کد خبر : 163911
تاریخ انتشار : شنبه 22 ژوئن 2019 - 18:30
-

استویا چیست؟

استویا چیست؟

به گزارش قائم آنلاین، منوچهر پارسافر در خصوص وضعیت گیاه استویا در گیلان با بیان اینکه این گیاه به صورت آزمایشی در استان در حال انجام است و فعلا بیشترین اراضی اختصاص یافته برای تولید این گیاه در شهرستان‌های شفت و رشت انجام شده است، گفت: استویا به نام شیرین‌ برگ یا شکر برگ هم

به گزارش قائم آنلاین، منوچهر پارسافر در خصوص وضعیت گیاه استویا در گیلان با بیان اینکه این گیاه به صورت آزمایشی در استان در حال انجام است و فعلا بیشترین اراضی اختصاص یافته برای تولید این گیاه در شهرستان‌های شفت و رشت انجام شده است، گفت: استویا به نام شیرین‌ برگ یا شکر برگ هم شناخته می شود، گیاهی از تیره کاسنیان است که دارای برگ های شیرین است. برگهای این گیاه پس از فرآوری و تبدیل شدن به پودر ۱۵۰ تا ۳۰۰ برابر شیرین تر از شکر است.

وی با بیان اینکه استویا خواص شیمیایی مضر ندارد، افزود: برگ استویا حاوی ماده‌ای به نام استِویوزید (stevioside) است که تا ۳۰۰ برابر از ساکاروز موجود در چغندر قند و نیشکر شیرین‌تر است و در عین حال خواص شیمیایی مضر آنها را ندارد، بر این اساس این شیرین کننده طبیعی، هم به لحاظ صرفه‌ی اقتصادی و هم از نظر پزشکی در بسیاری از کشورها جایگزین مناسبی برای چغندر قند و نیشکر محسوب می‌شود.

پارسافر با بیان اینکه استویا برای تنظیم فشار خون مناسب است، ادامه داد: از طرفی مقدار کالری موجود در استویا یک سیصدم کالری شکر است؛ به همین دلیل توجه کسانی را که به دنبال جایگزین های خوراکی کم کربوهیدرات هستند به خود جلب کرده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه استویا ۵۴ تا ۱۰۴ روز برگ دهی دارد و از طرفی چهار تا پنج سال هم می‌توان آن را برداشت کرد، خاطرنشان کرد: کاشت، داشت و برداشت این گیاه علفی ساده است.

پارسافر به مزیت کم زحمت بودن کشت استویا نسبت به محصولات زراعی دیگر هم اشاره و افزود: با توجه به چند ساله بودن محصول، نیازی به هزینه های تامین نشا در هر سال نیست.

وی با اشاره به اینکه استویا با آب و هوای مرطوب و گرمسیری سازگاری دارد، گفت: در حالی که این گیاه در برخی مناطق کشور در محیط گلخانه ای پرورش می یابد، بافت خاک و رطوبت هوای گیلان، امکان تولید این گیاه در فضای آزاد را به بهره برداران می دهد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان تصریح کرد: مزیت‌های بسیارِ تولید استویا باعث شده بسیاری از کشورها از جمله پاراگوئه، برزیل، چین، تایوان، کره جنوبی و مالزی به تولید این محصول روی بیاورند .

پارسافر به قیمت بالای استویا در بازار هم اشاره کرد و افزود: از هر هکتار استویا کاری می‌توان سالانه شش تن برگ خشک استویا به ارزش ۹۰۰ میلیون تومان به دست آورد.

وی خاطرنشان کرد: اگر چه فرآیند تولید استویا از برخی از محصولات کشاورزی گیلان، آسان تر و در عین حال پرسودتر است اما از همان اول هم قرار نبود این محصول جایگزین دیگر محصولات کشاورزی باشد و بنا بود تولیدش به عنوان یک فعالیت جانبی کشاورزی، کشاورزان را از تک محصولی در بیاورد و درآمدشان را بیشتر کند.

پارسافر افزود: زمین های زیادی در گیلان که در گذشته برای کشت توتون استفاده می‌شد، در حال حاضر بسیار است که مستعد کشت استویا است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دو × 3 =