از فشار برای تغییر کاربری بخش کشاورزی تا اشتعالآفرینی ۴ هزار نفر با گل و گیاه
به گزارش قائم آنلاین، احمد صادقی در گفتوگو ، اظهار کرد: ۲۷ خرداد ماه سال ۱۳۵۸ به دستور امام راحل جهاد سازندگی شکل گرفت که بیشترین فعالیت را در زمینههای عمرانی برای مناطق محروم مانند ایجاد خط لوله آب، احداث راه، پل، توجه به مسائل بهداشتی و برق داشت که باید از آن اقدامات به
به گزارش قائم آنلاین، احمد صادقی در گفتوگو ، اظهار کرد: ۲۷ خرداد ماه سال ۱۳۵۸ به دستور امام راحل جهاد سازندگی شکل گرفت که بیشترین فعالیت را در زمینههای عمرانی برای مناطق محروم مانند ایجاد خط لوله آب، احداث راه، پل، توجه به مسائل بهداشتی و برق داشت که باید از آن اقدامات به نیکی یاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: این نهاد مقدس پس از چندسال و در سال ۱۳۶۲ با مصوبه مجلس شورای اسلامی به وزارت جهاد سازندگی ادامه فعالیت داد و در زمان دفاع مقدس این نهاد توانست اقدامات خوبی را در زمینه پشتیبانی، سنگرسازی، مسائل فنی و احداث پل را انجام دهد که امام راحل به نیروهای جهادی لقب سنگرسازان بیسنگر را داده بودند.
مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد تصریح کرد: پس از اتمام جنگ و در سال ۱۳۷۹ دو وزارتخانه جهاد سازندگی و کشاورزی با ادغام به وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شدند که البته نگاه، روحیه و انگیزه مانند قبل است.
تامین ۱۰ درصد برنج مازندران از محمودآباد
صادقی با اشاره به اینکه تمرکز جهادکشاورزی بر روی مسائل فنی و کشاورزی است، یادآور شد: مدیریت جهاد کشاورزی محمودآباد همسو با وزارت و سازمان جهاد کشاورزی مازندران در زمینه فنی، کشاورزی، زیربنایی، مکانیزاسیون، آببندانها، گل و گیاه و اراضی در حال فعالیت است.
وی افزود: شهرستان محمودآباد دارای ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی شالیزاری و دو هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی باغی است که از مجموع کشت اول و دوم حدود ۱۰۰ هزار تن شلتوک برداشت میشود و این مقدار به اندازه ۱۰ درصد تولید استان است.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه این شهرستان دارای ۸۴ کارخانه شالیکوبی است گفت: تلاشهای خوبی صورت گرفته تا کارخانههای شالیکوبی مورد اصلاح ساختار واقع شوند تا از کاهش تبدیل شالی به برنج جلوگیری بهعمل آید.
صادقی خاطرنشان کرد: تا سال ۹۵ حدود دو هزار هکتار از اراضی شالیزاری محمودآباد تجهیز و نوسازی شدند اما از سال ۹۵ تاکنون ۶۵۰ هکتار از اراضی شالیزاری در روستاهای خوردونکلا، زنگیکلا هرازپی، بائوده علیا و ارمککلا تجهیز و نوسازی صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: به دنبال این هستیم تا طرح تجهیز و نوسازی سه روستای معلمکلا، ملاکلا و بائوده سفلی در سال ۹۸ انجام گیرد.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه لایروبی آببندانها تصریح کرد: حدود ۸۸ قطعه آببندان در محمودآباد به مساحت هزار و ۳۰۰ هکتار موجود است که به میزان ۱۰ درصد آببندانهای استان را در بر میگیرد.
صادقی با بیان اینکه طبق برنامه تمامی آببندانهای سه استان شمالی باید در طول سه سال لایروبی شود یادآور شد: لایروبی آببندانها از سال گذشته در دو روستای خشت سر و خوردونکلا انجام شد و در حال برنامهریزی هستیم تا دیگر آببندانهای محمودآباد تا پایان سال جاری لایروبی شوند.
این مسئول ادامه داد: اعتبارات خوبی برای آبیاری تحت فشار جذب شد که این اعتبار موجب آبیاری پنج هکتار از باغات شد.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از چاههای کشاورزی در حال حاضر از سوختهای فسیلی استفاده میکنند گفت: یکی از اقدامات زیربنایی در زمینه کشاورزی سوق دادن کشاورزان برای استفاده از انرژیهای پاک است که به همین منظور در سه سال اخیر حدود ۱۵ حلقه از چاههای کشاورزی در محمودآباد با استفاده از اعتبارات دولتی تجهیز و برق دار شدند.
کشت مکانیزاسیون راهکار کاهش هزینه و افزایش بهرهوری
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی را کاهش هزینه تولید اعلام کرد و عنوان داشت: راهکار کاهش هزینه تولید توسعه مکانیزاسیون است و در این شهرستان حدود ۹۵ درصد برداشت به صورت مکانیزه انجام میگیرد، اما در کاشت مکانیزه همچنان مشکل وجود دارد و کشاورزان به این باور نرسیدند که کشت مکانیزه میتواند در افزایش بهرهوری و کاهش هزینه موثر باشد.
