شناسایی ۳ مورد مشکوک به تب کریمه کنگو در کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش قائم آنلاین، «محسن رضائیان» در گفت و گو ، افزود: تب خونریزی کننده کریمه کنگو یک بیماری مشترک انسان و حیوان است که به وسیله نوعی کنه از جنس”هیالوما” انتقال پیدا میکند. وی بیان کرد: این بیماری مختص حیوانات است اما از طریق حیواناتی مثل گاو، گوسفند، خرگوش صحرایی، بز و جوجه تیغی
به گزارش قائم آنلاین، «محسن رضائیان» در گفت و گو ، افزود: تب خونریزی کننده کریمه کنگو یک بیماری مشترک انسان و حیوان است که به وسیله نوعی کنه از جنس”هیالوما” انتقال پیدا میکند.
وی بیان کرد: این بیماری مختص حیوانات است اما از طریق حیواناتی مثل گاو، گوسفند، خرگوش صحرایی، بز و جوجه تیغی قابل انتقال به انسان است.
رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص راههای انتقال این بیماری به انسان خاطرنشان کرد: بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن کنه آلوده، تخم کنه، تماس با خون و بافت بیماران و در بیمارستانها از طریق ترشحات بیماران و وسایل مورد استفاده در ارتباط با بیماران مبتلا به انسان انتقال مییابد.
رضائیان تصریح کرد: علائم بالینی این بیماری طی چهار مرحله ظاهر میشود، دوره کمون و مخفی معمولاً یک تا سه روز طول میکشد از وقتی که ویروس وارد بدن میشود تا وقتی که علائم ظاهر شود و حداکثر ۹ روز است، مرحله دوم قبل از خونریزی یک تا هفت روز به طور متوسط سه روز طول میکشد علائم شامل سر درد شدید، تب و لرز، درد عضلانی، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم و ترس از نور است.
وی ادامه داد: مرحله سوم این بیماری کوتاه است و به سرعت انجام میشود به طور متوسط چهار روزه است، خونریزی در مخاطها، در طول خط زیر بغل و زیر پستان در خانمها و در مرحله که تزریق صورت میگیرد خونریزی از بینی، استفراغ خونی، خونریزی رحم در خانمها، بزرگ شدن طحال و کبد نیز مشاهده میشود، همچنین در مرحله چهار که دورهی نقاهت است و از روز دهم شروع میشود، بیمار به تدریج همراه با درمان به موقع در صورتی که فوت نکند، بهبود پیدا میکند.
رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: اما در دورهی نقاهت ضعف مشخصهی اصلی است که امکان دارد حدود یک ماه هم بیشتر به طول بینجامد اگر جواب آزمایش مثبت باشد و فرد مبتلا به این بیماری شود امکان ریزش کامل مو وجود دارد.
رضائیان بیان کرد: این بیماری با بیماریهای عفونی هم چون آنفلوانزا، هپاتیت ویروسی، سرخک، مننگو کوکسمی، سپتمی سمی، تیفوئید، مالاریا، لپتوسپیروز، سیاه زخم، اسهال خونی، آندوکاردیت، سل میلیر، لنفوم و لوسمی یک سری علائم مشابهی دارد.
وی تاکید کرد: در صورت بروز علائم این بیماری در کسانی که تب و درد عضلانی دارند و سابقه تماس و یا گزش با کنه داشته اند باید حتماً از او نمونه گرفته و به تهران ارسال شود و چون این فرد مشکوک است تماس با او مشکل خواهد بود و حتماً باید در بیمارستان ایزوله شود تا در صورتی که جواب آزمایش مثبت باشد حتماً بستری شود.
رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: وجود قرنطینههای دامی در مرزها تا اینکه سلامت دام تأیید و بعد وارد کشور شود و تهیه و خرید گوشت از فروشگاههای معتبر و دارای مجوز از مهمترین و مؤثرترین روشهای مقابله با این بیماری است.
رضائیان در خصوص جلوگیری از ابتلاء به این بیماری توصیه کرد: مردم از خرید دام مشکوک خودداری کنند، گوشت ۲۴ ساعت باید در فریزر باشد، سپس استفاده شود و دامداران و قصابان از دستکش، پوتین و ماسک موقع ذبح دام استفاده کنند.
وی اظهار کرد: در صورت گزش کنه فرد مورد گزش نباید با دست کنه را جدا کند چون سر کنه در بدن میماند، بلکه باید از پنس مخصوص استفاده کند و یا از پارافین برای از بین بردن کنه استفاده شود. همچنین باید داخل بیمارستان سم پاشی شود و از تماس با ترشحات بیمار پرهیز شود و بیمار نیز در اتاق جداگانه ای ایزوله شود.
رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت اضافه کرد: طی سال گذشته ۸۴ مورد مبتلا قطعی به تب کریمه کنگو در کشور داشتیم که از این تعداد هشت نفر فوت کردند اما در سطح استان کهگیلویه و بویراحمد فوتی نداشتیم بلکه تنها یک مورد مشکوک به تب کریمه کنگو بوده است.
برچسب ها :بهداشت،آزمایش،تب کریمه کنگو
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0