چوب گرانی لای چرخ معلولان!
به گزارش قائم آنلاین، معلولان کشور به دليل شرايط جسمی که دارند سالهاست با مشکلات متعددی همچون اشتغال، معيشت و تامين وسايل کمک توانبخشی مواجه اند. اما یکی از مشکلات عمده و نیازهای اصلی آنان بهویژه برای معلولان کم توان جسمی- حرکتی، موضوع تهیه و خرید ویلچر است که با وجود آنکه شمار زيادی از
به گزارش قائم آنلاین، معلولان کشور به دليل شرايط جسمی که دارند سالهاست با مشکلات متعددی همچون اشتغال، معيشت و تامين وسايل کمک توانبخشی مواجه اند.
اما یکی از مشکلات عمده و نیازهای اصلی آنان بهویژه برای معلولان کم توان جسمی- حرکتی، موضوع تهیه و خرید ویلچر است که با وجود آنکه شمار زيادی از آنها هنوز نسبت به کيفيت ويلچرهای موجود در بازار گلایه داشتند، و شمار فراوانی نیز نسبت به هزینه بالای تعمیر و نبود تجهیزات مطلوب برای تعمیرات ویلچرهای برقی معترض بودند اما طی سالجاری با افزایش ۵ برابری قیمت ویلچرهای معمولی و برقی، صدای تمامی معلولان را در آورده است.
تجهیزات پزشکی از مهمترین و اساسیترین کالاهای مورد نیاز هر کشوری به شمار میرود؛ چرا که مورد استفاده تمام اقشار جامعه مخصوصا بیماران و معلولان قرار گرفته و مستقیما با سلامت این افراد سروکار دارد و نبود آن، مشکلات فراوانی را برای آنان فراهم میکند.
با توجه به نوسانات بهوجود آمده ارزی طی ماههای گذشته، شرایط و قیمتهای تجهیزات پزشکی به ویژه ویلچرهای برقی و معمولی دستخوش تغییرات فاحشی شده است که تهیه و خرید آن را برای بسیاری از معلولان، غیرممکن و دشوار ساخته و میبایست دولت با ارائه تمهیداتی نظیر معافیتهای گمرکی، تسهیلات بانکی و حمایت از تولیدات داخلی، بازار تجهیزات پزشکی را قبل از آنکه از کنترل خارج شود، در دست بگیرد و از ایجاد مشکلی بر مشکلات بی شمار معلولان، جلوگیری کند.
تجهیزات پزشکی به ویژه ویلچر در حالی مورد نیاز شدید معلولان قرار دارد که در سطح بازار، این کالاها بدون نظارت و تعرفه خاصی با قیمتهای چند برابری در حال عرضه به خریدارانی است که چارهای جز تهیه آن ندارند!
برای اطلاع کامل شما مخاطبان گرامی از وضعیت بازار این کالا، سری به یکی از فروشگاههای بزرگ عرضه محصولات تجهیزات پزشکی در مرکز مازندران زدهایم و گفتوگویی را با فروشنده این کالا در بازار انجام دادهایم که در ذیل میخوانید:
ویلچر معمولی ۸۵۰ هزار تومان!
این فروشنده که علاقهای به درج نامش در خبر ندارد؛ میگوید: ویلچر معمولی را در ابتدای سال ۹۶ با قیمت ۱۸۰ هزار تومان میفروختیم، بعد در ابتدای سال ۹۷ به ۳۴۰ تا ۳۵۰ هزار تومان رسید و حالا همان ویلچر قیمتش شده ۸۵۰ هزار تومان.
وی افزود: یکی از دلایل این گرانی، تحریم است اما بحث دیگر، سودجویی از این تحریمها و شعار رونق تولید است.
این فروشنده محصولات تجهیزات پزشکی خاطرنشان کرد: اگر این کالا در کشور، تولید میشود، افزایش قیمتش از سوی واحدهای تولیدی، سودجویی است و اگر وارد میشود، پس نگوییم داریم این کالا را در کشور تولید میکنیم.
