علم و فناوری تحریمکردنی نیست
به گزارش قائم آنلاین، منصور غلامی در حاشیه چهارمین اجلاس هیات امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی آن در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تحریمهای ظالمانه و ضد حقوق بشر ایالات متحده آمریکا دشواریهای موجود را بیشتر کرده، هرچند معتقدیم که دانش و علم و فناوری، تحریم کردنی نیست. وی افزود: ایران شرایط
به گزارش قائم آنلاین، منصور غلامی در حاشیه چهارمین اجلاس هیات امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی آن در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تحریمهای ظالمانه و ضد حقوق بشر ایالات متحده آمریکا دشواریهای موجود را بیشتر کرده، هرچند معتقدیم که دانش و علم و فناوری، تحریم کردنی نیست.
وی افزود: ایران شرایط دشوار امروز را با موفقیت پشت سر خواهد گذاشت، اما ما و منطقه اکو نیازمند برنامهریزی دقیقتر بر اساس ظرفیتها و تواناییهای موجود و درک مناسب چالشها و دشواریهای پیش رو هستیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همکاریهای علوم، فناوری و نوآوری در منطقه اکو باید با در نظر گرفتن جنبههای اقتصادی و عواید و منافع اقتصادی آنها برنامهریزی شود.
وی با بیان اینکه تبادلات مالی با مشکلات اجرایی مواجه شده است، اظهار کرد: مناسب است از ظرفیتهای جایگزین کشورهای عضو از جمله ارائه بورس، ارائه فرصتهای مطالعاتی و طرحهایی مانند اجرای پروژههای تحقیقاتی با اساتید مشترک بهرهبرداری کنیم.
غلامی با تقدیر از فعالیتهای قابل توجه بنیاد علمی اکو طی سالهای گذشته، اظهار کرد: کشورهای منطقه نیازمند ورود به حوزههای جدیدتر و جدیتر از همکاریهای علمی و فناوری مشترک هستند.
وی تاکید کرد: بنیاد علمی اکو و در سطحی گستردهتر منطقه اکو نیازمند نقشه راهی جامع و مشترک در بستر زمانی مناسب برای همکاری در زمینه علوم و فناوری است.
وزیر علوم با اشاره به جمعیت ۴۹۰ میلیون نفری و تولید ناخالص ۶،۳ تریلیون دلاری و منابع طبیعی قابل توجه منطقه اکو، افزود: در جهانی که بیثباتی، ناامنی و عدم اطمینان ناشی از دورانگذار بر آن سایه افکنده است، همکاریهای منطقهای به خصوص میان کشورهای همسایه راه حلی پایدارتر و کم هزینهتر برای توسعه و پیشرفت است.
وی اضافه کرد: همکاری در حوزه علوم، فناوری و نوآوری در جهانی که هر روز شکاف میان کشورهای توسعه یافته با کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته بیشتر میشود، فعالیتهای مشترک منطقهای یکی از بهترین و پایدارترین مسیرها است.
غلامی با بیان اینکه این اجلاس با حضور کشورهای عضو در حوزه علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، خاطرنشان کرد: این اجلاس در حوزه هماهنگی و توسعه علم و تکنولوژی بین کشورها فعالیت دارد. دبیرخانه آن در پاکستان است و این نشست برای هماهنگی و همکاری بین کشورهای عضو برای توسعه عملیاتی و اقدامات موثر در حوزه مشارکت در دستاودهای علمی، انتقال تجربیات، استفاده از محققان و اساتید برای انتقال تجربیات در حال فعالیت است.
وی با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه هم به لحاظ اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و سوابق تاریخی نزدیک خوبی با یکدیگر دارند، اظهار کرد: این همکاری میتواند برای توسعه پایدار در منطقه موثر باشد و توسعه پایدار در تمام جنبهها از جمله در ثبات سیاسی منطقه موثر است. بنابراین این نشست با یک برنامهریزی و طراحی صحیح در مسیر تدوین نقشه راه مناسب برای آینده همکاریهای این کشورها عمل میکند.
غلامی یادآور شد: رئیس پیشین بنیاد علمی اکو از کشور پاکستان بود و اکنون از جمهوری اسلامی ایران انتخاب میشود.
وی ابراز امیدواری کرد که در ادامه فعالیتهای قبلی بنیاد علمی اکو اقدام شود و برای تاثیرگذاری بیشتر دستاوردهای علم و توسعه منطقه فعالیت کنیم.
وزیر علوم مهمترین مطلب مورد نظر در این اجلاس را با توجه به جایگاه علمی اعضای گروه بهویژه جمهوری اسلامی ایران، پاکستان و ترکیه تقویت زمینههای همکاریهای علمی، تحقیقاتی و فناوری، تعریف و انتقال تجربیات اعلام کرد و گفت: توسعه فعالیتها مدنظر است تا از وابستگی کشورهای منطقه به کشورهای پیشرفته و غربی کم کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مباحث مهم منطقه مسایل مربوط به محیط زیست است که علاوه بر دربرگیری مشکلات زیست محیطی به ظرفیتهای خوبی برای تغییر در مباحث اقتصادی و ارتباطات منطقهای منجر میشود.
غلامی افزود: موضوع دیگری که در این اجلاس بررسی شد و قرار است ادامه پیدا کند، انتقال تکنولوژی و برنامهریزی برای آینده و آیندهپژوهی برای گسترش علم در آینده است که کشورهای منطقه به خصوص کشورهای عضو بنیاد علمی اکو برای اینکه بتوانند خود را همپای کشورهای دیگر پیش ببرند، باید نقشه راهی مناسب داشته باشند.
وزیر علوم با اشاره به جمعیت دانشجویی ۴.۳ میلیون نفر که حدود یک میلیون نفر آنها در تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: ایران بر اساس شاخصهای آی اس آی و اسکوپوس، بیشترین رشد در تولیدات علم دنیا را طی ۱۰ سال اخیر داشته است. ایران با ۴۱ پارک علم و فناوری و ۲۹ دانشگاه بزرگ جزو دانشگاههای برتر دنیا قرار دارد با تمام ظرفیت خود از بنیاد علمی اکو حمایت و پشتیبانی میکند.
غلامی با بیان اینکه بنیاد علمی اکو نهمین سال فعالیت خود را پشت سر میگذارد، خاطرنشان کرد: ایران به همراه پاکستان به عنوان اعضای این بنیاد، همکاری تنگاتنگی با بنیاد علمی اکو داشته و در حوزههای گوناگون علوم و فناوری میزبانی و حمایت داشته است.
به گزارش ایسنا، دومین روز چهارمین اجلاس هیأت امنای بنیاد علمی اکو و پنجمین نشست کمیته اجرایی آن سهشنبه ۱۸ تیر با حضور وزرای علوم کشورهای پاکستان و ایران و دبیرکل اکو و هیات بلند پایه کشورهای عضو در سالن اجلاس معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان آغاز شد.
نشست بعدی هیات امنای بنیاد علمی اکو دو سال دیگر به میزبانی دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار خواهد شد.
برچسب ها :وزیر علوم، فناوری، ایالات متحده
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0