خرمشهر “از اشغال تا آزادی”
به گزارش قائم آنلاین، عینالله تبریزی از رزمندگان دوران دفاع مقدس در گفتوگو بابیان اینکه خرمشهر در طول تاریخ سه بار اشغال شد بیان کرد: اولین بار در سال ۱۲۱۷ با حمایت انگلیس به دنبال الحاق خرمشهر به دولت عثمانی بودند اما با مقاومت میرزا تقیخان امیرکبیر و درنهایت در عهدنامه ارزمروم سلیمانیه را به
به گزارش قائم آنلاین، عینالله تبریزی از رزمندگان دوران دفاع مقدس در گفتوگو بابیان اینکه خرمشهر در طول تاریخ سه بار اشغال شد بیان کرد: اولین بار در سال ۱۲۱۷ با حمایت انگلیس به دنبال الحاق خرمشهر به دولت عثمانی بودند اما با مقاومت میرزا تقیخان امیرکبیر و درنهایت در عهدنامه ارزمروم سلیمانیه را به عراق دادند و خرمشهر را حفظ کردند، مرحله دوم در جریان جنگ دوم جهانی قوای انگلستان به این بهانه که حضور شماری کارشناس آلمانی در ایران، تهدیدی علیه منافع آنها و مغایر باسیاست بیطرفی ایران است، در بامداد سوم شهریور ۱۳۲۰ شمسی با هجوم به خرمشهر، آن را اشغال کردند و پس از ۴ سال اشغال انگلیسی در عهدنامه پاریس هرات را به انگلیس داده و خرمشهر را پس گرفتند، سومین بار اشغال خرمشهر توسط صدام بود که با مقاومت مردم خرمشهر و رزمندگان دفاع مقدس بدون دادن امتیازی پس گرفته شد که در این سه بار انگلیس استعمار پیر در آن نقش داشت.
وی بیان کرد: شهید جهانآرا پس از سقوط خرمشهر به رزمندگان گفته بود « خرمشهر امروز سقوط کرد اما یقین بدانید یک روز خرمشهر آزاد میشود اما مواظب ایمانتان باشید تا سقوط نکند…»
این رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به مراحل آزادسازی خرمشهر گفت: آزادسازی خرمشهر در چهار مرحله از دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ با عملیات “الی بیتالمقدس” در جبهه جنوب غربی رودخانه کارون با «رمز یا علی ابن ابیطالب (ع)» آغاز و در تاریخ سوم خردادماه با فتح خونینشهر به پایان رسید.
تبریزی اظهار کرد: تیپهای مختلفی برای آزادسازی خرمشهر حضور داشتند و به دلیل کمبود نیرو لشکر نداشتیم و فقط دو لشکر پادگانی ارتش بود، در آن زمان من هم در تیپ ۳۷ بودیم.
وی بابیان اینکه ۳۰ دقیقه بامداد دهم اردیبهشت عملیات آغاز شد گفت: عراقیها فکر میکردند ما از جاده اهواز به خرمشهر که یک جاده آسفالت بود حمله میکنیم ولی ما سختترین مسیر را انتخاب کردیم و با عبور از رودخانه باتلاقی کرخه کور، نیروها از منطقه سرپل گذر کردند و عراقیها ۵ روز بهشدت پاتک میزدند تا این منطقه را از دست نیروهای ما پس بگیرد ولی نتوانستند.
این راوی دوران دفاع مقدس تصریح کرد: در ۱۶ اردیبهشت ساعت ۲۲:۳۰ مرحله دوم عملیات شروع شد و باتدبیر شهید حسن باقری مستقیم به سمت دژ مرزی شلمچه حرکت کردیم و تازه عراقیها متوجه شدند ما در حال دور زدن خرمشهر هستیم. البته ناگفته نماند که بعثیها یک میدان مین به عمق ۵۰۰ متر و به وسعت ۷ کیلومتر را برای ما آماده کرده بودند تا نتوانیم عبور کنیم، اما نیروهای ما در شب تاریک موفق به کشف معبر میشوند و از میدان مین عبور میکنیم.