کالای مونتاژی به اسم تولید داخلی وارد بازار نکنیم
این فعال صنفی بازار تجهیزات پزشکی ادامه داد: یکی از همین شرکتهای ایرانی که مدعی تولید ویلچر در داخل کشور است، بدنه آن را از آلمان، موتورش را از تایوان و باتری اش را از کره تهیه میکند، در واقع مونتاژ میکند اما خود را تولیدکننده میداند و مدعی است این کالا را در کشور تولید میکند.
افزایش ۶ برابری قیمت ویلچر برقی در بازار تا عدم قدرت خرید خانوادهها
علی در ادامه به افزایش ۵ تا ۶ برابری قیمت ویلچرهای برقی در بازار اشاره و بیان کرد: تا یکی- دوسال پیش یک خریدار میتوانست با هزینه یکمیلیون و ۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان یک ویچر برقی تهیه کند اما حالا این کالا نرخش از ۶ میلیون تومان در بازار شروع میشود و تا ۴۰ میلیون تومان هم میرسد؟!
وی میگوید: خیلی از خانواده معلولان دیگر قدرت خرید ویلچر برای فرزندان، همسران و یا والدین خود را ندارند و از آنجا که مجبورند به ناچار آن را تهیه کنند، واقعا به مشقت میافتند و این خیلی دردآور است که در کنار تمام تلخیهایی که باید تحمل کنند، این موضوع هم روی مشکلاتشان تلانبار میشود.
تعزیرات آماده همکاری با دانشگاه علوم پزشکی است
یدالله ملکی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان در اینباره به خبرنگار ما گفت: نظارت بر تجهیزات پزشکی در حیطه وظایف دانشگاه علوم پزشکی است و اگر از ما درخواست کنند و یا پروندهای به ما ارجاع شود در دستور کار ما قرار میگیرد.
وی گفت: با توجه به دغدغه و اصرار شما ما این پیشنهاد را علیرغم اینکه در حیطه وظایف ما نیست به شما میدهیم که اگر دانشگاه علوم پزشکی، برنامهای برای نظارت بر بازار تجهیزات پزشکی در سطح استان داشته باشد، ما قاضی شعبه قاچاق کالا و ارز را برای حضور در این گشت مشترک اعزام خواهیم کرد.
افزایش چند برابری قیمت ویلچر علیرغم ثابت ماندن اعتبارات
آرام مدیرکل بهزیستی مازندران نیز در اینباره گفت: خوشبختانه معلولان تحت پوشش این اداره، ریالی بابت خرید ویلچر پرداخت نمیکنند و تمام این افراد به صورت رایگان، ویلچر در اختیار آنان قرار داده میشود؛ مگر افرادی که بخواهند از ویلچرهای ویژه و برقی استفاده کنند.
قلندری معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی مازندران در این خصوص به خبرنگار ما اظهار کرد: در سال ۹۶ میزان اعتبارات تجهیزات پزشکی ما حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که ما ویلچر را با قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان خریداری میکردیم.
وی افزود: در سال گذشته اعتبارات ما تغییری نکرد که هیچ، تخصیص آن هم به صورت ۱۰۰ درصد انجام نشد، ولی قیمت همان ویلچر در بازار به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسید.
این مقام مسئول متذکر شد: طی سال گذشته تعداد یکهزار و ۵۰ دستگاه ویلچر در میان معلولان استان توزیع شد.
هر چند در ادامه پیگیریمان نتوانستیم نه با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی ارتباط تلفنی برقرار کنیم، اما گویی بازار آشفته تجهیزات پزشکی، متولی مشخصی ندارد و در این سردرگمی، نظارت حلقه مفقوده این ماجرا ست که دود این ماجرا تنها به چشم خریداران این کالاها میرود.
برچسب ها :تجهیزات پزشکی،ویلچر ،معلولان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0