کد خبر : 171344
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 23 جولای 2019 - 18:05
-

چرایی احساس پوچی درون و راهکارهای پیشگیری

چرایی احساس پوچی درون و راهکارهای پیشگیری

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ندا محمدی، کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت انقلاب در شیراز، گفت: پوچی درونی حالتی از ذهن است که به دلیل کمبود عشق بروز می‌کند؛ به طوری که وقتی خودمان را دوست نداریم و ناخواسته خود را نادیده می‌گیریم، همیشه در تلاش دریافت توجه و

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ندا محمدی، کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت انقلاب در شیراز، گفت: پوچی درونی حالتی از ذهن است که به دلیل کمبود عشق بروز می‌کند؛ به طوری که وقتی خودمان را دوست نداریم و ناخواسته خود را نادیده می‌گیریم، همیشه در تلاش دریافت توجه و تایید از جانب دیگران هستیم که در این مرحله ممکن است پوچی درونی را تجربه کنیم.

وی ادامه داد: تمام انسان ها خلاق و سرشار از توانمندی هستند، اما همه از آن استفاده نمی کنند و به همین دلیل زمان و انرژی خود را به هدر می دهند؛ سپس تلاش می‌کنند این پوچی را با غذا، رابطه، کار و چیزهایی که توجه شان را منحرف می‌کند، پُر کنند.

این کارشناس بهداشت روان افزود: شایع ترین علائم احساس پوچی، نداشتن هدف در زندگی، داشتن افکار منفی، بروز ندادن احساسات و به دنبال آن توجه از جانب اطرافیان است.

او ادامه داد: حقیقت این است که بیشتر افرادِ درگیر با حس پوچی مزمن، والدینی داشتند که نمی توانستند رابطه‌ای صمیمی با آنها برقرار کنند؛ وقتی در دوران کودکی به اندازه کافی عشق و توجه دریافت نشود کم کم فرد به این باور می رسد که به اندازه کافی خوب نیست؛ این یعنی دلیل اصلی پوچی درونی، کمبود ارتباط احساسی و ابراز عشق است .

محمدی اضافه کرد: کمبود احساس تعلق می تواند تبدیل به زخم هایی ماندگار شود، با وجود اینکه چنین احساسی برای بسیاری از افراد غیر معمول نیست، اما اگر بدون رسیدگی رها شود، می تواند منجر به اختلال های مزمن از جمله افسردگی، اضطراب و روی آوردن به سمت مواد شود .

تمرکز و تعادل خود را مجدد به دست بیاوریم

به گفته این کارشناس بهداشت روان، یکی از راه های برون رفت از این حساس، تمرکز، تعادل و صرف کردن زمان بیشتر برای خود است، برای باقی ماندن در حالت ذهنی و بدنی مثبت، می توان چندین دقیقه را به مدیتیشن، ورزش و شنا کردن گذراند؛ همچنین ساده ترین راه برای به دست آوردن مجدد تعادل احساسی و فیزیکی، این است که حمام آب گرم برویم .

کارشناس بهداشت روان مرکز بهداشت انقلاب شهرستان شیراز گفت: تحقیقات نشان داده حمام کردن می تواند موجب تسکین درد، افزایش تحرک و بهبود سلامت روانی در افراد شود .

با کمک دیگران نیاز خود را پیدا کنیم

او اضافه کرد: هر فردی نیازهایی دارد، اما چیزی که نیازها را دردناک می کند، زمانی است که فکر می کنیم نمی توانیم آنچه می خواهیم را به دست بیاوریم؛ ما فکر می کنیم خودمان باید به آنها برسیم، اما گاهی عمل کردن اهمیت دارد، اینکه جلو برویم و کسی را پیدا کنیم که آن نیاز را برایمان برآورده کند؛ همچنین کمک خواستن می‌تواند بسیاری از مشکلات زندگی را حل کرده و اولین گام به سمت برآورده کردن نیازها باشد .

قدر آنچه داریم را بدانیم

محمدی همچنین گفت: از دیگر راه های التیام پوچی، قدردان بودن است، تحقیقات نشان داده قدردان بودن احساس مثبت بسیار مهمی است که به افراد کمک می کند نگاهشان را به دنیا و خودشان تغییر دهند، این امر به مرور زمان منجر به ساخت ارتباط و مهارت های اجتماعی بهتر می شود .

هرگز از کشف چیزهای جدید باز نایستیم

این کارشناس بهداشت روان گفت: یادگیری منجر به بر انگیختگی احساسی همراه با تاثیرات انگیزشی می شود، هر بار اطلاعاتی را که پیش تر آموخته ایم مرور می کنیم حقایقی جدید را برایمان به همراه دارد، حتی چیزهای کوچک مانند تغییر در نور یا حرارت اتاق، می تواند تاثیر مثبت روی حالت احساسی داشته باشد .

محمدی با اشاره به اهمیت کمک خواستن از یک متخصص، گفت: بسیاری از افراد نمی توانند تشخیص دهند دلیل پشت پرده این احساس چیست؟ و هر چقدر هم با خود کلنجار بروند و در تفکرات خود جستجو کنند، بی فایده است؛ به همین دلیل پیدا کردن درمانگری متخصص که بتواند در پیدا کردن علت و معلول پوچی به ما کمک کند، در بهبود شرایط بسیار موثر خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ده − 5 =