تبریزی افزود: مرحله سوم عملیات در ۲۱ اردیبهشت ۶۱ آغاز و به سمت جاده شلمچه به خرمشهر حرکت کردیم تا خرمشهر را محاصره کنیم. در این مرحله ۱۹ هزار نیرو نظامی عراقی تا بن دندان مسلح بودند که به دلیل هوشیاری ارتش بعث و تمرکز نیرو در خطوط پدافندیاش، رزمندگان ایرانی توفیق چندانی نیافتند.
وی یادآور شد: در این مرحله کل گردان نصر به فرماندهی شهید قاسم صادقی (از روستای پهناب جویبار) در محاصره نیروهای عراقی بود، در ساعت ۱۰ صبح شهید صادقی و چند تن از نیروها یک نفربر عراقی را به غنیمت میگیرند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس بیان کرد: روز دوم خرداد بود که به دلیل فرارسیدن امتحانات مدرسه، بسیاری از رزمندههای دانشآموز در حال رفتن بودند این در حالی بود که از دهم اردیبهشت تا دوم خرداد ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر از رزمندههای ما مجروح و ۵ هزار و ۴۰۰ نفر شهید شدند و ما با کمبود شدید نیرو مواجه کرد.
تبریزی با اشاره به اینکه مرحله چهار عملیات، دوم خرداد آغاز شد گفت: خرمشهر در این مرحله بهصورت نعلِ اسبی محاصره شد؛ ساعت ۹ صبح روز سوم خرداد کل نیروهای ایرانی در خرمشهر به هزار نفر هم نمیرسید، تیپ نجف به فرماندهی سردار شهید حاج احمد کاظمی با تعدادی از نیروهای خود وارد گمرک خرمشهر و با عراقیها درگیر شد.
وی خاطرنشان کرد: ساعت ۹ و نیم صبح از پلیسراه خرمشهر با بیسیم اعلام کردند که ۱۰۰۰ نفر از نیروهای عراقی خود را تسلیم کردند، ساعت ۱۰ صبح اعلام شد ۷ هزار عراقی تسلیم شدند، ساعت ۱۱ صبح دوباره اعلام شد که ۱۲ هزار نیروی عراقی از سرباز تا فرماندههان ارشد نظامی با فریاد “الدخیل الخمینی” تسلیم نیروهای ما شدند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس بابیان اینکه از ۱۵ هزار اسیری که در عملیات بیتالمقدس گرفته شد، ۱۲ هزار ۵۰۰ نفر آن از درون خرمشهر بود.
تبریزی با اشاره به اینکه برای ما بسیار عجیب بود که چرا نیروهای عراقی با این حجم از تجهیزات اسیر شدند گفت: عراقیها آنقدر تجهیزات و تدارکات در خرمشهر با خود داشتند که میتوانستد یک ماه بیوقفه به ما حمله کردند ولی اینطور تسلیم شدند برای همه ما عجیب بود که از یکی از فرماندهان عراقی سؤال کردیم که چرا تسلیم شدند که گفت « ما چارهای جز تسلیم نداشتیم، هر جا را که نگاه میکردیم نیروهای شما با پرچم (لاالهالاالله الا الله) و با تکبیر به سمت ما هجوم میآوردند.»
وی اظهار کرد: وقتی پیام حضرت امام(ره) را از اخبار شنیدم که فرمودند ” رزمندگان اسلام خرمشهر را خدا آزاد کرد» ما این امداد الهی را درک کردیم.
این رزمنده دوران دفاع مقدس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند ما خرمشهرها در پیش داریم که تحریمهای اقتصادی دولتمردان احمق آمریکا یکی از این خرمشهرها است که باید از آن عبور کنیم که باایمان و توکل به خدا عبور خواهیم کرد.
تبریزی بابیان اینکه آمریکا در مسیر اضمحلال و استفاده از گزینههای روی میز یک دروغ بزرگ است اظهار کرد: آمریکا تمام گزینههای خود را علیه ایران بهکاربرده است و دیگر قادر به مقابله با جمهوری اسلامی ایران نیست و در مسیر نابودی قرار دارد.
برچسب ها :فرمانده،دفاع مقدس،رزمندگان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0