سالروز آغاز عملیات «نصر ۲»
به گزارش قائم آنلاین، اهمیت و جایگاه این عملیات از این جهت قابل بررسی است که طبق گزارش مدیریت و پژوهش و تحقیقات نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی؛ «ارتفاعات میمک چون دید و تیر و کنترل عمیق را روی زمینهای اطراف و در داخل خاک عراق و خصوصاً روی محور ارتباطی مندلی زرباتیه و بدره
به گزارش قائم آنلاین، اهمیت و جایگاه این عملیات از این جهت قابل بررسی است که طبق گزارش مدیریت و پژوهش و تحقیقات نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی؛ «ارتفاعات میمک چون دید و تیر و کنترل عمیق را روی زمینهای اطراف و در داخل خاک عراق و خصوصاً روی محور ارتباطی مندلی زرباتیه و بدره ارائه میدهد، از نظر نظامی بسیار حساس و دارای اهمیت میباشد، از طرف دیگر به لحاظ سوابق تاریخی از قدیمالایام یکی از موارد اختلاف بین دو کشور را به وجود آورده، لذا تصرف و اشغال آن یکی از اهداف اولیه و مهم عراق بوده است.
در دست داشتن این بخش از ارتفاعات میمک سبب میشود که اولاً، دشمن دید نسبی روی مواضع نیروهای خودی داشته باشد و بالعکس از دید و کنترل کامل نیروهای خودی روی جادههای نظامی غربی شرقی منتهی به خطالرأس میمک ممانعت به عمل آورد و ثانیاً، این منطقه را بهعنوان یک مبدأ و مبنای اساسی عملیات آتی خود برای تصرف کامل و مجدد میمک مورداستفاده احتمالی قرار دهد.»
این عملیات تا ساعت ۸ صبح همان روز ادامه پیدا کرد و نیروهای خودی ضمن تصرف ارتفاعات مرزی «نی خزر»، این پایگاه را زیر دید خود قرار دادند.
نکته قابل توجه در این عملیات این است که از طرف منابع بغداد مطلبی درباره این عملیات اعلام نشد. در بیانیه نظامی که در تهران صادر شد، گفته میشد که اراضی به تصرف درآمده ۲۰ کیلومترمربع وسعت دارد. نیروهای عراقی پنج ضد حمله انجام دادند اما تمام این حملات با وارد شدن تلفات سنگین بر دشمن، دفع شدند. بنا بر گزارش ایرنا نیروهای ایران در ناحیه میمک نزدیک منطقه ایلام دست به حمله زدند و نیروهای عراقی را غافلگیر نموده و ضربات سنگینی بر آنها وارد کردند.
عملیات نصر ۲ و تصرف ارتفاعات مرزی «نی خزر»، آنچنان حائز اهمیت بود که «یونایتدپرس» درباره این عملیات گزارش داد: «نیروهای ایران حمله جدیدی علیه عراق در بخش مرکزی جبهه جنگ انجام دادند و ۸۰۰ تن از نیروهای عراقی را کشته یا زخمی کردند و سه موضع واقع در ارتفاعات را به تصرف درآوردند.»
همچنین در آن زمان خبرگزاری ایرنا اعلام کرد عملیات نصر ۲ به تلافی حمله هوایی روز سهشنبه (دوازدهم خرداد ۱۳۶۶) عراق نزدیک سردشت در شمال غرب ایران انجام گرفت که در جریان آن شش نفر کشته شدند.
مطلب فوق برگرفته از کتاب روزشمار جلد ۴۹- تصویب قطعنامه ۵۹۸ زمینههای سیاسی و نظامی است که در انتشارات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسیده است.
برچسب ها :یگان،ارتش ،جمهوری اسلامی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0