صادقی تاکید کرد: با برگزاری کلاسهای توجیهی تا حدودی توانستیم نسبت به کشت مکانیزاسیون تغییر باور ایجاد کنیم و برخی از کشاورزان هم در کشت اول و هم در کشت دوم با دستگاههای نشاکار انجام میدهند که حتی بهعنوان کشاورز ملی معرفی شده و درحالی که در سال ۹۵ تعداد ۴۵ دستگاههای نشاکار وجود داشت اما درحال حاضر ۱۵۰ دستگاه به ناوگان مکانیزاسیون شهرستان اضافه شده است.
وی افزود: برای ترویج کشاورزی مکانیزه، اعتباری بالغ بر هشت میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در سال گذشته برای شهرستان اختصاص پیدا کرده و در مدت سه سال گذشته نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که حدود ۳۰ درصد از یارانه برخوردار است و استقبال خوبی در زمینه خرید کمباین، تیلر، موتور پمپها صورت گرفته است.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد یادآور شد: نخستین کشت مکانیزه کشور در سال ۹۶ با حضور وزیر جهاد کشاورزی و همچنین نخستین برداشت مکانیزه در سال گذشته با حضور استاندار در محمودآباد انجام شد.
اشتغالآفرینی چهار هزار نفری در زمینه گل و گیاه
صادقی پرورش گل و گیاه را از دیگر ظرفیتهای بخش کشاورزی محمودآباد برشمرد و اظهار کرد: در این شهرستان حدود ۶۵۰ بهرهبردار در زمینه گل و گیاه فعالیت میکنند که موجب اشتغالآفرینی برای چهار هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم شده است.
وی خاطرنشان کرد: سطح گل و گیاه شهرستان از فضای باز و سرپوشیده حدود ۸۰ هکتار است که در بخش گلهای شاخه بریده رتبه نخست و فضای ساختمانی رتبه سوم استان را دارا هستیم.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد تصریح کرد: برای اینکه ظرفیت گل و گیاه محمودآباد معرفی شود برگزاری جشنواره و نمایشگاه سالانه در دستور کار قرار گرفت.
این مسئول یادآور شد: هماکنون سه سال از عمر برگزاری این نمایشگاهها گذشته است و درحالی که در سال ابتدایی این نمایشگاه فقط ۳۰ درصد افراد بومی شرکت داشتند اما در سال گذشته که سومین سال بود بیش از ۷۰ درصد غرفهداران بومی بودند.
صادقی از برگزاری چهارمین دوره این نمایشگاه در سال جاری خبر داد و گفت: امسال که چهارمین سال برگزاری این نماشگاه خواهد بود با محوریت تعاونی گل و گیاه و به ریاست فرماندار و به احتمال زیاد در مهرماه برگزار میشود.
تزریق حدود ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه بخش کشاورزی و اشتغال
این مسئول یادآور شد: اعتباری که برای اشتغال روستایی از سوی سامانه کارا برای محمودآباد درنظر گرفته شد مبلغ دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود اما با تلاش فرماندار و همکاران مبلغ هفت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از این موضوع برای شهرستان جذب شد که بخشی از آن سرمایه درگردش و بخش دیگر ایجادی بوده است.
وی اظهار کرد: از صندوق توسعه ملی در سه سال اخیر مبلغ سه میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات به شهرستان اختصاص پیدا کرده که در بخش کشاورزی توزیع شده است.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد خاطرنشان کرد: در بخش مشاغل خانگی مبلغ ۶۸۰ میلیون تومان در سال گذشته و همچنین از محل کارآفرین و امید مبلغ یک میلیارد و یکصد میلیون تومان و از محل بسته رونق تولید که همان بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید است مبلغ ۱۶٫۸ میلیارد تومان در سه سال گذشته اختصاص پیدا کرد.
صادقی تصریح کرد: حدود ۶۵۰ نفر در سه سال گذشته اشتغال آفرینی ایجاد شد که از محل همین تسهیلات بوده است.
سموم کشاورزی علت اصلی بیماریها در مازندران
وی با اشاره به اینکه یکی از علتهای اصلی بیماریها در مازندران مصرف سموم زیاد در محصولات کشاورزی است گفت: تمام تلاش وزارت جهادکشاورزی، سازمان و ادارات کاهش مصرف سموم است و در این خصوص اجرایی کردن طرح بیولوژیک و استفاده از زنبور تریکوگراما در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد یادآور شد: مصرف بهینه کود از اقدامات دیگری است که با برگزاری کلاس های آموزشی درحال انجام است چراکه مصرف کود زیاد به غیر از ایجاد بیماریهای مختلف موجب به هم خوردن ساختار خاک میشود.
