کد خبر : 169772
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 16 جولای 2019 - 14:15
-

اولین جلسه ستاد مهندسی فرهنگی با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار می‌شود

اولین جلسه ستاد مهندسی فرهنگی با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار می‌شود

به گزارش قائم آنلاین، دکتر سعید رضا عاملی با بیان اینکه نزدیک به ۱۸ سال از طرح موضوع مهندسی فرهنگی توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می‌گذرد و به دنبال آن تلاش‌های مستمری در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته است، افزود: تاکنون نزدیک به ۳ هزار نفر از کارشناسان در رشته‌های مختلف در

به گزارش قائم آنلاین، دکتر سعید رضا عاملی با بیان اینکه نزدیک به ۱۸ سال از طرح موضوع مهندسی فرهنگی توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می‌گذرد و به دنبال آن تلاش‌های مستمری در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفته است، افزود: تاکنون نزدیک به ۳ هزار نفر از کارشناسان در رشته‌های مختلف در تدوین سند مهندسی فرهنگی مشارکت داشته‌اند و ۳۴ جلسه از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی و تصویب این سند اختصاص داشته است.

عاملی با تاکید بر اینکه این سند برای دومین بار در سال ۱۳۹۳ توسط رئیس جمهوری جهت اجرا ابلاغ شده است، اظهار کرد: به دنبال آن تشکیل ستاد راهبری سند مهندسی فرهنگی به عنوان اولین گام اجرایی‌سازی سند توسط رئیس جمهور محترم ابلاغ شده است. خوشبختانه با ابلاغ اخیر رئیس جمهوری به معاون اول، ریاست ستاد مهندسی فرهنگی کشور بر عهده معاون اول رئیس جمهور قرار گرفت و اولین جلسه ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور روز شنبه ۲۹ تیرماه برگزار خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اولین دستور ستاد مهندسی فرهنگی را اقدامات اولیه برای تدوین آئین نامه داخلی، تصویب اولویت‌های منطبق با مفاد سند مهندسی فرهنگی کشور و روزآمد سازی تقسیم کار ملی برای اجرایی سازی اهداف سند مهندسی فرهنگی کشور دانست و ادامه داد: برخی نسبت به مفهوم «مهندسی فرهنگی» تصور دارند که مهندسی فرهنگی نوعی دستکاری در حوزه فرهنگ برای اهداف انحصار کننده است که چنین نیست.

وی ادامه داد: مهندسی در ادبیات ما ریشه هزاره‌ای دارد و به معنای محاسباتی عمل کردن است که نوعی رویکرد سیستمی و نگاه نظام‌مند و یکپارچه به حوزه‌های مختلف را شامل می‌شود و مهندسی فرهنگی نیز به معنای رویکرد علمی، برنامه‌ای با رویکرد مدیریت یکپارچه و منطقی فرهنگ است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران سند مهندسی فرهنگی را سند جامعی دانست که موضوعاتی چون سبک زندگی و خانواده، نشاط اجتماعی، روابط بین المللی و جهانی حوزه فرهنگ و ارتباطات درونی حوزه فرهنگ را مورد توجه قرار می‌دهد، یادآور شد: در این سند ۱۳ راهبرد کلان ملی و نزدیک به ۱۱۲ برنامه کلان ملی و بیش از ۳۵۰ برنامه اقدام کلان ملی مورد توجه قرار گرفته است و می‌توان گفت تاکنون در حوزه فرهنگ کاری به دقت این چنینی صورت نگرفته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تشکیل ستاد راهبری مهندسی فرهنگی برای همین هدف است که بتواند در چارچوب تعیین شده توسط سند و یا حتی برای باز نگری در چارچوب تعیین شده متناسب با مقتضیات موجود عمل کند و از همین منظر نگاه مهندسی فرهنگی را می‌توان نگاهی پویا تلقی کرد که متناسب با شرایط اجتماعی و اولویت‌های فرهنگی عمل می‌کند.

عاملی مهمترین خصلت جامعه ایرانی را “خانواده گرایی” عنوان کرد و افزود: از این رو یکی از مطالبات خانواده‌های ایران این است که در یک فرهنگ سالم و نظام اخلاقی مناسب زندگی کنند و یکی از ۱۳ راهبرد کلان سند مهندسی فرهنگی کشور حوزه اخلاق و مسئولیت اجتماعی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به بندهای سند مهندسی فرهنگی کشور با بیان اینکه نگاه سند مهندسی فرهنگی کشور نگاهی کاملاً معطوف به مسائل اصلی جامعه است، اضافه کرد: موضوعاتی همچون احترام به قانون، کار گروهی و جمعی، احترام اجتماعی و … همگی در روح سند و محور کانونی سند مهندسی فرهنگی مورد توجه قرار گرفته‌اند.

به گفته وی، ریاست ستاد راهبری نقشه مهندسی فرهنگی کشور با رئیس جمهور و در غیاب ایشان با معاون اول ایشان است.

وی وزیر کشور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت و درمان، وزیر ورزش و امور جوانان، وزیر آموزش و پرورش، رؤسای کمیسیون مربوط مجلس مثل کمیسیون آموزش و تحقیقات و کمیسیون فرهنگی، رئیس سازمان صداوسیما، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، یکی از معاونین قوه قضائیه، چهار نفر نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی و دو نفر نماینده از شورای عالی حوزوی را از اعضای ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور هستند که نشان می‌دهد تمامی دست اندرکاران حقیقی و حقوقی در حوزه فرهنگ در فرآیند تصمیم گیری ستاد راهبری نقش دارند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ما نیازمند سواد فرهنگی و اجتماعی هستیم که مبتنی بر اندیشه و ارزش‌های اسلامی بتواند فضای سالم و پاکی را برای اعضای اجتماع ایجاد کند و این مهم در برنامه‌های ستاد مهندسی فرهنگی کشور وجود دارد.

وی افزود: برنامه هفتم توسعه فرهنگی اجتماعی بایستی متناسب با سند مهندسی فرهنگی تدوین شود و اگر قوانین و مقرراتی در حوزه فرهنگی مورد نیاز مجلس شورای اسلامی باشد می‌تواند از مفاد سند مهندسی فرهنگی استخراج شود.

عاملی با تاکید بر اینکه در فصل سوم سند مهندسی فرهنگی کشور چشم انداز فرهنگی کشور در آینده ترسیم شده است که همان استقرار جامعه اسلامی در نگاه گام دوم انقلاب اسلامی مقام معظم رهبری محسوب می‌شود، خاطر نشان کرد: فصل چهارم این سند اهداف فرهنگی کشور و فصل پنجم اولویت‌های فرهنگی پیش‌بینی شده در سند را تبیین کرده است که ممکن است بر مبنای مطالعات جدید و با توجه به ظرفیت‌های امروزی بازبینی و روزآمد شود.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی با بیان اینکه در فصل ششم سند مهندسی فرهنگی راهبردهای کلان، برنامه‌های کلان و اقدامات ترسیم شده است که بر این اساس ۱۳ راهبرد کلان، ۱۱۲ راهبرد ملی و ذیل هر راهبرد ملی برنامه اقدام اجرایی طراحی شده است، گفت: فصل هفتم سند مهندسی فرهنگی نیز با ارائه چارچوب نهادی سند وظایف ستاد و همچنین چگونگی مدیریت ستاد در سطح ملی را تبیین کرده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: ما در راستای اهداف نقشه مهندسی فرهنگی ستاد استانی خواهیم داشت که بر اساس مصوبه سند مهندسی فرهنگی مسئولت ستاد استانی بر عهده شورای فرهنگ عمومی استان‌ها خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار + شش =