آیا جنگلهای ارسباران از آفت برگخوار دم قهو های بلوط در امان هستند؟
به گزارش قائم آنلاین، رستم صادقی در گفتوگو ، با بیان اینکه آفت برگخوار دم قهوهای بلوط از آفات رایج در جنگلهای ارسباران است، گفت: این آفت در اغلب درختان جنگلی تنک استان که درختان ضعیف و آسیب پذیر هستند، گسترش دارد و اغلب از درختان بلوط تغذیه میکند، اداره کل منابع طبیعی استان در
به گزارش قائم آنلاین، رستم صادقی در گفتوگو ، با بیان اینکه آفت برگخوار دم قهوهای بلوط از آفات رایج در جنگلهای ارسباران است، گفت: این آفت در اغلب درختان جنگلی تنک استان که درختان ضعیف و آسیب پذیر هستند، گسترش دارد و اغلب از درختان بلوط تغذیه میکند، اداره کل منابع طبیعی استان در صورت لزوم نسبت به اعمال روشهای کنترلی مناسب و عمدتاً غیر شیمیایی اقدام میکند.
وی با بیان اینکه پروانه آفت برگخوار بلوط، شب پرواز بوده و طی سالیان زیادی در جنگلهای ارسباران حضور دارد، گفت: این نوع پروانه با نوسان جمعیتی خود در برخی مواقع به حالت طغیانی در میآید لذا اداره کل منابع طبیعی استان همواره جمعیت این آفت را پایش کرده و تراکم جمعیت آن را رصد میکند.
وی اظهار کرد: رویکرد اداره کل در سنوات گذشته با اجتناب از روشهای تهاجمی بر استفاده از روشهای سازگار با مدیریت پایدار طبیعت تاکید داشته است.
صادقی گفت: دشمنان طبیعی فراوانی در ارسباران برای این آفت وجود دارد که این عامل باعث شده در اکثر مواقع جمعیت آفت در تعادل باشد ولی در صورت بروز طغیان با روشی که برای اولین بار در سالهای گذشته در این استان بهکار گرفته شد، اقدام به جمع آوری دستی لانههای زمستانی آفت میشود.
وی ادامه داد: در سال گذشته عملیات کنترلی در حدود هفت هزار هکتار از جنگلهای استان انجام شد و در سال جاری نیز کانونهای آلوده مشخص شده و در زمان مناسب نسبت به جمع آوری لانههای زمستان گذرانی اقدام خواهد شد.
صادقی در خصوص «خانم قشنگها»، پروانههای خوش رنگی که اخیراً در اکثر مناطق استان به وفور روزها در حال پرواز دیده میشوند، گفت: این پروانهها با آفت برگخوار دم قهوهای بلوط متفاوت هستند؛ چرا که این پروانههای زیبا که با مساعدتر شدن شرایط اقلیمی امسال بیشتر به چشم میخورند، برای درختان جنگلی آفت محسوب نمیشوند و فقط روزها پرواز میکنند و هیچ گونه نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
وی با تاکید بر اهمیت نگاه علمی به اقدامات گیاه پزشکی، گفت: با حضور متخصصان و صاحب نظران مختلف از دانشگاه – مرکز تحقیقات و سایر نهادهای مرتبط، کارگروه تخصصی گیاه پزشکی در اداره کل منابع طبیعی استان تشکیل شده و تصمیمات لازم در خصوص هر یک از آفت ارسباران با نظر این کارگروه عملیاتی میشود، در خصوص آفت برگخوار بلوط نیز همین مرحله اجرایی میشود.
بر اساس این گزارش؛ اخیراً برخی از علاقمندان به محیط زیست از احتمال آسیب به جنگلهای ارسباران توسط آفت برگخوار دم قهو های بلوط خبر داده بودند.
برچسب ها :آبخیزداری، دغدغه،آذربایجان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0