کد خبر : 160583
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 ژوئن 2019 - 9:55
-

توسعه زیرساخت‌های بقاع متبرکه، آری یا نه؟

توسعه زیرساخت‌های بقاع متبرکه، آری یا نه؟

به گزارش قائم آنلاین، بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی هر شهر و دیار تبدیل شده و از این دریچه برای مقابله با هجمه فرهنگی دشمنان که در قالب جنگ‌ نرم قصد کمرنگ کردن ارزش‌های دینی در زندگی جوانان و نوجوانان را دارند، یاری جست و برای تحقق این مهم علاوه بر انجام کارهای فرهنگی

به گزارش قائم آنلاین، بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی هر شهر و دیار تبدیل شده و از این دریچه برای مقابله با هجمه فرهنگی دشمنان که در قالب جنگ‌ نرم قصد کمرنگ کردن ارزش‌های دینی در زندگی جوانان و نوجوانان را دارند، یاری جست و برای تحقق این مهم علاوه بر انجام کارهای فرهنگی باید خوراک و محتوای فرهنگی نیز تولید شود.

بقاع متبرکه استان زنجان نیز از این امر مستثنی نبوده و قصد دارد تا با توسعه زیرساخت‌های لازم این مهم را تحقق بخشد که در این راه با چالش جدی مواجه شده است.

معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان با اشاره به اینکه توسعه فعالیت‌های فرهنگی در بقاع متبرکه نیازمند توسعه زیربنایی این اماکن مقدسه است، گفت: متاسفانه ساختار امامزادگان استان زنجان به نحوی است که فضای کافی برای توسعه فعالیت‌های فرهنگی موجود نبوده و به همین دلیل امکان توسعه فعالیت‌های فرهنگی در این اماکن متبرکه میسر نیست.

حجت‌الاسلام سیدموسی موسوی با بیان اینکه برخی از امامزادگان استان به دلیل قدمت تاریخی که دارد تحت نظر اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان است، افزود: به همین دلیل توسعه زیرساخت‌های این اماکن متبرکه با چالش جدی روبه‌رو شده و این موضوع به بن‌بست خورده است؛ این در حالی است که با توجه به مطالبه افکار عمومی این موضوع به یکی از دغدغه‌های مهم این مرکز تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان در خصوص مرمت بقاع متبرکه حساسیتی نداشته اما در مورد بازسازی این اماکن مقدسه که از قدمت تاریخی برخوردار است، نگاه ویژه‌ای داشته و همین موضوع موجب ایجاد چالش میان این دو ارگان شده است.

معاون فرهنگی اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان زنجان گفت: دیدگاه اداره‌کل اوقاف استان در خصوص بازسازی بقاع متبرکه بر این امر استوار است که بنای جدید به بنای اصلی افزوده شده و مجموعه‌ای یکپارچه و یکدست حاصل شود؛ این در حالی است که اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان خلاف این نظر را داشته و بر این باور است که مجموعه جدید باید با رعایت حد فاصل از بنای قدیمی ساخته شده و به بنای قبلی الحاق نشود.

موسوی گفت: در راستای تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی استان می‌بایست به توسعه این اماکن مقدسه توجه ویژه مبذول داشت و روند بازسازی را سرعت بخشید؛ چراکه توسعه فعالیت‌های فرهنگی در این اماکن بدون توجه به زیرساخت‌ها امری غیرممکن بوده و در ظاهر امر با شکست مواجه می‌شود.

پیگیری خبرنگار ایسنا (منطقه زنجان)، از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان در این خصوص زوایای دیگری از این چالش را آشکار کرده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی استان زنجان با بیان اینکه تجربه نشان داده است که مداخلات غیراصولی در بناهایی که به‌صورت بقاع متبرکه موجود است، هویت تاریخی بنا را به کلی از بین برده و یا مخدوش می‌کند، گفت: یکی از جلوه‌های ایرانی – اسلامی بناهای تاریخی را می‌توان در بقاع متبرکه جست‌وجو کرد. در طول تاریخ بشری بقاع متبرکه الحاقاتی داشته‌ که مسجد جامع اصفهان یکی از این نمونه‌های موفق بوده و هوشمندانه بازسازی شده است.

یحیی رحمتی خاطرنشان کرد: الحاقات بقاع متبرکه که از قدمت تاریخی برخوردار هستند باید در عین ایجاد فضای یک‌دست هویت شناسنامه دوره خویش را حفظ کند؛ چراکه مخدوش شدن یک اثر تاریخی موجب می‌شود که در قضاوت نسل‌های آینده این کج‌سلیقگی محکوم شده و بدون تردید هیچ‌گاه این قصور را بر ما نبخشایند.

وی با بیان اینکه میراث‌ فرهنگی استان تاکید بر بهره‌مندی از علم و تخصص در الحاقات بقاع متبرکه دارد، عنوان‌ کرد: در بازسازی بنا نمی‌توان هر بنایی را به بنای اصلی الحاق کرد؛ چراکه در این صورت هویت تاریخی اثر مخدوش شده و هیچ سنخیتی با فضا، بنا و کارکرد آن مجموعه نخواهد داشت.

این مسئول یادآور شد: در حال حاضر کارگروهی تشکیل شده و طرح اولیه نیز برای بازسازی بنای بقاع متبرکه ارائه شده است که پس از بررسی‌های لازم توسط افراد حاذق و زبده در این زمینه به تصویب نهایی خواهد رسید.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × 4 =