رویکرد آموزش کشاورزی در دانشگاهها مفید و کاربردی نیست
به گزارش قائم آنلاین، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر به استان خراسان شمالی، صبح امروز از مزرعه ۲۵ هکتاری واحد شیروان بازدید کرد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این بازدید بر نقشآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در اقتصاد شهرها تأکید کرد و گفت: زمانیکه دانشگاه در منطقه وجود دارد، به معنای
به گزارش قائم آنلاین، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر به استان خراسان شمالی، صبح امروز از مزرعه ۲۵ هکتاری واحد شیروان بازدید کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این بازدید بر نقشآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در اقتصاد شهرها تأکید کرد و گفت: زمانیکه دانشگاه در منطقه وجود دارد، به معنای آن نیست که دانشگاه رقیب مردم است، بلکه باید مؤید اقتصاد منطقه باشد، بنابراین اگر دانشگاه آزاد اسلامی در استانها مزارع کشاورزی و گلخانه دارد، هدف از اجرای طرح بازمهندسی کشاورزی و تبدیل زمینهای قابل کشت به مزارع آموزشی تولیدی، کمک به اقتصاد مناطق و علمی کردن کشاورزی است.
دکتر طهرانچی با انتقاد از رویکرد فعلی دانشگاهها در آموزش کشاورزی، تصریح کرد: اینکه ورودی مقطع کارشناسی رشته کشاورزی در برخی دانشگاهها که اقتصاد شهری آن بر پایه کشاورزی است، به صفر رسیده، یعنی رویکرد و جهتگیری آموزشی دانشگاه مفید و کاربردی نبوده و مردم ترجیح دادهاند که فرزندانشان با دانش ضمنی و سنتی کشاورزی کنند تا به دانشگاه بیایند و بهصورت علمی آموزش کشاورزی ببینند، البته این موضوع در همه دانشگاههای کشور صدق میکند و تنها مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی نیست.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: معتقدیم که اگر منطقه میخواهد رشد کند، دانشگاه آزاد اسلامی باید در خدمت این رشد و توسعه باشد. با توجه به اهمیت این موضوع، آموزش کشاورزی باید از حالت فعلی خارج شود تا بتوانیم کشاورز تکنولوژیک و دارای مهارت تربیت کنیم. در طرح بازمهندسی کشاورزی، روش فعلی که ۲۸ گرایش رشته کشاورزی در دانشگاه فعال است، تغییر خواهد کرد تا بتوانیم دانشجویان با راندمان بالا و آشنا با جدیدترین متدهای کشاورزی، زراعت، دامپروری و… در مزارع نمونه آموزشی تولیدی خود، پرورش دهیم.
دکتر طهرانچی با اشاره به برنامههای توسعهای و طرح احداث گاوداری یک هزار رأسی در کنار مزرعه واحد شیروان، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید ابزار توسعه شهر باشد و کشاورزان، دامپروران و باغداران منطقه برای مهارتآموزی و افزایش بهرهوری فعالیتهای خود به دانشگاه بیایند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تأسیس صندوق نوآوری و شکوفایی در این دانشگاه، خاطرنشان کرد: اولویت و مأموریت این صندوق را تقویت کشاورزی و امنیت غذایی مردم قرار دادیم و طرح توسعه دانشگاه براساس تحول کشاورزی و دامپروری را آغاز کردهایم.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر عزیزی نماینده مردم شیروان در مجلس نیز در جریان این دیدار به برنامههای توسعهای استان و ایجاد یک واحد دامداری سه هزار رأسی در کنار مزرعه واحد شیروان اشاره کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان میتواند در تربیت دامپروران، تأمین علوفه، آموزش رشته صنایع غذایی برای ایجاد صنایع مکمل دامداری و… به توسعه شهرستان کمک کند.
مزرعه آموزشی تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیروان از سال ۱۳۸۳ در زمینی به مساحت ۲۵ هکتار در کیلومتر ۱۳ جاده مشهد شیروان احداث شده است. این مزرعه دارای سیستم آبیاری تحت فشار، استخر ذخیره آب با ظرفیت ۷۰ هزار لیتر، دو دستگاه تراکتور و ادوات کشت و کار است که ۱۰ هکتار از آن به کشت گندم و بخشی از آن به کشت پژوهشی محصولات زراعی پسته، زعفران، کنجد، سیر و محصولات باغی ازجمله سیب و گلابی اختصاص یافته است.
برچسب ها :کشاورزی ، دانشگاه آزاد ، مجلس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0