام گندم و با تولید حدود ۱۹ هزار تن بذور گواهی شده، حائز رتبه برتر

به گزارش قائم آنلاین، حسین جعفری در گفت‌وگو ، با اشاره به وجود ۹ نهالستان با مساحت ۵۲ هکتار در سطح استان و تولید سالانه ۸۶۵ هزار اصله انواع نهال، اظهار کرد: استان به عنوان یکی از قطب‌های تولید بذر ارقام گندم و با تولید حدود ۱۹ هزار تن بذور گواهی شده، حائز رتبه برتر در کشور شده است. همچنین علاوه بر تامین همه پایه‌های بذری در داخل استان، بخش عمده‌ای از بذر مورد نیاز استان توسط بخش خصوصی تولید می‌شود.

این مسئول با اشاره به این‌که استان زنجان در تولید و تامین هسته‌های اولیه بذری ارقام جدید متحمل به کم‌آبی پیشتاز است، ادامه داد: تمرکز بر تولید نهال گواهی شده از برنامه‌های آتی استان است. در همین راستا، اقدامات اولیه در خصوص شناسایی و بررسی قابلیت تولید نهال گواهی و کشت بافتی در استان صورت گرفته است و در حال حاضر دو سایت در شهرستان‌های سلطانیه و ابهر، هر کدام به مساحت ۱۰۰ هکتار، تاییدیه‌های اولیه را اخذ کرده است.

وی با بیان این‌که این دو سایت در مرحله معرفی به بانک جهت اخذ تسهیلات و ایجاد زیرساخت‌های لازم است، افزود: پوشش ۶۵ درصد از مزارع گندم آبی و ۴۵ درصد از مزارع گندم دیم با استفاده از بذور گواهی شده تا سال ۱۴۰۰، از دیگر برنامه‌های آتی استان در راستای بهبود منابع ژنتیکی مولد به شمار می‌رود.

جعفری در ادامه با تاکید بر اتخاذ تمهیدات لازم برای تکمیل زنجیره گوشت قرمز در استان، تصریح کرد: انتقال ژن چندقلوزایی از نژاد برولامرینو به نژاد افشاری با همکاری دانشگاه زنجان و شروع تثبیت ژن چندقلوزایی در ۷۰۰۰ راس از گله‌های مردمی در سال ۹۶، از دیگر مواردی است که نشان می‌دهد حوزه کشاورزی استان زنجان در مسیر بهبود منابع ژنتیکی مولد قرار دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی پارسال با افزایش بره‌زایی و سرعت رشد، کاهش حجم دنبه، بهبود کمی و کیفی پشم و بهبود ضریب تبدیل غذایی در گوسفندهای افشاری مواجه بودیم و زمینه برای استقبال بسیار مناسب پرورش‌دهندگان گوسفند افشاری از طرح تثبیت ژن چندقلوزایی در ۲۲ استان فراهم شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

15 + 7 =