صادقی با بیان اینکه کلاسهای مختلفی در زمینه دهکده الگویی از سوی جهادکشاورزی برای کشاورزان برگزار میشود افزود: آفت و بیماریها، نیاز کودی، امور اراضی، حفظ کاربری زمین، دام و طیور، تجهیز و نوسازی زمین و گل و گیاه از جمله کلاسهایی است که در طول سال برای نیازمندیهای یک روستا برگزار میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان امسال ۴۴۳ کلاس برای روستائیان برگزار شد اظهار کرد: علاوه بر این کلاسها سایتهای الگوی برنج فقط در زمینه برنج با حضور در مزرعه برای کشاورزان آموزش گذاشته میشود.
وی درخصوص تشکبل صندوق خرد زنان روستایی تصریح کرد: درحال حاضر سه صندوق در روستاهای زردآب و خوردونکلا تشکیل شده و همچنین باتوجه به صندوق های تشکیل شده از قبل هماکنون ۳۰ صندوق خرد زنان روستایی در محمودآباد موجود است که با تزریق مبلغی در ابتدا از سوی جهاد کشاورزی و در ادامه پس انداز بانوان در زمینههای صنایع تبدیلی و تکمیلی سرمایهگذاری و هزینه میشود.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد یادآور شد: در سال گذشته از این شهرستان دو تولید کنننده جوجه یک روزه و برنج طارم محلی نمونه ملی و همچنین هشت تولیدکننده به عنوان نمونه استانی معرفی شدند.
اختصاص ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای کمک به سیلزدگان
صادقی اظهار کرد: بیمه محصولات کشاورزی یکی از سیاستهای حمایتی دولت از کشاورزان است که امسال تاکنون سه هزار از اراضی برنج کاری بیمه شدند و در حادثه سیل امسال ۳۰ کشاورز بیمه شده خسارت خود را دریافت کردند و مابقی در قالب سامانه سجاد با هماهنگی فرمانداری و مسئولان روستایی شناسایی صورت گرفت تا کمکهای بلاعوض به کشاورزان پرداخت شود.
وی با بیان اینکه ۵۰ درصد از خزانههای برنج محمودآباد از سیل اسفندماه خسارت دیدهاند، خاطرنشان کرد: حدود ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار برای این موضوع تخصیص داده شد و برای هر هکتار مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت میشود.
تغییرکاربری غیرقانونی برخورد را به دنبال دارد
این مسئول تصریح کرد: باتوجه به اینکه محمودآباد یکی از شهرستانهای ساحلی مازندران و از نعمتهای خدادادی دریا، ساحل، دشت و جنگل برخوردار است و همچنین یکی از نزدیکترین شهرها به پایتخت به حساب میآید، مورد هجمه و فشار برای تغییر کاربری در بخش کشاورزی زیاد است که با تیم گشت و رصد هشدارهای لازم داده میشود که درصورت عدم توجه به هشدارها با متخلفین از سوی دستگاه قضایی برخورد میشود.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد تاکید کرد: به خاطر بافت کشاورزی این شهرستان و توجه به بحث خودکفایی برنج نسبت به تغییر کاربری حساسیت لازم وجود دارد که باید از مبادی قانونی عبور کرده و هرگونه تغییر کاربری منوط به داشتن مجوز است.
صادقی اذعان داشت: محمودآباد دارای ۶۲ مرغداری است که ۱۰ هزار تن گوشت آماده به طبخ تولید و روانه بازار میکند که نهادههای این مرغداریها توسط تعاونی مرغداران با هماهنگی تعاونی استان و حمایت معاونت امور دام استان تامین میشوند.
وی افزود: حدود ۴۴ هزار راس دام سبک و سنگین در محمودآباد نگهداری میشود که از بسته رونق و تولید به این دامداران تسهیلات پرداخت میشود.
مدیرجهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه هیچ مشکلی در زمینه کود و سموم کشاورزی در این شهرستان وجود ندارد اظهار کرد: بیشتر از سهمیه شهرستان نسبت به توزیع کود از سوی هشت کارگزار برای کشاورزان اقدام شده و اگر مشکلی هم بوده بیشتر در زمینه عدم مراجعه کشاورزان و مشکلاتی از این موارد است.
وجود هفت هزار حلقه چاه غیرمجاز در محمودآباد
صادقی از وجود هفت هزار چاه غیرمجاز در محمودآباد خبر داد و خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر و به علت احتمال خشک شدن سفرههای زیرزمینی، امور آب نسبت به برداشت آب از چاه های غیرمجاز جلوگیری بهعمل آورده و همین امر موجب شده تا چاه های غیرمجاز را تایید نکند و شرکت پخش فراوردههای نفتی به دلیل عدم تایید امور آب برای کشاورزانی که دارای چاههای غیرمجاز هستند سوخت اختصاص نمیدهد.
وی بر لزوم همکاری امور آب نسبت به مجوزدار کردن چاههای کشاورزی تاکید کرد و گفت: درحال حاضر امور آب فقط به چاههایی که قبل از سال ۸۵ حفر شده باشند مجوز میدهد و تاکنون هزار و یکصد حلقه چاه در محمودآباد از سوی امور آب شناسایی و تایید شدند که ۵۰۰ فقره پروانه صادر شده است.
برچسب ها :جهاد کشاورزی، برنج،محمودآباد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0