کد خبر : 166392
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 2 جولای 2019 - 13:30
-

معرفی جاذبه‌های طبیعی و گردشگری مناطق شمال اهر

معرفی جاذبه‌های طبیعی و گردشگری مناطق شمال اهر

به گزارش قائم آنلاین، با خروج از داخل شهر اهر به سمت شمال و پیمودن مسیری کوتاه در امتداد جاده آسفالته که در دو طرف آن مناطق سرسبز و گردشگری به همراه مزارع، باغات، دشت‌ها، ارتفاعات، چشمه‌ها و روستاهای نزدیک به هم که در نوع خود از طبیعت منحصر به فردی برخوردارند دیده می‌شود. در

به گزارش قائم آنلاین، با خروج از داخل شهر اهر به سمت شمال و پیمودن مسیری کوتاه در امتداد جاده آسفالته که در دو طرف آن مناطق سرسبز و گردشگری به همراه مزارع، باغات، دشت‌ها، ارتفاعات، چشمه‌ها و روستاهای نزدیک به هم که در نوع خود از طبیعت منحصر به فردی برخوردارند دیده می‌شود. در فاصله حدود سه کیلومتری شمال شهر در حوالی روستاهای یاغبستلو و یخفروزان مزارع، باغات ویلایی (سیب، گلابی، آلبالو و غیره)، ارتفاعات کم و بیش بلند با تپه‌های کوچک و بزرگ به همراه چشمه‌ها، رود فصلی، حیات وحش و مناطق تاریخی وجود دارد که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

در اولین مسیر گردشگری شمال شهر اهر به روستاهای یاغبستلو و یخفروزان (آرپیرزن) به طرف کوه قیزیل قیه در فاصله حدود ۵ کیلومتری با مجموعه‌ای از مکان‌های دیدنی و چشم اندازی بکر و منحصر به فرد، چشم هر بینده ای را به خود جلب می‌کند. از مهمترین ارتفاعات این مسیر “قیزیل قیه” است که اهالی منطقه آن را با نام “قیزیل داغی یا قیزیل قلعه سی ” نام می‌برند. به نقل از اهالی منطقه در بالای کوه قیزیل قیه به تازگی اتاقکی در سمت شرقی مشرف به جاده قدیمی رودخانه و مابین دو آبادی کشف شده و نشان از این دارد که در طول تاریخ این مکان به عنوان” قلعه” یا” محل دیدبانی” برای حفاظت از شهر و مناطق اطراف آن در مواقع حمله احتمالی دشمنان به کار گرفته می‌شد که در حال حاضر تنها بقایایی از آن دیده می‌شود.

با ادامه این مسیر و عبور از جاده فرعی روستاهای مزرعه، سرقین کندی، مصطفی چای در سمت چپ جاده مسیر خاکی حدود یک کیلومتری مسیر اصلی به به سمت شمالغرب سد خاکی آرپیرزن (سد آزادگان) می رسیم که با آب و هوای خوش پذیرای میهمانان و گردشگرانی است که از این منطقه دیدن می‌کنند. این سد خاکی با حجم آورد چهار میلیون مترمکعب آب برای اهداف آبیاری بیش از ۱۳۰ هکتار باغات قطره‌ای روستای یخفروزان و برای بهبود ۵۰ هکتار اراضی حاشیه رودخانه روستای کرد احمد استفاده می‌شود. سد آزادگان زیستگاه پرندگان مهاجر و مرغان ماهی خوار و انواع مختلف ماهی‌ها می‌باشد که بیشتر برای پرورش ماهی و همچنین برخی مواقع نیز برای ماهیگیری و گزراندن اوقات فراغت بسیار مناسب می‌باشد.

با برگشت به جاده اصلی و ادامه این مسیر سرسبز و گذشتن از مسیرهای مرتفع و پست به روستای جوبند که از زیباترین روستاهای دامنه کوه شیور در شمال اهر می رسیم با مردمانی خونگرم و میهمان نواز با عبور از داخل این روستا و ادامه مسیر در جاده خاکی تازه تأسیس شده به سمت روستای علی بیگ کندی به فاصله دو سه کیلومتری روستای جوبند در دامنه زیبا و ییلاقی کوه شیور می رسیم که حدود ۲۰ کیلومتری شمال شهرستان اهر واقع است.

روستای علی بیگ کندی در محوطه زیبا و تاریخی ارتفاعات و دامنه شیور واقع شده که شاخص‌ترین آن قله شیور است با ارتفاع ۲۶۵۰ متر که تقریباً از تمام نقاط شهر رؤیت می‌شود، این منطقه گردشگری و طبیعی علاوه بر داشتن مراتع، مزارع، ییلاقات عشایری و روستاهای دیدنی و گردشگری با داشتن دو قله بلند شبیه گوش خرگوش با نامهای محلی” قاباخ قلعه” و ” دالی قلعه” معروف می‌باشند، به واسطه موقعیت خاص جغرافیایی و استراتژیکی که دارد در گذشته به عنوان قلعه یا دژ برای دفاع از حجوم دشمنان به این منطقه مورد استفاده قرار می گرفته است.

در خصوص دو قله این کوه افسانه‌های مختلفی وجود دارد که به زبان اهالی این دو قله بلند و نزدیک به هم دختر و پسر عاشقی هستند که به واسطه جادو به سنگ تبدیل شده‌اند. این مسیر سرسبز و دیدنی دارای معادن مختلفی از سنگ‌های قیمتی، مس و طلا می‌باشند که در سال‌های اخیر عملیات اکتشاف توسط معدن مس انجرد در زمین‌های روستای انجرد آغاز و در حال حاضر نیز فعال می‌باشد و نوید پیشرفت و توسعه منطقه است. در ادامه مسیر حرکت از روستای حاج علی بیگ کندی در مسیر پست و ناهموار به ییلاقات و مناطق عشایری می رسیم که ما بین شهرستان‌های اهر و کلبر قرار دارند با طبیعتی زیبا و منحصر به فرد که محل اسکان عشایر در فصول ییلاقی است.

گفتنی است مسیر گردشگری یاغبستلو تا ارتفاعات کوه شیور در فصول مختلف سال از جمله در فصل بهار و تابستان پذیرای صدها گردشگر و طبیعت گرد از اقصی نقاط کشور بوده و لحظات خوشی را با خانواده در یک روز زیبا سپری می‌کنند، امیدواریم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان اهر با مطالعه کارشناسی بتواند در آینده نزدیک این منطقه را در فهرست مناطق نمونه گردشگری قرار دهند و در کنار حفظ این منطقه نمونه گردشگری زمینه ارتقا این مجموعه بکر و زیبای شهرستان گام‌های اساسی را بردارند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

17 + 11 =