کد خبر : 156032
تاریخ انتشار : دوشنبه 20 می 2019 - 14:20
-

فرهنگی وارداتی ‌که نشاط را از کودکان گرفت

فرهنگی وارداتی ‌که نشاط را از کودکان گرفت

به گزارش قائم آنلاین، مصطفی سعادت طلب در نشست تخصصی «زیست کودکان در آپارتمان» در دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قم، عنوان کرد: در آپارتمان نشینی مساله جدا کردن خانه از زمین و حذف محیط‌های طبیعی و فضاهای باز و کاربردی در آن مطرح شد. عضو هیأت علمی دانشگاه قم افزود: در واقع آپارتمان نشینی،

به گزارش قائم آنلاین، مصطفی سعادت طلب در نشست تخصصی «زیست کودکان در آپارتمان» در دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی قم، عنوان کرد: در آپارتمان نشینی مساله جدا کردن خانه از زمین و حذف محیط‌های طبیعی و فضاهای باز و کاربردی در آن مطرح شد.

عضو هیأت علمی دانشگاه قم افزود: در واقع آپارتمان نشینی، فرهنگی وارداتی و بلایی بود که نشاط و بازی را از کودکانمان گرفت، در این فرهنگ وارداتی، هنوز زندگی خود را بر اساس زیست بوم مان طراحی نکرده ایم از این رو در زندگی‌های آپارتمانی با خلاء ها و مشکلات زیادی مواجه هستیم.

سعادت طلب بیان کرد: ما بدترین مدل را از آپارتمان نشینی طراحی کردیم به طوری که این طراحی‌های نادرست بر روی سیمای شهریمان تأثیر گذاشته و سبک زندگیمان را تغییر داده است.

وی گفت: در گذشته، حیاط بخش مهمی از خانه به شمار می‌رفت و کودکان در فضای باز به بازی و کسب تجربه می‌پرداختند اما زندگی آپارتمان نشینی، این بخش مهم را حذف کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه قم افزود: در سبک و سیاق‌های جدید ساختمان سازی، حیاط رفته رفته حذف شد، از طرفی فضاهای عمومی در آپارتمان نیز جای مناسبی برای بازی‌های کودکانه به شمار نمی‌رود و عمدتاً پارکینگ و فضاهای مشترکی میان همسایگان در بخش فضای عمومی ساخته شد.

وی اظهار کرد: جدا شدن طبیعت از زندگی روزمره در آپارتمان نشینی فرصت‌های کنکاش و جستجو و کشف تجربه را از کودکان گرفت.

سعادت طلب عنوان کرد: در خانه‌های قدیمی، اصلی ترین فضای خانه، حیاط بود امروز فضاهای بسته زیادی در آپارتمان وجود دارد و حتی تراس نیز جز فضای نیمه باز به شمار می‌رود که جای مناسبی برای بازی‌های کودکان نیست.

وی گفت: کودکان نیاز به شادی و نشاط و بازی دارند اما در آپارتمان نشینی آرامش خود را در سکوت کودکان می‌بینیم، در چنین فضاهایی کودکان به صورت گلخانه‌ای رشد می‌کنند و آسیب پذیر می‌شوند.

عضو هیأت علمی دانشگاه قم بیان کرد: امروز فضای مجازی در زندگی آپارتمان نشینی کودکان ما را تهدید می‌کند و آنها را از فضای واقعی دور کرده است.

وی اظهار کرد: خداوند طبیعت را برای رشد و تکامل بشر آفرید و جدایی انسان از طبیعت، فرصت‌های رشد و بالندگی را می‌گیرد.

سعادت طلب عنوان کرد: حتی در نظر گرفتن یک اتاق خواب مجزا برای هر کودک در آپارتمان در فرهنگ ما نبوده است و این فرهنگ وارداتی، موجب شد از کودکان فاصله بگیریم و و آزادی عمل بیشتری در تنهایی و انزوا و غرق شدن در فضاهای غیر واقعی داشته باشند.

وی گفت: در گذشته یک حریم و اندرونی برای کودکان وجود داشت و فرزندان زیر نظر والدین رشد می‌کردند و در فضاهای باز و گسترده به بازی مشغول بودند و تجربیات زیادی از بازی‌های کودکان و هم سن و سالهای خود داشتند؛ اینها نعمت‌های بزرگی بود که کودکان امروزی را از آن محروم کرده‌ایم و آسیب‌های زیادی را به روح و روان کودکان وارد کردیم.

برخی از خانه‌های ویلایی، تفاوت زیادی با آپارتمان ندارد

عضو هیأت علمی دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی هم در این جلسه گفت: با توجه به محدودیت‌ها و گرانی مسکن و کاهش زمین در ساخت و ساز، برخی از خانه‌های ویلایی، تفاوت زیادی با آپارتمان ندارد.

به گزارش ایسنا، مهندس فاضل سجادی عنوان کرد: آپارتمان‌های امروزی، سنخیتی با شرایط اقلیمی، فرهنگی و زیست بوم ما ندارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی افزود: با توجه به محدودیت‌ها و گرانی مسکن و کاهش زمین در ساخت و ساز، برخی از خانه‌های ویلایی، تفاوت زیادی با آپارتمان ندارد.

وی اظهار کرد: آپارتمان‌ها، حیاط را از زندگی روزمره ما حذف کرده اند و در این میان، بیشترین آسیب متوجه کودکان است.

سجادی بیان کرد: آپارتمان‌هایی که به صورت مجتمع ساخته می‌شوند، اگر در آن فضای مناسبی برای بازی کودکان طراحی شود، می‌تواند بخش زیادی از کمبودها را جبران کند.

وی عنوان کرد: طراحی‌های امروز و عناصر معماری که عمدتاً وارداتی است، فضای شاد و محیط بازی را از کودکانمان سلب می‌کند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی گفت: آپارتمان‌ها، فضای با هم بودن و همزیستی با همسایگان را از بین می‌برد و خانواده‌ها را در برابر کودکان بی حوصله می‌کند.

وی افزود: باید در عناصر معماری و ساخت و ساز، سازوکارهای مناسبی برای طراحی محیط‌های بازی برای کودکان در نظر گرفت و به این نیاز مهم توجه داشت.

سجادی اظهار کرد: همه دانش‌ها باید به کمک آپارتمان سازی و معماری بیایند و با طراحی‌ها بر اساس شاخصه‌های زیست بوم، کمبودها و نواقص را از بین ببرند.

وی بیان کرد: بدون پشتوانه‌های قانونی در آپارتمان سازی نمی‌توان فضاهای باز و مناسب برای بازی کودکان و زندگی مناسب آنها طراحی کرد و در این باره تصمیم گیران و سیاست گذاران باید با توجه به تبعات گسترده آپارتمان نشینی، برخی از مؤلفه ها را به شکل قانون دربیاورند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی عنوان کرد: نباید حق بازی و نشاط و شادی و به دست آوردن تجربیات شیرین در کنار هم سن و سالان را از کودکان گرفت و آنها را در انحصار آپارتمان‌های بسته، افسرده و منزوی کرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × دو =