برای فروغ و شجریان باید دوباره تصمیم بگیریم
به گزارش قائم آنلاین، روزنامه شهروند نوشت: اواخر فروردین امسال بود که خبر آمد شورای شهر تهران به تغییر نام ۱۲ خیابان و معبر به نام شعرا و هنرمندان بنام کشور رأی موافق داده که در میان اسامی نام علی حاتمی، هوشنگ ابتهاج و سیمین دانشور، فروغ فرخزاد و محمدرضا شجریان هم به چشم میخورد.
به گزارش قائم آنلاین، روزنامه شهروند نوشت: اواخر فروردین امسال بود که خبر آمد شورای شهر تهران به تغییر نام ۱۲ خیابان و معبر به نام شعرا و هنرمندان بنام کشور رأی موافق داده که در میان اسامی نام علی حاتمی، هوشنگ ابتهاج و سیمین دانشور، فروغ فرخزاد و محمدرضا شجریان هم به چشم میخورد. پیشنهاد این نامگذاریها پس از مرگ جمشید مشایخی مطرح شد و شورا با قید دو فوریت خیابان «ج» را به نام او تغییر داد. پس از آن هم خانه شاعران نام تعدادی از شعرا را برای نامگذاری خیابانها پیشنهاد داد که مورد پذیرش قرار گرفت و بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر و همچنین مردم دلشاد شدند.
عمر این شادی اما طولانی نبود؛ اوایل اردیبهشت عدهای در مخالفت با نامگذاری خیابانی به نام شجریان تجمع کردند و پس از آن هم خبر آمد که محمدرضا عارف این اقدام را به نقد کشیده و به آن معترض شده است. هر چند اعضای شورا نقد عارف را تأیید نکردند و مشخص نشد واقعاً او منتقد این وضع بوده یا نه، اما در نهایت همین موارد عاملی بود تا این مصوبه مورد بیتوجهی قرار گیرد.
به غیر از محمدرضا شجریان، فروغ فرخزاد دیگر فرد موجود در این لیست بود که نامگذاری خیابانی به نامش مناقشهبرانگیز شد و مخالفان با قدرت هر چه بیشتر بر این نامگذاری تاختند.
تکلیف این مصوبه بعد از گذشت سه ماه همچنان مشخص نبود و آنطور که گفته میشد این مصوبه هنوز به شکل کامل به شهرداری ابلاغ نشده بود که حسن اسدی زیدآبادی، روزنامهنگار و فعال سیاسی در توییترش نوشت که «شورای شهر تهران مصوبه قطعیاش برای نامگذاری سه خیابان در تهران به نامهای محمدرضا شجریان، فروغ فرخزاد و سیمین بهبهانی را از فرمانداری تهران پسگرفته». این توییت در فضای مجازی با واکنشهای بسیاری مواجه شد و بسیاری از مردم خواستند تا شورا مصوبه را پس نگیرد و واکنشی نسبت به این اتفاق داشته باشد.
در شورای شهر اما وضع گویا به شکل دیگری است. حسن خلیلآبادی از اعضای شورای شهر به ایرنا پلاس گفته فرمانداری نسبت به بخشی از این نامگذاریها اعتراض دارد؛ در حالی که اعتراضش قانونی نیست. «در واقع هیأت انطباق به مصوبات شورا اعتراض میکند و این اعتراض باید طبق نص صریح قانون انجام شده و مشخصاً اعلام شود که بر اساس این ماده قانونی نسبت به این مصوبه مخالفت دارد. نامهای که فرمانداری به شورا ارسال کرده است این ویژگیها را ندارد و در آن به هیچ بند قانونی اشاره نشده است و ملاک حقوقی ندارد و به صورت کلی اعلام شده که ما به این نامگذاری اعتراض داریم.»
از سوی دیگر محمدجواد حقشناس از اعضای کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورا هم درباره پسگرفتن نام این سه تن از فرمانداری به «شهروند» میگوید که این خبر صحت ندارد و شورا مصوبه نامگذاری به نام این افراد را پس نگرفته است. «ما در این باره با موانع و مشکلات بسیاری روبهرو شدیم و در این مدت چالشهای فراوانی را از سر گذراندیم اما واقعیت این است که مصوبهای پس گرفته نشده و این خبر از اساس اشتباه است.»
حقشناس میگوید که تمامی اعضای شورا باید در این باره نظر دهند و این تصمیم کلی شوراست و حوزه فردی نیست و در خصوص پسگیری هم علیالقاعده باید همه نظر دهند. در حالی که هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است. «باید دوباره در این خصوص تصمیمگیری شود. در این مرحله نکتهای که وجود دارد این است که اتفاقی به عنوان پسگرفتن وجود نداشته و ما در حال شور و مشورتیم.»
او درباره پیشبینیاش از آینده این مصوبه و اینکه فکر میکند در نهایت مجبور خواهند شد این اسامی را حذف کنند یا نه هم معتقد است که نیاز است تا زمانی سپری و بعد در اینباره صحبت شود. «فکر میکنم موضوعاتی از این دست نیازمند صبر است و زمان میخواهد که به نتیجه برسد و در نتیجه باید صبوری کرد.»
به این ترتیب باید منتظر ماند و به گفته حقشناس صبوری کرد تا در نهایت وضع این مصوبه مشخص شود. شاید هم باید صبر کرد تا اسم سایر خیابانها به نام بزرگان دیگر بخورد و در نهایت ببینیم آیا در این خیابانها نامی از شجریان، فرخزاد و بهبهانی وجود دارد یا نام این افراد از لیست خط خورده و در واقع خبر پسگرفتن مصوبه نام این سه تن صحت دارد.»
برچسب ها :شورای شهر، مصوبه،روزنامهنگار
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0