کد خبر : 165212
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 27 ژوئن 2019 - 15:25
-

منابع آبی فعلی جوابگوی نیازهای استان سمنان نیست

منابع آبی فعلی جوابگوی نیازهای استان سمنان نیست

به گزارش قائم آنلاین، ایرج حیدریان در گفت و گو ، اظهار کرد: منابع آبی موجود در استان سمنان جوابگوی نیازها در بخش‌های مختلف مانند شرب، کشاورزی و صنعت نخواهد بود و لذا جدا از مدیریت مصرف، اقدامات سازه‌ای نیز در استان سمنان انجام می‌شود. وی از اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب

به گزارش قائم آنلاین، ایرج حیدریان در گفت و گو ، اظهار کرد: منابع آبی موجود در استان سمنان جوابگوی نیازها در بخش‌های مختلف مانند شرب، کشاورزی و صنعت نخواهد بود و لذا جدا از مدیریت مصرف، اقدامات سازه‌ای نیز در استان سمنان انجام می‌شود.

وی از اجرای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی جهت کمک به حل این بحران و معضل اساسی نام برد و گفت: این طرح در استان سمنان به طور جدی دنبال می‌شود و می‌تواند نقش بسزایی در توسعه پایدار استان داشته باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان، با بیان اینکه سمنان از استان‌های برتر کشور در بحث طرح تعادل بخشی و احیاء منابع آب زیرزمینی است، گفت: تمام چاه‌های غیرمجاز در استان سمنان تعیین تکلیف شده و استان در بخش نصب کنتور هوشمند نیز رتبه برتر کشوری را در اختیار دارد، ولی متأسفانه خشکسالی‌های پی در پی در ۱۵ سال اخیر، باعث شده است که استان سمنان با کسری مخزن ۱۴۳ میلیون متر مکعبی مواجه شود که انشاءالله با انجام اقدامات مناسب و تغذیه مصنوعی و تقویت آبخوان ها و… این کسری جبران شود.

حیدریان اضافه کرد: طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی در جهت حفاظت و صیانت از منابع آب‌های زیرزمینی استان سمنان، جلوگیری از اضافه برداشت، جلوگیری از برداشت غیرمجاز و حفر چاه‌های غیرمجاز در تمام شهرستان‌های استان سمنان اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: برداشت بی رویه آب‌های زیرزمینی و افت شدید منابع آبی و به دنبال آن، خالی شدن سفره‌های آب زیرزمینی، نه تنها توسعه استان، بلکه وضع موجود را نیز با خطر جدی روبرو کرده است.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان افزود: برداشت بی رویه آب از سفره‌های آب زیرزمینی موجب ایجاد مشکلات و تبعات جبران ناپذیری می‌شود، خشک شدن چشمه‌ها، قنوات، چاه‌ها و رودخانه‌ها، به خطر افتادن اراضی باغی و از بین رفتن اراضی زراعی، افت کیفی منابع آب زیرزمینی و از طرفی حرکت آب‌های شور به سمت آب‌های شیرین از مهمترین این تهدیدات و تبعات جبران ناپذیر افت سفره‌های آب زیرزمینی است .

حیدریان تصریح کرد: نشست زمین و از بین رفتن مخازن طبیعی آب‌های زیرزمینی و آسیب دیدن تأسیسات زیربنایی مستقر در دشت‌های استان همانند خطوط راه آهن، شهرک‌های صنعتی و…، افزایش کف شکنی و جابجایی چاه‌ها که موجب صرف هزینه‌های زیادی نیز می‌شود، افزایش عمق سطح ایستایی در چاه‌ها و به دنبال آن افزایش مصرف انرژی به منظور استحصال آب نیز از دیگر تبعات و عواقب برداشت بی رویه آب از سفره‌های آب زیرزمینی است .

وی خاطرنشان کرد: کمیته راهبری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی با به طور مداوم در شرکت آب منطقه‌ای سمنان برگزار می‌شود، کمیته راهبری طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی به جهت هماهنگی بیشتر و اتخاذ تصمیمات مهم و بررسی هر چه بیشتر ابعاد مختلف طرح احیا و تعادل بخشی منابع آبی در استان برگزار می‌شود .

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سمنان یادآور شد: در راستای اجرای این طرح، بررسی نصب کنتورهای هوشمند چاه‌های کشاورزی و عملکرد آن، جلوگیری از اضافه برداشت‌ها و برداشت‌های غیرمجاز، جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز در استان توسط شرکت آب منطقه‌ای انجام می‌شود و در تمام شهرستان‌های استان برای تجهیز کامل چاه‌های کشاورزی به کنتورهای هوشمند آب و برق، اقدامات لازم انجام شده است .

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج × یک =