کد خبر : 168509
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 11 جولای 2019 - 9:45
-

از نظرات رؤسا و اساتید در راستای اصلاح آئین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها استفاده می‌کنیم

از نظرات رؤسا و اساتید در راستای اصلاح آئین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها استفاده می‌کنیم

به گزارش قائم آنلاین، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در جمع رؤسای دانشگاه‌های استان اردبیل به مسئولیت خطیر مدیران و مسئولان در انجام وظایف خطیر اشاره و اظهار کرد: در روز قیامت مسئولان باید در برابر کار کرده و نکرده خود پاسخگو باشند که اگر مسئولیت سنگین خود را به درستی انجام داده باشند برای آن پاداش

به گزارش قائم آنلاین، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی در جمع رؤسای دانشگاه‌های استان اردبیل به مسئولیت خطیر مدیران و مسئولان در انجام وظایف خطیر اشاره و اظهار کرد: در روز قیامت مسئولان باید در برابر کار کرده و نکرده خود پاسخگو باشند که اگر مسئولیت سنگین خود را به درستی انجام داده باشند برای آن پاداش دریافت کرده و در غیر این صورت مواخذه خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: امروز بزرگترین سرمایه‌های کشور در دست ماست و خانواده‌ها ارزشمندترین سرمایه‌های خود را به دست آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها سپرده‌اند تا تربیت و تعالی آنها به شکل درست ترسیم شود تا باقیات صالحاتی را از قبل این کار شاهد باشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما در مقطعی حساس قرار داریم که کوچک‌ترین غفلت ما بزرگترین آسیب‌ها را به همراه خواهد داشت و از همین روی اثرگذاری و سهم آموزش و پرورش در نظام تعلیم و تربیت بیشتر از دانشگاه‌هاست.

رستمی با برشمردن آثار و عواقب تأثیر فضای مجازی برتعلیم و تربیت بیان کرد: امروز گروه‌های مرجع و کانون‌های تأثیرگذار در تربیت جوانان و نوجوانان ما متفاوت از گذشته است و از همین رو به تناسب این شرایط باید اساتید ما به بهترین ابزار علم و پاسخگویی به شبهات دانشجویان مجهز شده و در راستای تحکیم بنیان‌های فکری و اعتقادی جوانان ورود پیدا کنند.

وی گفت: ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی در راستای اصلاح آئین‌نامه مدیریت دانشگاه سعی داریم تا از پیشنهادات و نظرات رؤسای دانشگاه‌ها و اساتید استفاده کنیم تا در مسیر اسلامی شدن دانشگاه‌ها گام برداریم.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها ضرورت عملیاتی شدن راهبردهای سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها را یادآور شد و تصریح کرد: چهار زیرنظام مدیریت، آموزش، پژوهش و فرهنگ در این سند لحاظ شده و شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها به این موضوعات اهتمام ویژه‌ای دارد.

رستمی ادامه داد: هر کدام از زیرنظام‌های مدیریت، آموزش، پژوهش و فرهنگ چهار کمیته دارد که شامل وزارت علوم، دانشگاه آزاد، وزارت بهداشت و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌هاست.

وی اهمیت پیگیری در اجرایی شدن این سند را بیان کرد و گفت: ضعفی که این اسناد و برخی مصوبات شوری عالی انقلاب فرهنگی دارد موضوع پیگیری کیفیت اجرا در گروه‌های هدف و نظارت بر آنهاست که باید برطرف و اصلاح شود.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پایان بیان کرد: در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها مسائل به صورت تخصصی مطرح شده و راهبرد و مصوبات این سند نیز باید به صورت پایش شده عملیاتی شود.

ملت ایران هزینه سنگین استکبارستیزی را پرداخت می‌کند

به گزارش ایسنا، عزیز حبیبی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این جلسه طی سخنانی اظهار کرد: ما به برکت خون شهدا و مجاهدت و مقاومت ملت ایران شاهد آغاز دهه پنجم انقلاب هستیم که این شرایط با وجود تهدیدها و تحریم‌های دشمنان نشان می‌دهد یاوه‌گوئی‌های آنها در اراده این ملت تأثیرگذار نبوده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها نیز در دفاع از انقلاب اسلامی و در مقابل تکانه‌های بی‌سابقه غربی‌ها مصمم و با اراده در صحنه‌ها حضور دارند و باید اذعان کرد که این ملت چهل سال است که هزینه سنگین استکبارستیزی خود را پرداخت می‌کند.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: هیچ کشوری به اندازه جمهوری اسلامی ایران در این مسیر آرمانی هزینه پرداخت نکرده و به فرموده امام راحل دانشگاه‌ها که مبدا همه تحولات هستند امروز به نقطه تحول و تحرک جامعه تبدیل شده‌اند.

حبیبی ضرورت تقویت و اجرای برنامه‌های امیدبخش و نشاط آفرین را برای جوانان یادآور شد و افزود: ملت ما این فشارهای اقتصادی و فرهنگی را نیز پشت سر خواهند گذاشت که این گذر سخت تنها با همراهی بین مسئولان و مردم اتفاق خواهد افتاد که در فضای علمی دانشگاه‌ها نیز به همین توان مضاعف نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه حجت الاسلام حسنی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان اردبیل اظهار کرد: دانشگاه‌ها بزرگترین مرکز تربیت سرمایه‌های انسانی هستند که باید از این بستر بی‌نظیر در تربیت نسل انقلابی و جهادی استفاده شود.

