مسوولان دست دلالان را از پایتخت گیلاس کوتاه کنند
به گزارش قائم آنلاین، هر سال در اواخر خرداد ماه بازارهای میوه آذربایجانغربی و بسیاری از استانهای همجوار شاهد ورود میهمان خوش رنگی هستند به نام گیلاس اشنویه که رنگ و بوی خاصی به این بازارها میبخشد. همزمان با به بار نشستن درختان گیلاس در اشنویه جشنوارهای با نام گیلاس در این شهرستان با هدف
به گزارش قائم آنلاین، هر سال در اواخر خرداد ماه بازارهای میوه آذربایجانغربی و بسیاری از استانهای همجوار شاهد ورود میهمان خوش رنگی هستند به نام گیلاس اشنویه که رنگ و بوی خاصی به این بازارها میبخشد.
همزمان با به بار نشستن درختان گیلاس در اشنویه جشنوارهای با نام گیلاس در این شهرستان با هدف شناساندن ظرفیتهای آن برگزار می شود.
امسال نیز چهارمین سالی است که جشنواره گیلاس در آذربایجانغربی و در شهرستان اشنویه در حال برگزاری است و این محصول از دیرباز در آذربایجانغربی کشت شده و برای مردم به خصوص مردم اشنویه بسیار با ارزش است و همواره در زمان برداشت گیلاس، مراسماتی انجام میشود.
جشنواره گیلاس فرصتی است برای توسعه گردشگری و آشنایی با فرهنگ مردم این خطه در مدت برگزاری جشنواره، که مردم مشتاق از همه جای میهن اسلامی و از کشورهای همسایه برای دیدار از آن در اشنویه حضور پیدا کردند و این خود سبب رونق بازار باغداران شده است.
خبرنگار فارس با کمی گردش و پرسجو از بازار و اثر برگزاری جشنواره در بازار فروش محصولات از باغداران متوجه کاستیهایی در زمینه شده که در پیآمده است.
سلیمه شجاعی یکی از باغداران اشنویهای در خصوص جشنواره گیلاس گفت: جشنواره گیلاس فرصت بسیار مناسبی برای باغداران پیشآورده است که به راحتی بتوانند محصولات خود را بدون دغدغه و خراب شدن به فروش برسانند.
این بانوی میانسال در ادامه سخنان خود چنین میگوید: برگزاری جشنواره گیلاس باعث شد که ما با کمک جمعی از فامیلها دو سال پیدر پی باغ گیلاس در اشنویه اجاره کرده و سود بسیاری به دست آوریم، اما تنها از مسوولان استانی و شهرستانی تقاضا داریم که دست دلالان را از بازار قطع کنند.
وی عنوان کرد: خوشبختانه وضعیت تولید بسیار مناسب است و فراوانی محصول تولید میشود اما دلالی بسیار شدید بوده و متاسفانه نظارت در این زمینه کافی نیست و دلالها گیلاس هشت هزار تومانی اشنویه را به قیمت بالاتری در سایر استانها به فروش میرسانند.
شجاعی با بیان اینکه سود حاصل از فروش محصولات کشاورزی همواره به جیب واسطه ها می رود، اظهار کرد: دلال ها تنها کسانی هستند که همیشه بیشترین سود حاصل از تولید محصولات کشاورزی را به جیب می زنند و درآمدی که باید کشاورز به عنوان یکی از مهمترین عناصر در تولید محصولات کشاورزی از آن بهرهمند شود، نصیب واسطهها میشود.
لزوم صادرات گیلاس به نحو احسن توسط مسوولان
ادنان یک باغدار جوان که خود را صاحب حدود یک هکتار باغ گیلاس معرفی کرده است، در گفت و گو با خبرنگار فارس وضعیت گیلاس امسال را به لحاظ اندازه و مقدار مطلوب توصیف کرد و گفت: خوشبختانه امسال با عنایت خداوند محصول گیلاس در باغات اشنویه پربار بود و امید است که مثل سال گذشته بازار خوبی داشته باشیم.
وی فروش از سوی باغداران را مناسب توصیف و در عین حال تاکید کرد که مهمترین حمایتی که مسوولان می تواند به باغداران استان انجام بدهد، صادرات این میوه به نحو احسن است.
عضو کمیته و مدیر جشنواره گیلاس در خصوص برگزاری جشنواره گفت: این جشنواره هر سال به سبب شناساندن منطقه و رونق اقتصادی شهرستان صورت میگیرد تا کشاورزان بتوانند در این جشنواره محصولات خود را بدون واسطه به فروش برسانند.
جشنواره گیلاس بازار باغداران را پررونق کرده است
رحمتالله گفت: برگزاری این جشنوارهها نقش موثری در رشد و توسعه گردشگری منطقه، عرضه بدون واسطه محصولات باغی و کشاورزی، صنایع دستی و موادغذایی تولیدی روستاییان دارد.
وی بیان کرد: شناساندن ظرفیتهای اشنویه شناساندن محصولات باغی این منطقه از جمله گیلاس و سیب به صورت خاص از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است که بازار باغداران را نسبت به سالهای گذشته پررونق کرده است.
رحمتالله به کاستیهای جشنواره گیلاس اشاره کرد و گفت: بیشک نمیتوان راه ۱۰۰ ساله را یک شبه طی کرد بنابراین تمام تلاش خود را انجام داده که جشنواره در شان منطقه اشنویه برگزار شود.
وی با اشاره به اینکه اشنویه به عنوان پایتخت گیلاس معرفی شده و میوهای اشنویه قطب اصلی گیلاس است، اظهار کرد: ۳۵۰هزار هکتار باغ گیلاس در اشنویه وجود دارد که سالانه صد هزار تن صادرات گیلاس اشنویه به کشورهای عراق، روسیه و ترکیه انجام می گیرد.
برچسب ها :باغدار، كشاورزی،دلال
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0