کد خبر : 166538
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 2 جولای 2019 - 19:30
-

چگونگی اندازه‌گیری آلاینده «ازن»

چگونگی اندازه‌گیری آلاینده «ازن»

به گزارش قائم آنلاین، ازن آلاینده‌ای ثانویه است که از طریق واکنش شیمیایی بر اثر تابش آفتاب و برخورد با عناصری مانند ترکیبات آلی فرار (VOC) تولید می‌شود. این آلاینده حدود دو سال است که هوای تهران را در فصل گرم سال آلوده می‌کند. آلاینده ازن سال گذشته ۱۶ روز از هوای پایتخت را در

به گزارش قائم آنلاین، ازن آلاینده‌ای ثانویه است که از طریق واکنش شیمیایی بر اثر تابش آفتاب و برخورد با عناصری مانند ترکیبات آلی فرار (VOC) تولید می‌شود. این آلاینده حدود دو سال است که هوای تهران را در فصل گرم سال آلوده می‌کند. آلاینده ازن سال گذشته ۱۶ روز از هوای پایتخت را در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داد و طی امسال نیز تاکنون هوای تهران را ۱۱ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار داده است.

محسن روشنی مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره چگونگی اندازه‌گیری آلاینده ازن و نام شاخص آن به ایسنا گفت: غلظت آلاینده ازن مانند هر آلاینده دیگری قابل تبدیل به شاخص کیفیت هوا (AQI) است. برای تسهیل در اطلاع رسانی وضعیت آلودگی هوا برای همه اقشار جامعه به جای استفاده از غلظت‌ها و واحدهای مختلف و پیچیده از شاخص AQI که عددی بدون بُعد است، استفاده می‌شود.

روشنی افزود: این شاخص براساس حدود مجاز هر آلاینده محاسبه می‌شود و طبقه‌بندی آن نیز برای مشخص کردن غلظت آلاینده‌ها با هم یکسان است. از این رو شاخص ازن نیز مانند ذرات معلق و آلاینده‌های دیگر زمانی که بین صفر تا ۵۰ باشد در شرایط پاک، بین ۵۱ تا ۱۰۰ سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای همه و ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم است.

وی در ادامه با بیان اینکه برای اعلام شاخص کیفیت هوا در تهران شاخص هر آلاینده به‌طور جداگانه برای تمامی ایستگاه‌های شهر تهران محاسبه می‌شود، تصریح کرد: بعد از این کار بیشترین میزان شاخص در هر ایستگاه به عنوان شاخص آن ایستگاه اعلام می‌شود و در واقع شاخص هر آلاینده‌ای که بالاتر باشد به عنوان آلاینده شاخص آن ایستگاه گزارش می‌شود.

مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوا در ادامه گفت: برای محاسبه شاخص آلودگی هوا در شهر تهران میانگین شاخص هر یک از آلاینده‌ها در تمامی ایستگاه‌ها محاسبه و گزارش می‌شود البته شهروندان می‌توانند میزان بیشینه و جزئیات وضعیت شاخص آلاینده‌های مختلف در هر یک از ایستگاه‌های شرکت کنترل کیفیت هوا را از طریق وبسایت و اپلیکیشن موبایلی این شرکت مشاهده کنند.

روشنی افزود: برای مثال اگر در یک روز غلظت ذرات معلق و ازن فراتر از حد مجاز باشد شاخص میانگین آلاینده‌ای در آن روز به عنوان آلاینده معیار اعلام می‌شود که عدد بالاتری داشته باشد چرا که آلاینده‌ای که عدد بالاتری داشته باشد تأثیر منفی بیشتری روی سلامت افراد می‌گذارد البته جزئیات اطلاعات تمامی آلاینده‌ها به تفکیک ایستگاه‌ها در بولتن‌های مربوطه گزارش می‌شود.

مدیر واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با بیان اینکه اندازه‌گیری آلاینده ازن نسبت به سایر آلاینده‌ها سخت‌تر است، گفت: نگهداری و دقیق‌تر شدن ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا سبب شده که طی چند سال اخیر ازن به عنوان یک آلاینده در فصل گرم سال معرفی شود. از سوی دیگر کاهش ذرات معلق در هوا سبب تولید بیشتر ازن می‌شود چرا که نور خورشید مستقیم جذب زمین می‌شود و در نتیجه ازن افزایش می‌یابد.

روشنی ادامه داد: شاخص ازن نیز مانند سایر آلاینده‌ها به‌صورت میانگین اعلام می‌شود چرا که براساس دستورالعمل موجود و مورد توافق وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط زیست و سایر دستگاه‌ها، اعلام شاخص کل شهر براساس میانگین شاخص صورت می‌گیرد.

روشنی در پایان تصریح کرد: با توجه به اینکه شاخص آلودگی هوای تهران در هر منطقه متفاوت با منطقه دیگر است، قرار شده که این دستورالعمل بازنگری شود و در اعلام میزان شاخص آلاینده تغییراتی صورت گیرد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

14 + 19 =