وی گفت: اساتید ما با آگاهی به آسیب‌هایی که در جامعه وجود دارد باید دانشجویان را از سر خیرخواهی و نصیحت پدرانه به سمت دوری از پرهیز از آنها هدایت کنند تا مبادا در مسیر تربیت نسل آینده لغزش‌هایی اتفاق بیفتد.

وی بیانات مقام معظم رهبری را در بیانیه گام دوم انقلاب امیدبخش همراه با تکیه بر اخلاق، معنویت و تحصیل و تهذیب نسل آینده برشمرد و خاطرنشان کرد: اساتید ما باید کاری کنند تا دانشگاه‌ها بهترین فضا و بستر تربیت نسل جوان و نوجوان ما باشد.

حسنی ادامه داد: ما به همدلی و همکاری رؤسا و مسئولان دانشگاه‌ها نیاز داریم تا در مقابل هجمه‌های فرهنگی دشمنان بتوانیم به سلامت از این مقطع حساس عبور کنیم.

وی وعده قرآن را در شیطنت صهیونیسم و یهود یادآور شد و اظهار کرد: دشمنان قصد اذیت ما را دارند و به هیچ وجه در مقابل قدرت ما توان جنگ و مقابله را ندارند و امیدواریم در مسیری حرکت کنیم تا توطئه آنها را با پرچم‌داری مقام معظم رهبری از بین ببریم.

نریمانی از اساتید دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این جلسه اجرایی شدن سند اسلامی کردن دانشگاه‌ها در کاهش تهدیدها و تهاجمات فرهنگی دشمنان، مظلوم شدن گروه معارف را در جمع اساتید دانشگاه‌ها، ضرورت ارائه مشاوره‌های اینترنتی برای دانشجویان خارج‌نشین، پرهیز از موازی‌کاری و استفاده از ظرفیت دانشجویان را در اجرای برنامه‌های مختلف ضروری اعلام کرد.

ابراهیمی دیگر استاد دانشگاه محقق اردبیلی نیز بی‌اهمیتی به جلسات و تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عنوان نقطه ضعف مسئولان قلمداد کرد و افزود: ما به اندازه‌ای که به مسائل حاشیه‌ای اهمیت می‌دهیم ارزشی به آئین‌های فرهنگی قائل نیستیم و مدام با برگزاری جلسه چاپ بنر و پلاکارد سعی می‌کنیم در این حوزه مانور تبلیغی بدهیم.

وی فعالیت محیط آموزشی و دانشگاه‌ها را شبیه برنامه‌های جهادی و انقلابی دانست و بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی دغدغه اسلامی شدن دانشگاه‌ها را باید جدی بگیرد.

فرهمند استاد دانشگاه فرهنگیان نیز با بیان اینکه نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها باید در برنامه‌های خود بازنگری کنند، اظهار کرد: احیای تمدن اسلامی، نقش پررنگ دانشگاه‌ها در تقویت فعالیت‌های فرهنگی، ارتباط بیشتر با بدنه جامعه، توجه به سبک زندگی اسلامی و عملیاتی شدن نقشه راه برای بیانیه گام دوم انقلاب به همت نهاد نمایندگی دانشگاه‌ها از جمله مطالبات و خواسته‌های جدی است.

بهجو استاد دانشگاه محقق اردبیلی حرکت به سمت دانشگاه فرهنگساز را مهم دانست و اضافه کرد: در دانشگاه علم‌ساز ما دچار فرصت‌سوزی می‌شویم و بهتر است با پرهیز از اطلاعات‌محوری به سمت دانشگاه‌های فرهنگساز حرکت کنیم تا با گذر از برخی آسیب‌ها و دغدغه‌هایی که ناشی از تشکیل جلسات بی‌نتیجه است بتوان اهداف واقعی را محقق کرد.

وی رتبه‌بندی فرهنگی دانشگاه‌ها را بسیار ضروری خواند و خاطرنشان کرد: نباید وزارت علوم دانشگاه‌های کشور را در سه دانشگاه تهران، شریف و فردوسی خلاصه کند بلکه با راهکاری مرکزگریزی می‌توان به سایر دانشگاه‌ها نیز توجه کرد.

به گزارش ایسنا، در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در سخنانی اظهار کرد: نقش محوری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها کمک به رشد معنوی دانشگاه‌هاست تا امر به معروف و نهی از منکر، حجاب و عفاف و سایر مسائل فرهنگی با سیاست‌گذاری درست اجرایی شود.

اخوان اکبری تصریح کرد: توسعه علمی دانشگاه‌ها و حرکت به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم بسیار ضروری به نظر می‌رسد و ما در دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در کنار مأموریت دانشگاهی باید وظیفه خطیر خود را در ارتقای بهداشت، درمان و سلامت مردم به خوبی انجام دهیم.

واحدی‌زاده و علایی از اساتید دانشگاه آزاد و پیام نور نیز توجه به اشتغال و کارآفرینی دانشجویان فارغ‌التحصیل، فعالیت‌های هدفمند کانون‌ها و گروه‌های غیردولتی در دانشگاه‌ها، تقویت کرسی‌های آزاداندیشی، توجه به تحول علوم انسانی، بیان مکانیزم‌های روشن در نظریه‌پردازی و توجه به مدیریت جامع و کاهش آسیب‌های اجتماعی را از ضرورت‌های توسعه فضای دانشگاهی اعلام کردند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

شانزده + چهارده =