کد خبر : 160690
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 ژوئن 2019 - 16:15
-

رهاسازی بیش از ٣٥ میلیون مترمکعب آب برای کشت برنج در فارس

رهاسازی بیش از ٣٥ میلیون مترمکعب آب برای کشت برنج در فارس

به گزارش قائم آنلاین، عنایت‌الله رحیمی یکشنبه ١٩ خرداد در شورای حفاظت از منابع آب استان با اشاره به تصویب رهاسازی ٣٥ تا ٤٠ میلیون مترمکعب آب از سد ملاصدرا در این جلسه برای کشت برنج در وسعت پنج هزار هکتاری، بر کاهش سطح زیرکشت برنج در استان طبق مصوبه هیئت وزیران تاکید کرد .

به گزارش قائم آنلاین، عنایت‌الله رحیمی یکشنبه ١٩ خرداد در شورای حفاظت از منابع آب استان با اشاره به تصویب رهاسازی ٣٥ تا ٤٠ میلیون مترمکعب آب از سد ملاصدرا در این جلسه برای کشت برنج در وسعت پنج هزار هکتاری، بر کاهش سطح زیرکشت برنج در استان طبق مصوبه هیئت وزیران تاکید کرد .

وی خواستار صرفه جویی در استفاده از آب، پرداخت حق آبه‌ها و نظارت سازمان آب منطقه‌ای بر میزان برداشت‌ها شد و تاکید کرد که سطح زیرکشت برنج در استان با بخشنامه دولت تطبیق داده شود؛ تمایل داریم که فارس در رعایت قانون اول باشد .

استاندار فارس همچنین با بیان اینکه حق آبه کشاورزان بر اساس زمین ثابت است، تاکید کرد که به همین میزان به کشاورزان بالادست سد درودزن و ملاصدرا هم اختصاص داده شود .

رحیمی از تشکل‌های کشاورزی خواست تا ضمن مطالبه گری حقوق کشاورزان، قانونمداری بین آنها را هم ترویج کنند.

وی همچنین تاکید کرد که بدون مشارکت مردم و حضور جدی کشاورزان، بستن چاههای غیرمجاز امکان پذیر نیست و برخوردهای قهری هم جواب لازم را نمی‌دهد .

استاندار فارس خواستار اعمال قانون و ایجاد محدودیت برای برداشت زیاد از حد اعلام شده آب از چاه‌ها و اجرای سیاست‌های اعلامی دستگاههای حاکمیتی به ویژه در دشت‌ها شد.

رحیمی همچنین برداشت آب از چاههای غیرمجاز را تخطی از قانون و تجاوز به حقوق عمومی دانست و گفت: مقامات قضایی پیگیری و دستور لازم برای برخورد با متخلفین را دنبال خواهند کرد .

وی همچنین از آمادگی صنایع الکترونیک استان فارس برای ساخت هر تعداد کنتور حجمی و هوشمند خبر داد و گفت: اینکه این امر به مرکز انتقال داده شود و از آنها کنتور خریداری شود، نشان از عدم استفاده از توانمندی علمی بومی استان است .

قاضی احمد رحمانیان، معاون دادگستری استان فارس نیز در ادامه این جلسه به مصوبه هیئت وزیران در خصوص محدودیت و ممنوعیت کشت برنج اشاره با طرح سوالی مبنی بر اینکه تا چه میزان این مصوبه در اراضی فارس اجرا شده و تاکنون چه تعداد کنتور حجمی نصب شده؟ گفت: باید مشخص شود که تا چه زمانی طول می‌کشد که کنتورها نصب و به اتمام برسد .

وی به وضعیت سد درودزن هم اشاره و با بیان اینکه مالکیت اراضی قابل توجهی از اطراف این سد مربوطه به دولت و سازمان آب منطقه‌ای استان است اما در تصرف کشاورزان است و برنج کشت می‌کنند، گفت: حدود یکهزار حلقه چاه در این محدوده مستقر است .

رحمانیان پیشنهاد کرد که اراضی متعلق به دولت در این محدوده کانال کشی شود .

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس به پرونده‌های قضایی مربوط به پلمب چاههای غیرمجاز در استان هم اشاره و در این خصوص عنوان کرد: بخشی از این پرونده‌ها سال‌هاست که در بایگانی‌ها خاک می‌خورند .

رحمانیان همچنین خواستار تعیین تکلیف چاههای غیرمجاز در سال جاری شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز در این جلسه به مصوبه هیات وزیران در محدودیت کشت برنج اشاره و با بیان کرد: این مصوبه برای کشاورزی که بتواند بر روی سطح هفت هکتاری، با خشکه کاری و آبیاری قطره‌ای برنج کشت کند، قابل اجراست .

محمدمهدی قاسمی با تصریح بر اینکه از کشت ٤٦ هزار هکتاری برنج به ٢٠ هزار هکتار رسیده‌ایم که در سال‌های آینده باید به صفر یا کمترین میران ممکن برسد، قیمت برنج را از جاذبه‌هایی دانست که کشاورز را ترغیب به کشت می‌کند و تاکید کرد که باید کمک کرد تا مصوبه دولت برای کشت برنج جز در استان‌‌های گیلان و مازندران در دیگر استان‌ها متوقف شود.

محدودیت و ممنوعیت کشت برنج براساس مصوبه هیئت دولت و بررسی حجم آب مفید و پایدار سد ملاصدرا از جمله دستور کارهای این جلسه بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج + شانزده =