کد خبر : 156255
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 21 می 2019 - 13:40
-

بیماری‌های قلبی و عروقی علت ۴۵ درصد مرگ و میرها در منطقه سیستان

بیماری‌های قلبی و عروقی علت ۴۵ درصد مرگ و میرها در منطقه سیستان

به گزارش قائم آنلاین، دکتر میرزایی در جمع خبرنگاران با اشاره به راه افتادن کمپین سراسری کنترل و پیشگیری از فشار خون در کشور راه اندازی این کمپین را به منظور جلوگیری و کنترل فشار خون بسیار حائز اهمیت دانست. وی افزود: بیماری فشار خون اگر کنترل نشود می‌تواند بار مالی بسیار زیادی را بر

به گزارش قائم آنلاین، دکتر میرزایی در جمع خبرنگاران با اشاره به راه افتادن کمپین سراسری کنترل و پیشگیری از فشار خون در کشور راه اندازی این کمپین را به منظور جلوگیری و کنترل فشار خون بسیار حائز اهمیت دانست.

وی افزود: بیماری فشار خون اگر کنترل نشود می‌تواند بار مالی بسیار زیادی را بر دوش خانواده و همچنین کشور تحمیل کند.

میرزایی بیان کرد: متأسفانه در سال صد هزار نفر به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم در اثر بیماری فشار خون جان خود را از دست می‌دهند که این خود نشان دهنده اهمیت بحث فشارخون و آگاهی بخشیدن به مردم و عموم جامعه درجهت پیشگیری و کنترل این بیماری است.

وی در مورد تعداد مبتلایان به فشارخون در منطقه سیستان افزود: بر طبق آماری که از طریق مراجعات به ثبت رسیده، ۸ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال در منطقه سیستان مبتلا به فشارخون هستند ولی از آنجایی که امکان دارد که خیلی از افراد فشارخون داشته باشند ولی از وجود فشارخون در بدنشان مطلع نباشند نیازاست تا با مراجعه حضوری به مراکز درمانی و ایستگاه‌هایی که در نظر گرفته شده از وضعیت فشار خونشان اطلاع یابند.

وی در ادامه گفت: بیماری فشارخون قابل پیشگیری و کنترل است ولی تاکنون بصورت قطعی درمان نشده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل مهمترین عوامل ایجاد فشار خون را بحث تغذیه و استرس عنوان کرد و افزود: تغذیه یکی از مهمترین عوامل در ایجاد فشار خون و بیماری‌های مرتبط با آن است عامل بعدی استرس می‌باشد که می‌تواند نقشه مهمی در ایجاد این بیماری ایفا کند.

دکتر میرزایی در خصوص تبلیغات گسترده شبکه‌های اجتماعی‌استفاده از نمک دریا و کنترل فشارخون توسط این نمک تصریح کرد: متأسفانه نمک دریا نه تنها هیچ گونه تأثیری در کاهش فشارخون ندارد بلکه براساس تحقیقات صورت گرفته از عوامل ایجاد سرطان معده در افراد نیز شناخته شده است.

وی از مردم خواست تا به تبلیغات مسموم و بدور از واقعیت فضاهای مجازی گوش نکنند و از استفاده از نمک دریا بطور کلی اجتناب نمایند.

وی در ادامه گفت: تغییر در رویه تغذیه افراد، ورزش کردن استفاده بسیار کم از نمک در غذاها می‌تواند در کاهش و پیشگیری از فشارخون افراد بسیار اثربخش باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل گفت: در کمپین کنترل و پیشگیری از فشار خون در منطقه سیستان در مرحله شناسایی ۴۰۱ تیم شامل ۶۶ پزشک عمومی، ۳ پزشک متخصص قلب و داخلی، ۱۴۳ نفر ناظر، ۳۳۷ نفر تیم ثابت حضور دارند که پیش بینی می‌شود ۱۴۷ هزار و ۱۲۵ نفر افراد بالای ۳۰ سال در منطقه مورد غربالگری قرار گیرند.

وی ادامه داد: این کمپین در دو مرحله آموزش، اطلاع رسانی و مرحله غربالگری صورت می‌گیرد که مرحله اول آن از ۲۸ اردیبهشت ۹۸ شروع شده و مرحله دوم از ۱۷ خرداد لغایت ۱۵ تیرماه ۹۸ بطول خواهد انجامید.

وی، ۲۱۴ خانه بهداشت در سطح منطقه سیستان ۱۷ پایگاه سلامت شهری، ۳۷ مرکز خدمات جامعه سلامت روستایی، ۱۳ مرکز خدمات سلامت جامعه شهری و ۴ بیمارستان امیرالمومنین (ع) و امام خمینی (ره) زابل، سیدالشهدا (ع) زهک و شهدای هیرمند را بعنوان پایگاه‌های ثابت در این طرح عنوان کرد و افزود: عموم مردم و شهروندان سیستانی می‌توانند به پایگاه‌های ذکر شده مراجعه یا از طریق درج مشخصات و ثبت فشارخون در سامانه salamat.gov.ir هم آموزش لازم را دیده و هم برای دریافت درمان هدایت شوند.

وی در ادامه گفت: بیماری فشار خون یک بیماری است که باید مورد اهمیت و توجه قرار گیرد.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

4 × 4 =