کد خبر : 162917
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 18 ژوئن 2019 - 9:45
-

برداشت برنج در حال نزدیک شدن و کود در راه مانده

برداشت برنج در حال نزدیک شدن و کود در راه مانده

به گزارش قائم آنلاین، میاندورود شهرستانی است که بیش از ۸۵ درصد مردم آن کشاورز هستند و قطعا آن ۱۵ درصد باقیمانده هم با کشاورزی و کشاورزان ارتباط مستقیمی دارند و می‌توان گفت که کشاورزی جزو جدا نشدنی و منبع اصلی درآمد مردم میاندورود است اما در چند سال گذشته اتفاقاتی نظیر خشکسالی و سیل

به گزارش قائم آنلاین، میاندورود شهرستانی است که بیش از ۸۵ درصد مردم آن کشاورز هستند و قطعا آن ۱۵ درصد باقیمانده هم با کشاورزی و کشاورزان ارتباط مستقیمی دارند و می‌توان گفت که کشاورزی جزو جدا نشدنی و منبع اصلی درآمد مردم میاندورود است اما در چند سال گذشته اتفاقاتی نظیر خشکسالی و سیل باعث خسارت به کشاورزان شده است.

فصل بهار که زمان شروع کشاورزی در سال جدید است همچنین بیش از هشت هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی میاندورود به کشت برنج اختصاص دارد از همین رو مردم در این فصل نیاز مبرم به کود برای کار کشاورزی دارند.

امسال متاسفانه کشاورزان از کمبود کود گلایه داشتند و باعث شد که برای تهیه کود به تکاپو بیفتند و به بازار آزاد روی بیاورند و یا گاها زمان زدن کود را به تعویق بیاندازند تا شاید بتوانند کود گیر بیاورند و قطعا این کار باعث می‌شود محصول مورد نظر برداشت نشود چون باید کود را در زمانی مشخص زد.

زمان استفاده از کود در حال اتمام است

محمد بالویی نایب رئیس نظام صنفی کشاورزی میاندورود در گفت‌وگو با خبرنگار ما، اظهار کرد: کشور ایران به‌دلیل داشتن پتروشیمی در داشتن کود اوره مشکلی ندارد و حتی در این زمینه صادرات هم دارد اما در روزهایی که زمان اوج مصرف کود اوره است به اندازه کافی وجود ندارد.

بالویی بیان کرد: الان زمان رویش برنج است و کشاورز نیاز به کود اوره دارد نه زمانی که زمان زایش است به همین دلیل کشاورز مجبور است در بازار آزاد گران‌تر خریداری کند.

مدیرعامل شرکت تعاونی چترسبز سورک، خاطرنشان کرد: به‌دلیل کمبود کود صف‌های طولانی در مراکز توزیع به‌وجود می‌آید که در نهایت به‌دلیل مقدار کم پاسخگوی نیاز کشاورز نیست.

خرید کردیم اما دست ما نرسیده است

کاظم عرب عضو تعاونی تیر سورک نیز گفت: از زمان خرید کود شیمیایی اوره تا زمان تحویل فاصله ۲۰ تا ۲۵ روزه است و حتی از شبکه تعاون روستایی در اسفند ۹۷ خرید کردیم اما تا به امروز از چهار تریلی تنها یک تریلی به دست ما رسیده و توزیع کرده‌ایم.

عرب افزود: کود سولفات پتاسیم خیلی کم است و تحویل داده نمی‌شود و اگر خرید هم داشته باشیم می‌گویند نداریم که بدهیم، کود کلرورپتاسیم مقدار ۱۰ تن سهمیه به ما دادند اما تخصیصش خیلی کم بود و جوابگوی مقدار زمین تحت پوشش منطقه ما نبود.

وی یکی از دلایل کمبود کود اوره را افزایش کرایه حمل بیان کرد و گفت: سوختی که برای حمل به رانندگان تخصیص می‌دهند جوابگو نیست که از جنوب کشور بخواهند به شمال حمل کنند به همین دلیل رانندگان برای حمل ترغیب نمی‌شوند.

عرب خاطرنشان کرد: کود را فله‌ای به ما تحویل می‌دهند و ما مجبور هستیم کیسه تهیه و وزن کنیم و به کشاورزان تحویل دهیم.

مردم از ترس کمبود در انبارها ذخیره کردند

مجید سلطانی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما درباره کمبود کود کشاورزی، اظهار کرد: در سال جاری بیشتر از سال گذشته کود توزیع شده است و شاید به‌دلیل اینکه کود به صورت فله‌ای می‌آید و کیسه گیری می‌شود گاها با تاخیر به دست کشاورز می‌رسد عامل این موضوع شده باشد.

سلطانی تاکید کرد: امسال مصرف کشاورزان بیشتر شده چون کشاورز نگران است که احتمال افزایش قیمت یا کمبود وجود داشته باشد به همین دلیل کود را انبارزده است که یکی از دلایل افزایش تقاضا بوده است.

وی بیان کرد: تمام کودهای خریداری شده ظرف ۲۰ روز تا یک ماه تحویل داده شد و از بابت ما مشکلی در تامین کود وجود ندارد.

کریمی رئیس اتحادیه تعاونی روستایی مازندران نیز با تایید تاخیر در ارسال کود از پتروشیمی‌ها به سمت مازندران، گفت: با رایزنی‌های انجام شده ارسال کود آغاز شده و به‌زودی به‌دست تعاونی‌ها برای توزیع خواهد رسید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × 4 =