کد خبر : 165768
تاریخ انتشار : یکشنبه 30 ژوئن 2019 - 9:05
-

هشدار خیزش گرد و غبار در اهواز تا ۲۰ روز آینده

هشدار خیزش گرد و غبار در اهواز تا ۲۰ روز آینده

به گزارش قائم آنلاین، محمدجواد اشرفی در نشست با نمایندگان اتحادیه اروپا در حوزه محیط زیست که روز شنبه (۸ تیرماه) در خصوص آلودگی هوا، در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: جلسه امروز در راستای همکاریهای علمی و آموزشی ایران و اتحادیه اروپا است. از سال ۲۰۱۷ تفاهم‌نامه‌ای بین ایران و اتحادیه اروپا در

به گزارش قائم آنلاین، محمدجواد اشرفی در نشست با نمایندگان اتحادیه اروپا در حوزه محیط زیست که روز شنبه (۸ تیرماه) در خصوص آلودگی هوا، در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: جلسه امروز در راستای همکاریهای علمی و آموزشی ایران و اتحادیه اروپا است. از سال ۲۰۱۷ تفاهم‌نامه‌ای بین ایران و اتحادیه اروپا در راستای آموزش و انتقال تکنولوژی‌های نوین در زمینه‌های مختلف منعقد شد که امروز در زمینه مدیریت آلودگی هوا و فردا در زمینه مدیریت پسماند و نحوه انتقال تکنولوژی و آموزش بین ایران و اتحادیه اروپا با همکاری متخصصین کشورهای فنلاند، اتریش و آلمان گفت و گوهایی داریم.

وی افزود: همچنین امروز از کانون‌های ایجاد آلودگی در بخش گرد و غبار و صنعت بازدید و نقطه نظرات و پیشنهادات‌مان را ارائه کردیم. متخصصین اروپایی نیز با شناخت نسبی شرایط آلودگی در اهواز، نظرات خود را ارائه کردند.

اشرفی در خصوص خروجی این جلسات، گفت: فردا کارگروه مدیریت پسماند برگزار خواهد شد که جمع‌بندی نهایی این جلسات را در تهران به اتفاق رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، و وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های مرتبط در خصوص آلودگی هوا خواهیم داشت.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص وضعیت کانون‌های گرد و غبار استان، بیان کرد: هفت کانون گرد و غبار با مساحت بیش از ۳۵۰ هزار هکتار در خوزستان شناسایی شده است که کانون شماره ۴ در جنوب و جنوب شرقی اهواز در رتبه اول از لحاظ استعداد خیزش گرد و غبار است.

وی افزود: با توجه به اثرات نامطلوب این کانون گرد و غبار بر زندگی مردم اهواز، کنترل و مدیریت این کانون اولویت نخست است. کانون جنوب شرق اهواز ۱۱۲ هزار هکتار مساحت دارد که در فاز نخست با زیر کشت رفتن ۲۰ هزار هکتار از مساحت این کانون در سالهای ۹۶ و ۹۷ سعی کردیم بخش قابل توجهی از این محدوده کانون گرد و غبار را کنترل کنیم.

اشرفی ادامه داد: سعی کردیم با اعمال روش‌های مدیریتی از قبیل مدیریت چرا و رهاسازی آب در برخی از بخش‌ها، اثرات نامطلوب این پدیده حداقل برسانیم.

وی بیان کرد: با توجه به بارندگی‌های بهار امسال، بخش‌های قابل توجهی از تالاب‌های خوزستان آبگیری شدند اما با توجه به آغاز فصل گرما و تبخیر بالا، متأسفانه به تدریج رطوبت خاک در حال از بین رفتن است.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: بر اساس اعلام سازمان هواشناسی تا ۲۰ روز آینده خاک کانون شماره ۴ از نظر شرایط رطوبتی به حالت اولیه یعنی به شرایطی مانند سالهای ۹۶ و ۹۷ برمی‌گردد به طوری که این امکان وجود دارد که با کمترین وزش باد بین چهار تا شش متر بر ثانیه شاهد خیزش گرد و غبار و وقوع پدیده گرد و غبار در سطح اهواز و حتی خوزستان خواهیم بود.

وی گفت: مناسب‌ترین راهکار برای مقابله با گرد و غبار، کاشت نهال است که کار در این راستا ادامه دارد. دولت با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و همکاری بین بخشی وزارت‌های کشاورزی و نیرو، اهتمام ویژه‌ای برای کنترل و مدیریت این مساله دارد و اعتبار قابل توجهی در این زمینه هزینه شده است.

اشرفی تصریح کرد: احداث کانال ۶۰ کیلومتری برای هدایت آب کارون جهت تأمین آب مناطق نهال کاری شده و غرقابی کردن زمین‌های مستعد خیزش گرد و غبار، یکی از این اقدامات در این راستا است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ده + چهارده =